More

  RECENTE POSTS

  Nieuwe rage in Scandinavië: hobby-horsing

  Er is weer eens iets nieuws onder de zon. Tienermeisjes in Scandinavië doen massaal aan hobby-horsing. Wut? Okay, je kent wel van die stokpaardjes met een soort knuffelpaardenkop erop? Nou, de pubermeisjes in Scandinavië zijn daarmee tussen hun benen aan het rondrennen en over hindernissen aan het springen. Ja, dat klinkt precies zoals het is. Een soort Natte Neuzen van Martin Gaus, maar dan met stokpaardjes.

  Hobby-horsing is eigenlijk een goedkope variant van klassieke ruitersport, maar het ziet er echt volkomen belachelijk uit.

  Hobby-horsing around

  Het klinkt als een geintje, maar voor de jonge meisjes is het bloedserieus. Ze geven hun paardenkoppen een naam en doen mee aan wedstrijden. Toegegeven, er zit een behoorlijk sportief element aan de acrobatische toeren van de girls. De hindernissen zijn soms best hoog en bij dressuurachtige onderdelen weten ze toch een soort elegantie te laten zien waar je je over verbaast. Maar dan met een pluchen paardenkop op een stok tussen hun benen, ja.

  Community

  “The best thing about hobby-horsing is, I think, the community.” vertelt een deelneemster van een jaar of 15. “And also the limitless imagination you can use. Only the sky is the limit.” Vermoedelijk heet haar stokpaard ‘Sky’. Een andere jonge vrouw, van wie we niet zeker weten of ze een wrat of een piercing op haar lip heeft, zegt dat mensen denken dat de hobby-horsers niet in de gaten hebben dat hun speelgoedpaarden nep zijn. “Which we do not, we understand that it’s ‘dead’ and made of fabric.” verzekert de kortpittige paardenchick. “Just be open minded.” zegt ze.

  Sport

  “It’s a sport, like any other sport.” In zekere zin heeft deze Taija een punt; de meisjes dragen sportschoenen en bewegen meer dan mensen bij sommige andere ‘sporten’ doen. (Hallo, Raymond van Barneveld.) Daarnaast bestaat er ook Quidditch waarbij volwassen mensen met een speelgoedbezem tussen hun benen op een veld rondrennen, dus zo gek is hobby-horsing misschien dan weer niet.

  Kampioenschap

  In Finland is er onlangs zelfs een kampioenschap hobby-horsing geweest. Bekijk dat hier en geef gerust je mening in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/05/2017 - 12:00 12:00

  Het is dat de meisjes pas 15 zijn anders zou je dit topic toch wel als licht erotisch moeten betitelen. Oefenen met een stok tussen je benen.
  Dat de anders zo dominant aanwezige Zweedse feministen nog niet in opstand gekomen zijn…

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  10/05/2017 - 13:24 13:24

  Is er geen divisie voor politici? Die schijnen ook graag hun stokpaardjes te berijden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN