More

  RECENTE POSTS

  Na genderneutrale toiletten pleit VVN nu voor genderneutrale fietsen

  Want Nederland is af, klaar en opgeschoond. Geen problemen meer, alles gaat goed! Dus is het tijd om genderneutrale fietsen voor te stellen, vindt Veilig Verkeer Nederland.

  Het is natuurlijk ook niet niks om als <s>geriatrische instelling</s> <s>dagopvang voor ouderen</s> verkeersorganisatie die zich richt op de veiligheid van het verkeer elke keer weer iets nieuws te verzinnen om <s>subsidie veilig te stellen</s> de veiligheid van het verkeer te vergroten. Dus zijn ze samen met TeamAlert (een soort EO jongerendag, maar dan gericht op verkeer in plaats van een denkbeeldig vriendje) gaan zoeken naar een onderzoek dat de veiligheid van jonge fietsers zou moeten vergroten.

  Ouwe meuk

  En dat moet volgens deze twee organisaties gebeuren door vaders met jonge kinderen en senioren op een fiets te rossen zonder stang in het midden. Die stang, zo zeggen ze, is historisch bepaald toen fietsen zonder stang nog niet stevig genoeg waren:

  Inmiddels zijn damesfietsen haast net zo stabiel als herenfietsen

  “NU VROUWEN NOG!” wordt er hier op de redactie geroepen, maar dat ga ik hier vanzelfsprekend niet opschrijven, want dan krijgen we alleen maar gekwetste berichten hier in de comments en onze mailbox en dat willen we uiteraard niet.

  Weerbaar

  Maar goed, geen stang dus in het midden. Die stang zou er volgens een Zweeds onderzoek namelijk voor zorgen dat je harder valt. Je zit immers anders op de fiets in kwestie en bent eerder geneigd met je hoofd naar beneden te vallen. Maar, zoals mijn mede-mannelijke bezoekers hier op jullie favoriete site zich ook nog wel kunnen herinneren: de enige manier waarop je met een herenfiets kunt vallen is met je scrotum op die stang. Niet anders. Dat is klote, vervelend en lullig, maar maakt je immers ook weerbaar.

  Dus hup hup, nu allemaal op je genderneutrale fiets springen en niet vergeten je helm extra strak aan te trekken terwijl je over het met speciaal asfalt verlichte fietspad fietst, want je weet immers maar nooit!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  16/08/2017 - 11:40 11:40

  Stond ook met chocoladeletters op de voorpagina van de Telegraaf, merkte ik vanochtend. Dat wordt parelduiken.

  Een test met een damesfiets laat – zeker bij lagere snelheden – zien dat heup en schouder het eerst de grond raken. Bij een ‘forensenfiets’ (herenfiets) waar de fietser wat voorovergebogen zit, krijgt het hoofd het bij een val als eerste te verduren, vooral bij hogere snelheden.

  Typisch kulonderzoek met typische kulconclusies door de hoernalist, dus. Ten eerste is een herenfiets geen forenzenfiets.

  Dít is een klassieke herenfiets

  Een forenzenfiets is een peperduur gedrocht met zo’n lomp groot multistuur, 14 versnellingen en een handgebreid carbonfiber frame. De helmloze idioten die daar met 40 km/h iedereen ongezien van de weg af drukken, verdienen het om keihard op hun plaat te gaan. Met hun midlife crisis.

  Verder hebben ze het in dit artikel over ‘kansen’ zonder de kansen daadwerkelijk te noemen. Kansloos dus.

  Wel mooi om raagh whargharble te gaan over genderneutraliteit. Dat dan weer wel.

  /Doet duikbril op.

  Weirdoinventor
  Lid
  16/08/2017 - 12:13 12:13

  Wedden dat ik zo’n frame kapot krijg? Zonder te proberen, binnen twee jaar.

  Moderne fietsenmakerij…

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  16/08/2017 - 15:20 15:20

  TWEE JAAR? Ben je zuinig op je spullen of zo?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  17/08/2017 - 09:56 09:56

  Dat is inclusief downtime voor het vervangen van de gebroken aluminium zadelpen en de verbogen lichte velgen.

  Roel Zwaar
  Lid
  16/08/2017 - 15:21 15:21

  Dit komt er nooit door. De SGP komt immers op het pluche.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  16/08/2017 - 15:57 15:57

  Damnit..ik laat een inkoppertje liggen.. in het zadel bedoel ik uiteraard.

  Puh!
  Redacteur
  16/08/2017 - 17:27 17:27

  Het wachten is op een genderneutrale auto met extra stootbumpers.

  MadDieu, drukt zijn snor
  16/08/2017 - 19:44 19:44

  Thuis zijn alle reserve fietsen vrouwenfietsen genderneutraal. Dan kan papa ook in een rokje fietsen.

  Helmplicht voor fietsers? Graftakken -meer dood, dan levend te vinden op en nabij een dodenakker- hebben baat bij hoofdbescherming. Evenals in lycra gehulde bukfietsers, die met 35 km/uur nog geen 6 meter vooruit kunnen kijken.

  Voor recreatiefietsers, die twee aan twee rijden en met hun royale dubbele fietstassen de doorgang voor forenzen blokkeren, die moeten zwembandjes om beide armen dragen. Grote kans dat zij bij de eerste windvlaag te water raken.

  Mocht ik met aanzienlijke snelheid op mijn liggertje onder het stuur van je moederfiets doorschieten; ik bel of toeter niet als de doorgang ruim genoeg is (om achterom kijken en slingeren door u te voorkomen). Ook ik heb geen baat bij een helm, ellebogen en billen vangen de klappen op als het mis gaat.

  Ed Forrest
  Gast
  16/08/2017 - 16:34 16:34

  Wat een gelul uhhh gekut uhhh nouuhouuwww. Sorry, ben op zoek naar een genderneutrale krachtterm

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN