More

  RECENTE POSTS

  Morgan EV3

  Het Engelse Morgan Motor Company bouwt al sinds 1910 typisch Engelse auto’s, zonder zich druk te maken om nieuwe trends en hippe gadgets.

  En dat is best knap in een markt waar de concurrentie moordend is. Zo bouwen ze hun huidige modellen eigenlijk op dezelfde manier zoals ze dat rond de Tweede Wereldoorlog ook al deden: een stalen chassis met een houten frame, een starre achteras en een metalen carrosserie.

  Morgan is groot geworden met het bouwen van driewielers, want die vielen belastingtechnisch onder de Engelse wetgeving binnen de categorie motorfiets, waardoor ze financieel heel aantrekkelijk waren. De ruimte van een auto, maar fiscaal een tweewieler. Toch kennen de meeste van jullie Morgan van de Roadster en de Aero 8.

  Een paar jaar geleden bliezen ze echter de driewieler weer nieuw leven in en kwamen met de intens hard heersende Morgan 3 Wheeler op de markt. Een driewieler die zo uit één of andere oorlogsfilm weggereden leek te zijn.

  ev3h5Maar ergens gaat Morgan toch met haar tijd mee, want op dit moment leggen ze de laatste hand aan een elektrische driewieler onder de noemer Morgan EV3. En zoals het bij Morgan hoort, ziet dat ding er echt zo onvoorstelbaar mooi uit. Niet alleen de buitenkant is om in te lijsten, van binnen is het apparaat ook een juweeltje.

  ev3h11Daarbij is hij volledig elektrisch en moet met zijn 46KW elektromotor binnen de 9 seconden naar de honderd kilometer per uur sprinten. Momenteel is morgen met de Vehicle Certification Authority aan het regelen dat de EV3 voldoet aan alle geldende eisen, zodat hij de weg op mag.

  ev3h7Er is helaas nog geen datum bekend wanneer de Morgan EV3 beschikbaar is, net als de prijs, maar ik wil hem nu al! Check hieronder de officiële lanceringstrailer van de Morgan EV3 en nog meer schitterend beeld van dit briljant mooie voertuig.

  ev3h1ev3h3ev3h4ev3h6ev3h10ev3h12ev3h13ev3h14Oh en trouwens, nog voordat de Morgan EV3 officieel leverbaar is komt de Morgan Motor Company al met een special edition: de Morgan EV3 UK1909 Selfridges Edition. En die is misschien nog wel mooier dan het origineel. Keuzes, keuzes! (kijkt wederom op spaarrekening, geen keuzes, keuzes)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN