Ondanks dat het submerk van Nissan, Infiniti, nog maar 28 jaar bestaat, vonden ze het toch nodig om een retromodel te lanceren. En wel een op oude jaren 30 Gran Prix Racers gebaseerd scheurijzer.

Maar schijn bedriegt, alleen het uiterlijk is retro. De body is gemaakt van met de hand geklopt aluminium, maar onderhuids heeft Infiniti namelijk gebruik gemaakt van de modernste aandrijftechnieken. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de Infiniti Prototype 9 elektrisch wordt aangedreven. Voor deze aandrijving heeft men gebruik gemaakt van een 30 kWh accupakket. Dat klinkt niet als heel erg veel, Tesla begint bij 70 kWh, maar de Infiniti weegt nog geen 900 kilogram. Een beetje Tesla begint bij minimaal 2000 kilogram.

Deze cijfers zorgen er in ieder geval voor dat de Infiniti Prototype 9 binnen 6 seconden naar de 100 schiet en een top van ruim boven de 200 kilometer per uur heeft. Helaas gaan we zo goed als zeker niet meer zien van de Prototype 9, want het onvoorstelbaar mooie conceptmodel is meer bedoeld om te laten zien wat men kan bij Infiniti. Daarbij, zeker in Europa, krijg je zoiets nooit gekeurd voor de openbare weg. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
René Bleuanus

Vind het wel wat voor jou Hubert!