More

  RECENTE POSTS

  Michiel De Ruyter Is Zwarte Piet 2.0

  Ah, daar zijn we weer! Zwarte Piet is inmiddels al weer een tijdje van de zon aan het genieten in Spanje, dus moet er iets anders gevonden worden om RAKSISME en DISKRIMINANTIE te gillen. Gisteren ging de film Michiel de Ruyter in het Amsterdamse scheepvaartmuseum in première en dat was voor actiegroep Michiel de Rover reden om te gaan demonstreren. Bij een Nederlandse films dus hè. Laat dat gegeven even bij je inwerken. Veel verder dan wat slechte special effect en wat obligaat bloot komt de gemiddelde Nederlandse film niet. Maar goed, Michiel de Rover dus. De demonstranten maken zich er druk om dat Michiel de Ruyter als admiraal medeverantwoordelijk is geweest voor het slavernijverleden van Nederland. Daar mag je dus geen film van maken, want Michiel de Ruyter is boe, slecht en weerzinwekkend. Beroepsverongelijkte Shaquita Bakas vindt dat ze zich ook in de discussie moet mengen en stelt dat zij meer recht op de welvaart in Nederland heeft dan “Nederlanders” zelf (volgens mij is mevrouw ook gewoon een Nederlander):

  Die oud marinier zei dat we blij moeten zijn om in NL te zijn. Ik ben ook blij dat ik hier ben. Maar de manier waarop hij dat zei kwam bij mij over alsof Surinamers gelukzoekers zijn. Er zijn r vele die zo denken. Ik wil wel kwijt dat ik alle recht en misschien veel meer recht heb om te profiteren van de welvaart hier die NL dankzij onze voorouders heeft behaald. Onze voorouders, de slaven, de loonslaven, de gastarbeiders hebben keihard gewerkt, gezwoegd en het vuile werk gedaan en ook in de Nederlandse oorlogen meegevochten. Ik (en vele anderen) heb (hebben) alle recht om hier te zijn!!!! Al t goud wat hier is is koloniale goud. Alle opbrengsten van al die plantages waar onze voorouders op hebben gezwoegd en zijn uitgebuit, waar denk je wel dat die naartoe zijn gegaan? Dus meneer de oud marinier, mocht je dit lezen, denk dan is ff heel goed na wat je zegt, want volgens mij kan ik zelfs zeggen dat ik meer recht heb om van de welvaart in NL te genieten dan jij!!!!

  Het staat er echt…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  27 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  27 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  28/01/2015 - 10:58 10:58

  Als je achteruit blijft kijken, loop je vanzelf ergens tegenaan, heb ik ooit iemand horen zeggen. En waarvan acte.

  Wtrdk
  Lid
  28/01/2015 - 11:14 11:14

  Mijn verre voorouders waren horigen. Ik ben elke dag nog verongelijkt over de huidige adelstand in NL. Ik heb veel meer recht op een oude verroeste Jaguar en een vervallen hut aan de rand van een overwoekerd “landgoed” dan zij.
  En ik kan dan wel een leuke baan, goed inkomen, fijn leven hebben, ooit, 600 jaar geleden werd mijn familie onderdrukt. En dat zit me nog steeds dwars!
  Overal w2aar ik kom word ik er mee geconfronteerd: bij de bakker en de groeteboer schiet ik vol omdat ik moet denken aan alle oogsten die mijn voorouders hebben moeten afstaan. Bij de slager en de supermarkt wordt ik pislink om al het vee wat hen is afgenomen!
  Dat leedmoeten de hoge heren in Den Haag eens compenseren! Mocht er ooit een film over de middeleeuwen gemaakt worden, dan sta ik vooraan! Fuck yeah!!!

  Weirdoinventor
  Lid
  28/01/2015 - 11:42 11:42

  Verder wil ik graag gecompenseerd worden voor de dood van meerdere zeelieden in de familie, de handicap van achterachteroudoom Sjef die in een fabriek werkte waar de Arbo niet werd gehanteerd en als de Limburgse tak van de familie nog had bestaan hadden die graag compensatie willen zien voor de tiendaagse veldtocht. O, en ze zouden ook eisen dat de Hertog Jan brouwerij sluit, Limburgers die Jan de eerste eren kan dus echt niet, want het was droeve ellende na de Limburgse successie oorlog.

  Maar mevrouw Bakas is welkom hoor. Als zij ook gewoon haar best aan het doen is om een boterham te verdienen verdient zij de welvaart in Nederland even goed als eenieder ander. De welvaart, en de vrijheid, dus ook de vrijheid om lekker te zeiken. Iedereen een hobby. Helaas doen protesten waar iedereen een makkelijke mening over heeft het goed in de media (ook ik typ er graag over, blijkbaar) dus zullen we nog wel veel meer gaan horen over dit verhaal.

  En ik dacht net het ene voordeel gevonden te hebben aan al dat oplevende nationalisme: Nederandse films met interessante historische ideeën erachter. Bontekoe, Nova Zembla, Kenau, ik heb ze nog niet eens allemaal gezien, maar ik vind het wel echt een stap omhoog vergeleken bij de porno die daarvoor altijd voor cultureel erfgoed moest doorgaan. Maar goed, mag dus niet meer.

  Nou mevrouw Bakas, zoekt u dan maar een filmmaker die “het echte verhaal” wil vertellen, waarin het alleen maar doffe ellende is en Michiel om de twee scenes een slavin verkracht. Want alleen maar altijd alles willen verbieden daar wordt niemand beter van, behalve misschien de geheimzinnige opdrachtgever van Ja Peter Balkenende.

  Ome Mc
  Lid
  28/01/2015 - 11:46 11:46

  Waar waren de voorouders van dat zeikwijf eigenlijk toen de moffen het hier voor het zeggen hadden? Naast mijn opa dwangarbeid aan het uitvoeren? En dan hebben we het nog niet over de Spanjaarden en de Fransen gehad.

  Bovendien, met zulke taalvaardigheden zijn we helemaal niet blij dat je in “NL” bent. Ga liever iemand anders z’n taal verkrachten. Amerikanen vinden dat bijvoorbeeld niet zo erg, en daar valt een extra gekkie niet op.

  Hangmat
  Lid
  28/01/2015 - 11:50 11:50

  direct inschepen deze mevrouw en 5 jaar katoen laten plukken aan de overkant. Misschien weet ze daarna waar ze het over heeft

  Frodooh
  Lid
  28/01/2015 - 11:52 11:52
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  28/01/2015 - 12:00 12:00

  Tuurlijk lieverd, alles is lineair en onlosmakelijk met elkaar 1:1 verbonden…
  Dus wees maar blij dat je voorouders door de VOC gedeporteerd zijn anders had je nu Ebola gehad. Dat dus, snap je nu wat voor een onzin je praat?
  Op Facebook las ik al dat iemand voorstelde om de binnenstad van 020 te verwoesten, gewoon, als gebaar van goede wil. 🙂
  Edit: en met je domme Goldwin- (bedankt barq) uitspraken bereik je nu net het tegenovergestelde van wat je wil, dááág serieuze diuscussie. Faal.

  Frodooh
  Lid
  28/01/2015 - 12:03 12:03

  Geen slecht idee om de binnenstad van 020 te verwoesten. Hebben ze een tijdje terug ook bij 010 gedaan, en het is er niet slechter op geworden. /duikt weg

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/01/2015 - 12:07 12:07

  Het blijft altijd lastige materie. Hoe ver moet je teruggaan met excuses maken?
  Tuurlijk… in het geval van De Ruyter is dat nonsense.
  Het Duitsland van nu verantwoordelijk houden voor de Nazi-misdaden ook net als ons optreden in Nederlands Indië. (Hoewel je een 90 jarige ex-beul van mij nog steeds mag aanpakken). Onze lamlendigheid in Srebrenica is net te recent om in de doofpot te mogen.
  Een jaar of 30 a 40 lijkt me een aardige termijn.

  Zolang je je vroegere misdaden maar niet gaat verheerlijken. Hitler-verheerlijking al helemaal niet en onze VOC mentaliteit is vanuit een bepaalde hoek bezien echt niet iets om trots op te zijn.
  Maar daar gaat de film Michiel De Ruyter helemaal niet over. Dus zeik niet.

  Ome Mc
  Lid
  28/01/2015 - 12:23 12:23

  Ik begrijp ook dat het probleem zou zijn dat deze film niets over slavernij vertelt. Was dit een protest van de bankneger ofzo? Wat is het probleem met zelf een film gaan maken die dat dan wel doet?

  Ome Mc
  Lid
  28/01/2015 - 12:23 12:23

  NIet dat ik hem dan ga kijken ofzo, maar het gaat om het idee.

  Jack Random
  Jack Random
  28/01/2015 - 12:26 12:26

  “de loonslaven”

  Top dat mevrouw ook aan ons denkt, hoe zwaar wij het wel niet hebben. Die zeikende kutcollega’s, kutkneuzen als chef, het armoedige salaris, die dingen waar wij als loonslaven onder te lijden hebben. Dat we daar godverdomme eens compensatie voor krijgen van Michiel de Ruyter. Meer welvaart voor ons!

  Jack Random
  Jack Random
  28/01/2015 - 12:28 12:28

  En hoeveel negers spelen er in die film? Ik weet het al, nul! Daar moeten ze ook de barricaden voor op, meer negers in Nederlandse films over Michiel de Ruyter. Misschien was Michiel de Ruyter zelf wel zwart!

  Ome Mc
  Lid
  28/01/2015 - 12:31 12:31

  Nee, Jack, om met terugwerkende kracht recht te hebben op welvaart waar je zelf niets voor doet (behalve zeiken) moet je neger hebben. Voor blanke doorzonambtenaren gaat het niet op.

  TheStef
  28/01/2015 - 12:36 12:36

  Alleen omdat Quincy en consorten tegen zij ga ik voor het eerst sinds tijden weer een Nederlandse film bekijken. Ik heb natuurlijk geheel politiek correct begrip voor deze gevoelens en daarom ga ik, ter compensatie, de film gewoon downloaden.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  28/01/2015 - 12:50 12:50

  horrorneefje
  Lid
  28/01/2015 - 13:01 13:01

  Ik ben nog steeds boos dat we onze kieuwen moesten inleveren, en de zee uit moesten. En toen dat een beetje begon te wennen, en we net een fijne boom gevonden hadden om in te wonen, werden we daar ook weer uitgejaagd! Duizenden jaren over die fucking savannes en toendras en zo struinen, als opgejaagd wild…

  Als er weer een Ice Age – zoveel film uitkomt, ga ik ook protesteren. Wat een nazi’s waren dat man, die sabeltandtijgers.

  horrorneefje
  Lid
  28/01/2015 - 13:05 13:05

  Maar goed, wat een gezeik allemaal. We houden toch allemaal van de Ruyter?!

  horrorneefje
  Lid
  28/01/2015 - 13:07 13:07

  Wtf…?

  Jack Random
  Jack Random
  28/01/2015 - 13:21 13:21

  “moet je neger hebben”

  En hoe kom ik daar aan? Zijn daar behandelingen voor? Plastische chirurgie?

  “Ik wil ook neger. Maar dat kan niet. Want daar word ik voor behandeld” En dat dan met de stem van Frank van Putten (Bie, van Koot)

  Ome Mc
  Lid
  28/01/2015 - 13:27 13:27

  “En hoe kom ik daar aan?”
  Je kunt je schminken, maar daar was ook iets mis mee, schijnt.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  28/01/2015 - 13:40 13:40

  Gastin, echt!

  Møhammed Said al Sahaf
  28/01/2015 - 13:57 13:57

  Shakita houdt overigens wel van een potje hardcore seks met een slavendrijver, dat dan weer wel.

  Weirdoinventor
  Lid
  28/01/2015 - 14:11 14:11

  Jack’s “Misschien was Michiel de Ruyter zelf wel zwart!”

  Ben jij dat, Egmond Codfried?

  Betsy
  Betsy
  28/01/2015 - 22:07 22:07

  Van heel het slavernij verleden vindt ik toch wel het mooiste dat de morele overweging om het af te schaffen niet geheel klopt maar dat het een economische reden had want te duur. Het inhuren van vreemdelingen (lees hindoestanen) voor het werk op de plantages van Suriname was dermate goedkoper dat dat het afschaffen van de slavernij mogelijk maakte, de ironie.

  Stickmeister - studiogast
  29/01/2015 - 13:59 13:59

  Ik heb een grote lul, telt dat ook?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN