More

  RECENTE POSTS

  Mannenemancipatie: Gewoon even in je ongemak zitten

  Ja, je leest het goed. Heb je moeite met mannenemancipatie? Helaas pindakaas, je zult gewoon even in je ongemak moeten zitten. Althans, dat zegt mannen-emancipator Jens van Tricht.

  Jens (lang haar, vlassig ringbaardje) kennen we allemaal natuurlijk nog van de “Jake op Bezoek” aflevering, waarbij Jake op bezoek ging bij een door Vileine georganiseerde avond ging met als thema: “Moeten we het met mannen doen”. Het antwoord daarop is uiteraard even simpel als eenvoudig: Ja, zolang je alle mannen niet kapot doodvermoord, zul je het met mannen moeten doen. Mocht je er overigens over denken om het zonder mannen te moeten doen, houd er dan ook rekening mee dat je de laatste generatie bent. Daarna is het over. Dit geldt omgedraaid uiteraard ook, maar dat terzijde.

  Paardenlullen

  En nu dus een heel artikel in het Parool waarin Jens los gaat op mannenemancipatie. Het gaat volgens Jens prima met vrouwenemancipatie, maar met mannenemancipatie… Nou Nou Nou, daar valt volgens Jens nog wel het één en ander te behalen. Want mannen zijn volgens onze genderneutrale emancipator nog steeds een stelletje bazige, paardenlullen die na een dag loeihard werken, thuis met de ene hand in de broek en een pijpje pils in de andere hand op de bank gaan zitten wachten tot het vreten klaar is.

  GELIJK! EN SNEL EEN BEETJE!

  Het probleem van Jens, en andere social justice warriors, is dat ze elk verschil kapot willen maken, net zo lang afvlakken tot er één grijze, saaie brij ontstaat, waarbij niemand zijn nek meer durft uit te steken. Alles en iedereen MOET GELIJK ZIJN! Want anders moet je kapot. En dat is bullshit. Niemand is gelijk, iedereen is anders en dat is mooi! Iedereen is gelijkwaardig, dat wel, maar niemand is gelijk.

  Hier en daar zegt Jens overigens best rake dingen, zoals het gelijkstellen van ouderschapsverlof voor zowel mannen als vrouwen. Het idee hierachter is dat het risico om een man aan te nemen, die vervolgens maanden met verlof gaat, net zo groot is als bij een vrouw. En daar is wat voor te zeggen. Maar hou nou toch op met het willen omvormen van mannen tot een stelletje zachte Jensjes eitjes. De meeste mannen hebben van nature nou eenmaal meer testosteron, waardoor de gemiddelde man een andere rol op zich zal nemen dan een vrouw. Waarom is daar iets mis mee? Als een man zijn traditionele rol overigens anders wil? Prima. En als een vrouw haar traditionele rol ook anders wil? Net zo prima, maar probeer het niet door te drammen.

  IVO NIEHE

  Iets verderop in het artikel lezen we dat Jens op nummer vijf van Artikel1 heeft gestaan. Je weet wel, die diversiteitpartij van Sylvana Simons. Het was er zo divers, dat niemand er op heeft willen stemmen. Maar dat verklaart alles. Sylvana heeft er ook nogal een handje van om haar gelijk door te drammen. Als je niet voor me bent, ben je tegen me. Dat principe. Sylvana doet op facebook overigens een originele Ivo Niehe. In de nieuwe Harper’s Bazaar staat een fotoreportage over Sylvana Simons, waar zij zelf de begeleidende tekst voor heeft geschreven:

  Ik schreef het begeleidende stuk zelf en toch raken de woorden me weer als ik t lees

  Na dit gelezen te hebben moest ik prompt een beetje in mijn mond overgeven. Maar goed, Jens dus. Jens heeft 25 jaar geleden zijn opleiding vrouwenstudies (wat?) afgerond, is vervolgens een probleem gaan creëren dat niet bestond, om het daarna, als emancipator zijnde, op te gaan lossen. Ergens is dat briljant, maar het is vooral strontvervelend. Wat ik al eerder zei. Niemand is gelijk, iedereen is gelijkwaardig. Probeer dan niet als een beroepsdrammer social justice warrior iedereen gelijk te maken, maar richt je op gelijkwaardigheid.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  16/08/2017 - 17:47 17:47

  Iedereen gelijk! Alle verschil wegpoetsen! Op naar die prachtige diverse samenleving!
  O, euhm..
  Oeps.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Reet
  16/08/2017 - 18:04 18:04

  Professor Miller;

  “Weirdly, the same people who advocate for equality of outcome in every aspect of corporate life, also tend to advocate for diversity in every aspect of corporate life. They don’t even see the fundamentally irreconcilable assumptions behind this ‘equality and diversity’ dogma”

  http://quillette.com/2017/08/07/google-memo-four-scientists-respond/

  Roel Zwaar
  Lid
  16/08/2017 - 18:27 18:27

  Mijn wasmand (m/v) is vol. Kan ik bij iemand (m/v) anders even schuilen en uithuilen svp? Uiteraard genderneutraal (m/v).

  hangmat
  hangmat
  Gast
  16/08/2017 - 21:22 21:22

  jaja… het soort gladde gasten als jens zegt alles om de (genderneutrale) vrouwtjes in bed te krijgen. De andere mannen zijn vies foei bah hoor, kom terwijl we daarover praten maar even bij me op schoot zitten

  Biff Eagleburger
  Biff Eagleburger
  Gast
  16/08/2017 - 23:05 23:05

  Lekker bezig Reet. Ik was even bang dat de Retecools een mamablog was geworden.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  17/08/2017 - 07:32 07:32

  De Politieke correctheid, gekaapt door de SJW, moet gewoon dood. Dat uitermate irritante gezeik over hoe fout stereotypes zijn hangt mij al tijden flink de keel uit (hey trouwens, hebben we het hier recent niet al over gehad?)
  Als je er van uit gaat dat rolbevestigingen bij voorbaat fout zijn, dan laat je geen enkele ruimte voor het maken van keuzes. Wil jij als vrouw kinderen uitpoepen en achter het aanrecht staan? Gewoon lekker doen! Wil jij als man kinderen door je vrouw uit laten poepen en dan zelf achter het aanrecht staan? Ook doen! alleen wel opletten dat je niet beide achter dat aanrecht wil, want dat gaat dan weer niet helemaal werken (tenzij je de rollen verdeeld, maar da’s wel heel erg modern hoor).

  Chloorhexidine
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  17/08/2017 - 11:54 11:54

  En ondertussen creëren die SJW’s weer stereotypen als “de boze witte man” om iedere rationele discussie maar te vermijden.

  Puh!
  Redacteur
  17/08/2017 - 09:11 09:11

  Net de vuilnisbak buiten gezet en de genderneutrale vuilnisophaalpersoon een kushandje toegeworpen.
  “Malloot” was zijn antwoord.

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  17/08/2017 - 12:04 12:04

  Reet, jij SJW-n00b!
  Dat heet tegenwoordig een Cis man:
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cis

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Puh!
  18/08/2017 - 18:31 18:31

  Zwartkijker!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN