More

  RECENTE POSTS

  Maar Was het Kunst: Hugo Kaagman

  Het leek galeriehouder Ton Verdegaal een geweldig idee om op de zijkant van een muurtje naast zijn galerie in de Berenstraat een kunstwerk van stencilkoning Hugo Kaagman te laten maken. En terecht, want Hugo Kaagman heerst (oeps, daarmee verklap ik de vraag in de titel al). Zo gezegd, zo gedaan. In november 2014 werd het kale witte muurtje opgeleukt met een kunstwerktegeltje van Hugo. Mooi! Iedereen blij en de negen straatjes wat minder Libelle. Maar we hebben het hier over Amsterdam En Amsterdam haat mensen en haar inwoners en ondernemers in het bijzonder. Dus moest het schilderij weg en zo niet, mocht Verdegaal een dwangsom van €2500,- betalen aan de gemeente. De schildering was immers reclame en daarbij op een monument aangebracht. Helaas kozen Ton en Hugo eieren voor hun geld, want sinds 12.00 uur vanmiddag is het muurtje weer wit en kan de gemeente weer rustig slapen. Dus, ja het was kunst en ja Amsterdam zuigt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijbalbij
  Gast
  01/07/2015 - 17:25 17:25

  Het is teveel kunst voor touristerdam.
  Beter verhuur je het dak van je historische pandje aan een grote corrupte bank. Dat is geen enkel probleem.
  http://i.imgur.com/E77o9Kv.jpg
  Je kan er trouwens ook een 10KW beamer opzetten met BOA-detector en het interactieve videokunst noemen. Maar nogmaals..grote kans dat als je er een lelijk (normaal) reclamegedrocht neerzet, het wel mag.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  bijbalbij
  01/07/2015 - 17:52 17:52

  Het ergst vind ik de opkomst van reclame videoschermen overal in de stad, om de hoek van dat ABN logo hangt de grootste.

  Het probleem was dat de galerie geen vergunning had aangevraagd, dat hebben die reclameboeren wel gedaan. Ambtenaren laten niet met zich sollen, dus weg met die kreffittie!

  Grijpstra
  01/07/2015 - 21:02 21:02

  Over 200 jaar wordt het weer ondekt. Onder wat verflagen. Dan is het opeens kunst.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN