More

  RECENTE POSTS

  Maar is het kut? Zuur brood.

  Vandaag even een post uit de categorie “Afgeschoten suggesties voor op de OMGWTFBBQ”. In een stil donker hoekje van de gloednieuwe retebunker zaten enkele redactieleden research te doen naar de beste manier om spareribs te marineren, hoe je dit het beste met bepaalde biersoorten kunt combineren en wat de maximaal tolereerbare dagelijkse hoeveelheid van beide is. Dit alles voor de wetenschap, natuurlijk, u snapt dat. Op het moment dat Meneer van Dale net zijn 14e probeersel aan het uittesten was, klikte hij per ongeluk op een link, denkende dat het om een vleesrecept ging.

  Nou, er is wel vlees bij betrokken, maar niet zoals dat vermoed werd. Het zit zo: op een dag werd Zoe Stavri wakker met “de herkenbare jeukende en branderige doos” van haar gistinfectie en besloot ze dat ze er zuur brood mee wilde maken. Dus wat deed Zoe? Ze nam een dildo, deed haar ding en verzamelde daarna het gist. Dit mixte ze in een recept voor zuurdesem en is nu dus al dagen bezig om van deze formule brood te maken.

  Niet alleen deed ze dat, maar dit gooide ze ook online op de interwebs. Nu is ze dus, heel gek, verrast dat er mensen dit nogal ranzig vinden en dat óók op het internet posten. Maar ze spoort haar lezers wel aan om daar niet op te reageren. “Als je wilt helpen, doneer dan aan mijn Patreon!” Precies, mond houden en dokken. Goed: feministische rant en foto’s van dit kutproject (het desem, niet de rest) hier, Zoe volgen op twitter daar en uw verdere walging uitspreken zonder daarbij op social media te bekennen dat u dit net heeft zitten lezen kan hieronder in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  25/11/2015 - 12:10 12:10

  Wat een raar wijf. Candida gist is helemaal niet handig voor broodbakken, weinig effectief. Ik vermoed daarbij dat het brood helemaal niet veel rijst door die kutgisten, maar eerder door de melkzuurbacteriën die al door het normale zuurdesemproces worden aangemaakt.

  Daarbij is een gezonde balans van Candida prima in je lichaam, maar je moet het niet te enthousiast gaan produceren. Ik hoop daarom niet dat de volgende stap is dat dit soort randmongolen in al hun euforie hun dieet gaan aanpassen. Hun kut extra gaan wassen met zeep, antibiotica of prednison gaan slikken (want bevordering van de vaginale gist).

  Als je dan toch goed brood wil bakken met natuurlijke ingredienten, doe er dan geen vaginale gist in maar sperma. Want dat voegt echt iets toe: zoetstoffen, antioxidanten en conserveermiddelen. Het zit er allemaal in. Dus wat dat betreft heeft rukbrood een veel hogere meerwaarde dan kutbrood.

  wout
  wout
  25/11/2015 - 15:24 15:24

  Lekker! Mag ik mijn bammetje met een plakje rosbief?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN