More

  RECENTE POSTS

  Lust for Life – Ed van der Elsken

  Je hebt “fotografen” die werkelijk helemaal niets kunnen en je hebt fotografen die wel begrijpen hoe je een interessant plaatje kunt schieten met een camera. Zo’n fotograaf was bijvoorbeeld de Nederlandse Ed van der Elsken.

  Ed van der Elsken specialiseerde zich in het fotograferen van mensen in hun natuurlijke habitat. Dat deed hij op zo’n indringende manier, dat ondanks zijn onderwerpen zich er enorm bewust van waren dat ze op de gevoelige plaat werden vastgelegd, je bij het kijken naar zijn foto’s er toch een beetje een voyeuristisch gevoel aan overhoudt.

  Meestal werkte van der Elsken in zwart-wit, maar hij heeft ook behoorlijk wat werk in kleur gemaakt. Helaas stonden die foto’s voornamelijk op dia’s die langzaam weg lagen te rotten in zijn huis. Nadat de collectie naar het Nederlands Fotomuseum is verhuisd, zijn ze daar begonnen aan het restaureren van deze kleurendia’s. En dat was me nogal een klus, want de volledige van der Elsken collectie bevat bijna 14.000 foto’s.

  Het resultaat van dit monnikenwerk is vanaf morgen te zien in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam onder de noemer “Lust for Life” en hier online door een kleine greep uit het geselecteerde werk van de tentoonstelling. Vergeet niet om de rest van de middag door de online collectie van Ed van der Elsken te struinen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN