More

  RECENTE POSTS

  Schande: Limburg wordt chronisch uitgelachen

  Limburg, onze meest zuidelijke provincie, bekend om de mooie natuur en Limburgers, wordt nogal vaak belachelijk gemaakt in de media. Denk aan ondertiteling als er een Limburger aan het woord is of, zoals in De Wereld Draait Door, het gewoon SCHANDALIG NADOEN van Chriet Titulaer. Respectloos.

  Upcoming heeft hierdoor dan ook een post gemaakt waarin ze opkomen voor Limburg. Klik hier om dat puike stuk van elf terechte punten te lezen.

  Leave Limburg alone!

  Limburgers wéten dat ze een zachte G hebben, maar willen daar gewoon niet iedere keer aan herinnerd worden. Laat die G lekker zacht zijn, het is gewoon een puik onderdeel van ons insanely diverse landje. We houden van Limburg, van Limburgers, van die zachte G, van vlaai, bergen, én André Rieu, hoor! Er mag wel eens wat meer respect komen voor Limburg, want ga het maar eens doen; ergens op een kruispunt van drie verschillende landen zitten. Invloeden van België, invloeden van de Germanen en dan ook nog eens Nederland in je nek hebben hijgen. Het is niet voor niets dat Zuid-Limburg ook wel een Euregio genoemd wordt. (Hier in de bunker maken wij ons ook wel eens schuldich aan het belachelijk maken van Limburch natuurlijk, maar wij maken oncheveer alles belachelijk. Dat is een extrachratis service van Retecool.)

  Accent imiteren

  Het is overigens een feit dat als je een poos met iemand die een accent heeft praat, je min of meer automatisch dat accent gaat imiteren. Dat blijkt een nuttig mechanisme te zijn. Als importFriezin merk ik het wanneer ik bij Friese vrienden ben. Normaliter spreek ik een mengelmoes van slordig Randstedelijk, meets Kinderen voor Kinderen, zoals Paulien Cornelisse het noemde in Taal is zeg maar echt mijn ding, maar op zo’n avond komt opeens een Fries accent tevoorschijn. Een accent kún je kwijtraken, maar niet iedereen kan dat. Aan alle lieve Limburgers zou ik willen meegeven: schaam je niet voor je accent. Je had ook Twents kunnen praten. Wat is erger? *knipoog* Hier nog een leuk Limburgpromofilmpje.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  25/04/2017 - 16:30 16:30

  Terra, jij bent van harte welkom in het mooie heuvelachtige Limburg.

  comment image

  Is alleen (voor Nederlandse begrippen) een beetje een lange afstand haha

  @RC, kan er iemand eens iets doen aan die CAPTCHA die telkens correct ingevulde codes niet accepteert. Als ik in de code kijk, dan is dit een WordPress website een er zijn meer dan genoeg fatsoenlijke CAPTCHA plugins te vinden (bijv. https://nl.wordpress.org/plugins/google-captcha/). Het is nu een beetje Fucky Ducky 😉

  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  Antwoord aan  RubertoLucifer
  25/04/2017 - 16:32 16:32

  Klein foutje. Nu de juiste versie:

  …..dan is dit een WordPress website EN er zijn meer dan genoeg…..

  trekpet
  25/04/2017 - 22:22 22:22

  Mooi dat je het voor Chriet opneemt, maar fuck dat hele kut-Limburg.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  26/04/2017 - 09:50 09:50

  Als er nu eens wat minder opmerkingen kwamen uit die hoek over hoe speciaal Limburg wel niet is en hoe anders het daar is dan in de rest van Nederland, misschien dat de rest van Nederland dan zou stoppen met Limburg als anders te zien. Het is maar een idee hoor. Brabos hebben ook een zachte G, maar die worden toch als minder apart gezien volgens mij, best vreemd…..

  Møhammed Said al Sahaf
  26/04/2017 - 12:31 12:31

  Nou ja zeg, als je mensen niet eens meer belachelijk mag maken vanwege hun afkomst en bijbehorend laal splaakgeblek, OEWAAR blijven we dan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN