Bij een aspirant-lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat is vorige maand tijdens een ontgroeningsritueel met een guillotine het hoofd van de romp gescheiden. De student is direct met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt rector van de vereniging Stijn Derksen tegenover Retecool. Hij betreurt het incident en zegt dat de Rijksuniversiteit Groningen erover is geïnformeerd.

“We wachten nog even op het rapport van de lijkschouwer, om te zien of er daadwerkelijk blijvend letsel is”. Over geruchten dat de student zou zijn overleden als gevolg van de onthoofding weigerde Derksen op dit moment te speculeren. “Dood? Nou maak je het wel veel groter dan het in werkelijkheid is. OK, zo’n onthoofding is natuurlijk een vervelend dingetje, maar “dood” is gelijk weer zo’n negatieve stemmingmakende term van sensatiezoekende linkse journalisten die alleen de buitenkant van onze mooie vereniging zien. Het gaat hier om een ontgroening zoals we dat al jaren doen, en dat gaat er nou eenmaal soms stevig aan toe. Maar je moet het ook zo zien: van zo’n onthoofding krijg je wel karakter waar je later wat aan hebt. Of het aspirant-lid aangifte zal doen, daar hebben we hem nog niks over horen zeggen. We hebben de betrokken  oudejaars geschorst, en het slachtoffer van de onthoofding geadviseerd om voorlopig niet meer mee te doen aan de introductieweek.”
Studentenvereniging Vindicat kwam vorig jaar nog in opspraak nadat een mannelijk bestuurslid een permanente darm-perforatie opliep toen-ie zich door 20 feuten had laten gangbangen met een bezem. En in 2010 liep een aspirant-lid van diezelfde vereniging brandwonden op, nadat hij zichzelf – verkleed als Sinterklaas – in brand liet steken.
Het onthoofdings-slachtoffer zelf was vandaag onbereikbaar voor commentaar.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
29/09/2016 - 13:40 13:40

Was daar laatst niet ook nog wat met een bangaboekje?