More

  RECENTE POSTS

  Het leven van een Darter is keihard

  En dan vooral voor je lichaam is het geen feestje. Echt, jaren en jaren van training gaan bij een topniveau-darter op een gegeven moment gegarandeerd hun tol eisen.

  Zo ook bij topsporter en darter Raymond van Barneveld. Raymond staat al 10 jaar bovenaan het lijstje van darters die er toe doen. Maar dat is bij Raymond niet vanzelf gegaan. Neen, de Haagse postbode heeft daar altijd loeihard voor getraind en krijgt nu de rekening gepresenteerd van deze, op het oog, supergezonde levensstijl.

  In zijn toptijden woog van Barneveld maar liefst 135 kilo en klokte voor de wedstrijd meerdere bacardi-cola’s weg om in vorm te komen. Maar ook goede voeding was een ontzettend belangrijk onderdeel van het stringente regime waar Raymon zich aan moest houden. Minimaal twee Big Macs moesten voor de nodige koolhydraten zorgen en voor extra hydratering gebruikte van Barneveld de welbekende (milk) shakes.

  Dat lukt helaas niet meer. Het jaar in jaar uit op zijn voeding letten om een zo uitgebalanceerd mogelijk dieet te volgen, waardoor hij het jaren lang vol heeft kunnen houden in de bovenste regionen van misschien wel de mooiste sport op aarde, heeft er voor gezorgd dat het lichaam van Raymond nu “Nee” zegt.

  Op dit soort dagen verlang ik naar de tijd dat ik een tweede Big Mac en friet kon nemen als ik dat wilde. Nu moet ik voorzichtig zijn met eten en kan ik slechts één milkshake per dag drinken. Het is erg deprimerend, maar je moet naar je lichaam luisteren

  Ik word ouder en mijn diabetes (je verwacht het niet  – red.) maakt mijn ogen slechter

  WAT ERG! De gehele redactie van Retecool leeft intens mee met van Barneveld en wensen hem dan ook al het beste voor de komende tijd.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  20/12/2016 - 12:57 12:57

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN