More

  RECENTE POSTS

  Kunst ontnoemen met Retecool: Rembrandt van Rijn

  Wij van Retecool hebben wel iets met kunst en we gaan er eigenlijk vanuit dat jullie dat ook wel hebben.

  Maar helaas is niet iedereen zo begaan met de wereld van de schone kunsten. Vandaar dat wij, voor iedereen die nog niet gevallen is voor kunst, een serie starten waarin we kunst “ontnoemen”. Weg met alle prietpraat, gewoon zeggen waar het op staat en wat je vindt. Want dat spreekt de Nederlander wel aan. Moeilijk gemekker heeft niemand wat aan. En ik heb als gesjeesde kunstacademiestudent recht van spreken, want juist dat gemekker rond kunst deed mij beslissen om er mee te stoppen. Het boeide namelijk niet wat je maakte, als je er maar een gigantisch lulverhaal omheen kon verzinnen. Wat dat betreft had de kunstacademie in kwestie beter omgedoopt kunnen worden tot paarse broeken marketingopleiding.

  Voor de kick-off van deze serie pakken we één van Neerlands bekendste schilders, namelijk Rembrandt van Rijn. Rembrandt van Rijn geldt als één van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Z’n schilderijen leveren momenteel dan ook een godsvermogen op, dus ergens moet het bijzonder zijn toch? Nou, laten we eens kijken naar zijn 10 bekendste schilderijen en gewoon zeggen wat we zien. Laat die onderbuik maar werken, moeilijke prietpraat laten we aan anderen over.

  De Staalmeesters

  de-staalmeesters

  De Staalmeesters waren heren die aan de hand van stalen de kwaliteit van partijen lakens beoordeelden. Maar wij zien natuurlijk gewoon een stelletje nichten met een witte bef en pijpenkrullen.

  De Terugkeer van de verloren zoon

  rembrandt

  In De verloren zoon is de parabel van verloren zoon – uit het Nieuwe Testament- afgebeeld. Yeah, right. Wij zien gewoon één of andere Katholiek die wel raad weet met jonge jongens. De fik er in! Tijd voor een BBQ!

  Christus in de storm op het meer van Galilea

  Rembrandt_Christ_in_the_Storm_on_the_Lake_of_Galilee

  Dit schilderij is het enige zeezicht dat Rembrandt ooit heeft gemaakt. Dan vond ik de poster van The Perfect Storm toch beter gelukt. Sowieso een beter verhaal, want met die gast van New Kids on the Block! Of z’n broer, dat kan natuurlijk ook.

  De schilder in zijn atelier

  rembrandt schilder in zijn atelier

  Is dat een grote schildersezel, of ben je gewoon blij me te zien? Beetje jammer dat je het schilderij op die ezel zelf niet kan zien. Zal wel weer van die totaal kapotgesubsidieerde bagger zijn, zoals al die nep-kunstenaars produceren voor een BKR uitkering.

  Danaë

  Rembrandt_van_Rijn_-_Danaë_1636-1643

  Deze dame was een bekende uit de Griekse mythologie. Op het doek laat Rembrandt haar zien op het moment dat Zeus – in de vorm van goudstof – zich tot haar wendt. Het zal wel, ik zie gewoon die rotkop van Johan Vlemmix op een vadsig vrouwenlichaam. En wie is dat vieze baasje die om het hoekje staat te gluren? Weer de fik er in, meer BBQ voor ons!

  Het Joodse bruidje

  joodsebruidje

  Die Rembrandt was zeker weer zo’n Ajacied. Daar hebben wij als Rotterdams weblog natuurlijk een broertje aan dood. En kijk dan eens wat een ransaap die gast is! Pats, zo even de vrouwtjes bij de tieten pakken. Driewerf bah!

  Titus in een habijt

  unnamed

  Hey, waar is je bontkraagje? Zeker weer zo’n kansenjongeren die van mijn belastingcenten oude vrouwtjes berooft.

  De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp

  anatomles

  Het was zeker weer tijd voor de OMGWTFBBQ? Kijk die gretige heren staan dan! Zijn zeker weer politici uit Den Haag! IK WIL DE GULDEN TERUG!

  Bathseba met de brief van koning David

  Rembrandt_-_Bathsheba_at_Her_Bath_-_WGA19090

  Godskolere, welke fetisj is dit dan? Twee potten, waarvan de één zeker twee keer zo oud is als de ander, en die hoognodig bij Mode Tineke langs had moeten gaan. En elkaars voeten een beetje kietelen, brrrr, daar helpt een facial wipe niet tegen hoor.

  De Nachtwacht

  nachtwachtrh

  Als laatste schilderij natuurlijk de Nachtwacht. Het bekendste schilderij van Rembrandt en ook één van de bekendste schilderijen ter wereld. Tja, zal wel ergens in Den Bosch, of Oeteldonk (zoals het heette op moment van productie), geschilderd zijn. Ik kan even niet op de naam komen van de Prins Carnaval die daar staat afgebeeld, maar reken maar dat ze lam zijn geworden. Zoals al die brabo’s. En check dat grietje dan tussen al die kerels… “Zunne grote gangbang jonguh!”

  Zo, dat zijn de tien belangrijkste schilderijen van Rembrandt van Rijn ontnoemd. Volgende keer een andere kunstenaar. Mochten jullie suggesties hebben welke kunstwerken we moeten ontnoemen, dan kunnen jullie dat kwijt in de reacties. Wij zijn even iets met bier en een bbq doen.

  Kunst kicks ass! Check Kay Pike maar eens, deze dame bodypaint zichzelf tot superheld. En anders deze familiefoto’s met een iets te scherp randje. Meer kunst? Volg ons dan op Twitter voor meer meer van dit, maar dat mag ook op Facebook. Alleen wel eerst even onze Facebookpagina liken graag.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  09/04/2016 - 16:56 16:56

  Ik vind dat de anatomie van die kerel waarvan de anatomie als lesonderwerp van de anatomische les wordt gebruikt, niet goed is overgebracht op het doek.

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  09/04/2016 - 20:50 20:50

  Behanger heeft gelijk, nummer 8 is gefotosjopt want de dooie heeft twee linker handen. Verder stel ik voor om hier het gepruts van de zichzelf kunstenaar noemende Ruud de Wild eens te exposeren cq te blasfemeren. In het beste geval krijgt Ruud’s werk dan een betekenis.

  Alpha Kenny Wun
  10/04/2016 - 11:19 11:19

  Reet= gesjeesde kunstacademicus? Learn something new every day!
  Mag ik Mondriaan voorstellen? Kan je 10x dezelfde tekst gebruiken.

  Alpha Kenny Wun
  Antwoord aan  Reet
  10/04/2016 - 13:37 13:37

  Meest ontluisterend vond ik de (potlood) hulplijnen die je nog gewoon kan zien bij ome Piet. Hij had nog geen MS Paint natuurlijk.
  Verder heb ik echt wel respect voor kunst met een K, alleen niet voor het gelul eromheen… Tip van bij mij om de hoek: http://www.madmuseumsingapore.com/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/04/2016 - 12:17 12:17

  Lekker makkelijk ook, al die plaatjes in het donker neerzetten. Dat scheelt weer een hoop werk met de achtergrond verven.

  Oh ja, en dat meer van Galilea is 10 Km breed en beschut door heuvels in de omtrek. Zelfs met harde wind heb je daar aan lager wal een golfje van maximaal een halve meter.
  Bovendien hadden ze dat type schepen daar niet in het jaar nul. Dat hele plaatje is compleet uit de duim gezogen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN