More

  RECENTE POSTS

  Kom 14 februari naar de Zelfscheidingsbeurs

  Zelfscheiding. Het is een verschijnsel van de moderne samenleving en komt vooral voor onder vrouwen die weliswaar met zichzelf getrouwd zijn, maar van deze verbinding afwillen.

  “Ja. Ik heb met mezelf toch 12,5 jaar lief en leed gedeeld, he? Het blijft moeilijk”, vertelt Julie (47,5), die speciaal voor de gelegenheid haar voorheen lange manen in een kortpittig kapsel heeft laten knippen. Voor dit soort mensen is de zelfscheidingsbeurs: van alles is er te vinden. Van advocatenbureau’s gespecialiseerd in zelfscheiding (hoe verdeel je de boedel?) tot workshops “tinderen voor recente zelfscheiders”.

  Julie heeft zo’n workshop niet nodig. “Eigenlijk was het huwelijk met mezelf gewoon prima, hoor. Er was nooit echt ruzie, maar ook nooit echt spanning. De prik was een beetje van de cola. En ja, toen ontmoette ik Ricardo. Wacht, ik heb een foto van hem!” Ricardo blijkt een lichtgrijzende maar fitte man met een donkere huidskleur en een snelle auto. “Met hem heb ik nu al een tijdje een buitenechtelijke relatie… en vorige week vroeg hij dus of ik met hem wilde trouwen. Maar ik ben al met mezelf getrouwd.. daarom ben ik hier, want nu is de vraag: hoe moet dat?”

  Voor Stefanie (35) geldt dat niet. Stefanie is advocaat en is dus precies op de hoogte van alle regeltjes rondom het zelfhuwelijk en de afwikkeling daarvan. Wat ze hier dan doet? “Ik kom hier voornamelijk voor de emotionele kant van het verhaal. Vorige maand was mijn vijfjarig lustrum, maar ik merk gewoon dat ik niet meer die Stefanie van 30 ben. Je wordt toch een dagje ouder.” Of het haar biologische klok is die deze verandering aanstuurt? “Niet per se, maar misschien ook wel hoor.” Op de vraag welke stand ze nog wil zien, komt een resoluut antwoord. “Die van de laserkliniek.” Op de enigszins verwarde blik van uw verslaggever trekt Stefanie haar decolleté een stukje naar beneden om een gekalligrafeerde tatoeage te laten zien. ‘Stefanie4Ever’, staat er. “Ja, dat wil ik toekomstige partners niet telkens hoeven uitleggen, snap je?” Inderdaad, dat snappen we.

  De Zelfscheidingsbeurs is te bezoeken in de Rai op 14 februari. Tickets kosten slechts 75 euro (nog niet de helft van een beetje fatsoenlijke Bruiloft met Jezelf).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  28/12/2016 - 10:31 10:31

  Hee! Comfort uit Rundfunk!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN