More

  RECENTE POSTS

  KeukenHIV blijkt helemaal toppiejoppie

  Het werd wel eens de culiholocaust genoemd. Hier op de RC’s dat is, er zijn hordes mensen die sans gêne een pak uit de stalbrand van Knorr Wereldgerechten openrausen en denken dat ze iets exotisch koken, of überhaupt koken.

  Nu is er niets mis met constateren dat je volkomen ongeschikt bent om iets op ook maar enig niveau te doen, maar dat maakt niet dat je het van de daken moet schreeuwen als je het eerste lesmateriaal zonder de keuken in de hens te zetten heb weten op te warmen, waarbij je gewoon de handleiding op het pakje gevolgd hebt.

  Eva Hoeke denkt daar echter anders over. De column begint nog wel goed:

  Koken uit pakjes is de bodem, koken uit pakjes is voor mensen die met Tweede Paasdag naar de woonboulevard gaan, voor mensen die in keramieken letters HOME voor hun raam hebben staan. Koken uit pakjes – dat dóé je niet.

  Maar dan loopt ze leeg over haar jeugd en opvoeding waarbij ze enkel blootgesteld werd aan AVG en af en toe spaghetti. Kan gebeuren, je kunt zaadouders hebben zonder enig gevoel voor eten, maar dan kun je best zelf op speurtocht, later in je leven, en er gewoon wat van maken. Je hoeft daar niet in te blijven hangen zammazegge.

  “Zoutwitz”

  Zo heeft Eva gember ontdekt dankzij pakjes, en dat er meer is dan AVG, alleen heeft ze het er ook over dat kant-en-klaar pakketten prima zijn. Dat is iets heel anders dan een Knorr Wereldgerecht, of een zakje Stegeman Kruidenmix door je gehakt roeren omdat je niet creatief genoeg bent om peper, zout en wat andere kruiden zelf te mengen. Ook hier in de bunker mag een HelloFresh wel eens een doos afleveren, gewoon omdat het wel lekker is dat alles afgemeten klaarstaat en je eens iets kookt wat je normaal niet zou kiezen. Maar dat is niet uit een pakje koken Eva, dat is gewoon koken waarbij iemand anders boodschappen heeft gedaan. Uit pakjes koken blijft de hel en hoogstens acceptabel als leerstap naar echt koken. Zie het als zijwieltjes, dat is ook niet meer acceptabel als je de 14 gepasseerd bent tenzij je een serieuze hersenbeschadiging hebt.

  Maargoed, mocht je dus het nog best wel grensverleggend vinden om bijvoorbeeld twee (TWEE)  zuivelproducten (tegelijkertijd) in een kommetje te mengen, dan is dat dus niet erg, je mag dan gewoon uit pakjes koken, je leert vanzelf de gember vervangen door laos of koenjit. Is te hopen althans.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/01/2020 - 12:32 12:32

  Zakjes kruidenmix bestaan uit zout, peper, zout, anti-klontermiddel, zout, natriumglutamaat, zout en een snufje zout.
  Voor gezondheidsfreaks die liever geen smaakversterker eten is de natriumglutamaat vervangen voor wat extra zout.

  bla
  bla
  13/01/2020 - 14:41 14:41

  Altijd al gedacht dat ik een flinke hersenbeschadiging had..

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  bla
  13/01/2020 - 21:19 21:19

  Met wat therapie, kun je nog aardig normaal leven.
  Daarbij is ondersteuning door een inlevende partner een zegen; echte liefde gaat immers door de maag. Hopelijk kokkerelt hij/zij graag.

  grotesnor
  13/01/2020 - 15:05 15:05

  Die letters zijn helegaar niet van keramiek maar van hout!

  *wegduikt

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  grotesnor
  13/01/2020 - 17:02 17:02

  klopt… voor mensen met een kat zijn keramieken letters niet handig. Hoger opgeleiden hebben vaker een kat en meer culinaire interesse dus eigenlijk gaat dit nergens over.

  Jokkebrok
  13/01/2020 - 22:56 22:56

  Vervangen? Laos óf koenjit?
  Je laat je afkeer van kruidenmix je er toch niet van weerhouden meer dan een specerij tegelijk te gebruiken?

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  14/01/2020 - 11:06 11:06

  Sommige pakjes zijn best handig als basis, ook als je wel echt kunt koken. Ik kan die kruiden uiteraard zelf ook wel mengen, ik heb het overgrote merendeel wel staan, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Als beste voorbeeld neem ik altijd graag weer de Saté van Conimex. Als je alleen het zakje gebruikt, dan is je saté ronduit kut, het is nogal smakeloos, maar als je het zelf bijkruid en er een teen knoflook bij gooit, dan is daar echt wel een knappe hap van te maken. Natuurlijk zou het nog lekkerder zijn als je alle ingredienten vers pakt, maar daar heb ik echt niet altijd tijd voor, dus dan is een hybride oplossing prima wat mij betreft.

  Jack Random
  Jack Random
  14/01/2020 - 13:28 13:28

  Één van de geboden van mijn religie is dat koken van een gerecht nooit langer mag duren dan het nuttigen ervan. 1 uur in de keuken staan kloten om daarna iets in 20 minuten weg te werken is een zonde. Instant-pakjes en soortgelijke meuk zijn dus een heilige gift.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN