Herinnert u zich de kredietcrisis nog? Die internationale monetaire crisis die ontstond omdat banken massaal leningen verstrekten aan mensen die ze sowieso niet konden betalen tegen belachelijk hoge rentebedragen om ze vervolgens na afschrijving te verkopen aan bedrijven die zich alleen maar richten op het innen van die schulden?

Dat geheel zorgde voor een domino-effect in de bankenwereld en resulteerde er uiteindelijk in dat de banken met belastinggeld gered moesten worden. Nu hebben ze daar in de financiele wereld natuurlijk heus, echt wel van geleerd en zullen het nooit meer doen. Bovendien zijn dat soort leningen natuurlijk verboden geworden om te voorkomen dat banken uberhaupt in de verleiding komen opnieuw…. oh. Wacht.

Check de video van John Oliver over de leningtypes die er toch gewoon weer zijn.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chubbychaser
15/08/2016 - 19:25 19:25

Het is echt ongelofelijk hoe die mensen genaaid worden. Je vraagt je af waarom je een kind van 9 maanden hebt als je geen poen hebt dat ook wel…

Dehnus Nörder
Dehnus Nörder
Antwoord aan  Chubbychaser
16/08/2016 - 21:20 21:20

Mensen zijn niet altijd goed in leningen en kleine lettertjes. Heeft te maken met psychologie en instincten. De mensen die deze leningen uitschrijven weten dondersgoed hoe deze te bespelen. Ook moet je in de VS gewoon een auto hebben om te werken, zonder Auto kan je het vergeten. Tenzij je in een progressieve stad als San Fransisco woont kan je dit soort dingen gewoon vergeten, het openbaar vervoer zuigt gewoon.

Ook houdt de politie je aan als je met de fiets gaat :(.

Dit soort “producten” worden gesleten aan mensen met weinig verstand… zijn ze op ontworpen. Net als in Nederland de hele huizen bubbel, en nu weer.

Bismarck
18/08/2016 - 11:04 11:04

Een beetje advocaat van de duivel, maar zijn mensen die dat soort “aankopen” doen niet ook gewoon ontzettend dom? Je hebt echt geen rekenmachine nodig om uit te tellen dat je minstens drie keer zoveel betaalt voor die auto op afbetaling ten opzichte van kopen en dat je gezien de vrij korte termijn die voor de afbetaling staat, je dat geld helemaal niet kan ophoesten (als je nu al niet het geld hebt om te kopen).

En ja, als het om domme mensen gaat is het natuurlijk nog schofteriger om daar misbruik van te maken als “ondernemer”, maar ligt hier niet primair een probleem bij de educatie van de slachtoffers?