More

  RECENTE POSTS

  Je Gelooft Nooit Wie Er Boos Op Ons Is

  Jawel, Facebook is boos! Boos op sites als Retecool die hysterische titels zoals hierboven gebruiken om mensen over de streep te trekken om op de link te klikken. “…Facebook heeft onderzocht dat 80 procent van zijn gebruikers aan de hand van de titel van een artikel bepaalt of zij het willen lezen of niet…”. En dat klopt, want sinds wij dergelijke titels gebruiken (begonnen als een grap overigens) is het bezoek verdubbeld (en ja, we hebben ook twee keer meer content op de site, behalve gisteren wegens drukte). Maar dat trekt Facebook dus blijkbaar niet. Maar goed, wat gaat Facebook nu doen? Die gaat een artikel als minder populair bestempelen zodra er heel snel op wordt geklikt wegens clickbait titel.

  Facebook is boos... BOOS!!!!
  Facebook is boos… BOOS!!!!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  26/08/2014 - 09:21 09:21

  Ze gaan bijhouden of een artikel ook echt als interessant wordt gezien, in plaats van alleen maar hoeveel mensen de kop heeft weten te lokken. Lijkt mij prima eigenlijk, ondanks dat ik geen Facebook gebruik. Zo’n functie zou Cracked ook moeten hebben.

  Frisco
  Lid
  26/08/2014 - 09:28 09:28

  De enige motivatie is natuurlijk dat vijf minuten gespendeerd op een clickbait site vijf minuten niet op facebook betekent. Begrijpelijk en ook volkomen des Facebook’s om te liegen over de reden.

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  26/08/2014 - 10:07 10:07

  Van mij mag dat klikaas hier onmiddellijk weer verdwijnen.
  Ik vind het erg lame.
  Dat je bezoek verdubbeld is, ligt vooral aan je verdubbelde content.
  In het aantal reacties zie ik al dat bezoek overigens ook niet terug.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/08/2014 - 11:28 11:28

  Me second that

  B-sting
  26/08/2014 - 11:28 11:28

  @weird
  Bijhouden of een artikel interessant is, gaat dan weer lastiger, tenzij je elke keer als je terug naar FB gaat je een lijstje krijgt van alle sites die je bezocht hebt en of je die een like wil geven of niet. Veel sites hebben ook een like-button op hun pagina, maar ik vraag me af of die gebruikt wordt.

  Al met al een goede zet. Want het is nu op een punt gekomen dat ik juist dat soort koppen even hard vermijd als destijds reply girls: http://knowyourmeme.com/memes/reply-girls

  behanger
  Beheerder
  26/08/2014 - 16:31 16:31

  Wat Frisco zegt: “vijf minuten gespendeerd op een clickbait site [betekent] vijf minuten niet op facebook.

  Ik denk dat dat waar is. Dat is ook de reden dat nieuwsite nooit linken naar de artikelen waarover ze schrijven. Het is altijd “Wetenschappers hebben ontdekt dat” en nooit “Wetenschappers uit x te y rapporteren in dit artikel [link] dat…” Want dan klikt u daarop, en niet op de volgende headline.

  En daarom heeft Nu.nl ook al jaren clickbait headlines:

  “Verkeer A4 stilgelegd na vondst van bom” OMG hebben de terroristen weer een bom geplaatst? Neee…. het artikel meldt “het gaat om een Engelse blindganger uit de Tweede Wereldoorlog die bij werkzaamheden is gevonden”

  “Meisje neemt pistool mee naar school” OH KUT begint dat gedoe hier in Nederland ook al? Maar nee, het artikel meldt: Een meisje uit het plaatsje x te FLORIDA bleek een pistool van haar vader bij zich te hebben. Het pistool was niet geladen.

  En weer was ik te lang op nu.nl, en dat is niet goed voor mijn bloeddruk.

  Johnny Drama
  Johnny Drama
  26/08/2014 - 16:41 16:41

  Juliie Raden Nooit Hoe Ruk Ik Die Klikaastitels Vind
  Seriously. Please, stoooooahp.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN