More

  RECENTE POSTS

  Jan Smit heeft Verstand van Muziek

  Kennelijk zijn wij niet de enigen die ons kapot ergeren aan het reclameblok dat de Rolodex der Zelfbevlekking heet. Ook bij HP de Tijd ergeren ze zich de tandjes aan Matthijs van Overbetaaldkerk en zijn kudde tafeldiertjes.

  Jan Smit (beslist geen familie van die huilende palingroker, zo verzekerde hij met klem) beukt even genadeloos op het rotte peertje van de Vaderlandse televisie in. Het is vooral leuk om te zien hoe hij het bazelende paard, Halina Reijn en het hinnikende przewalskipaardje Mark Marie Huilbrechts even afserveert:

  Van zijn tafelheren en -dames heeft Van Nieuwkerk nauwelijks steun te verwachten. De ergsten zijn Marc-Marie Huijbregts en – daar is ze weer – Halina Reijn. Als een soort wethouder Hekking souffleert Huijbrechts spreekstalmeester Van Nieuwkerk. Reijn (‘Ik ben me daar toch een lekker ding!’) slaat alles. Al direct na de leader wanneer de presentator zijn secondant vraagt wat hem of haar die dag is opgevallen, glijdt ze bijna kirrend en soppend van haar barkruk. Als ze al iets zegt is dat dikwijls volslagen irrelevant.”

  Halina heeft dan ook de uitstraling van het dode paard waar ze carrièretechnisch nog steeds aan het trekken is. Wij sluiten ons hier met een redactionele staande ovatie bij aan. Van Dale heeft een bevriende paardenslager gebeld om te kijken of deze nog van dienst kan zijn hierin. Verder maakt hij vooral korte metten met de superlatieven cultuur rond de 1 minuten bandjes, TV-shows en boekjes.

  “Gevolg van deze één uur durende bijna manische litanie aan positivisme: hyperinflatie en ergernis. Wéér een bandje dat het geluid van Coldplay weldra zal doen verstommen. Wéér een televisieprogramma dat kijkers aan de buis zal doen kluisteren. Wéér een boek dat de gedoodverfde kandidaat is voor de Libris-literatuurprijs.”

  Aan zoveel gelijk hebben wij helemaal niets meer toe te voegen. Lekker genieten met popcorn en cola over hoe Jan vlijmscherp dit wanstaltige gedrocht de afgrond in schrijft.

  Satire, fatsoenlijke televisie: dat vinden wij hier erg leuk allemaal.  We zijn werkelijk overal tegenwoordig, maar we zitten met name op Facebook. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter. Binnen de grenzen van het spamtoelaatbare, overigens.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  29/03/2016 - 22:32 22:32

  Maar, dan kijk je toch gewoon niet!

  Hangmat
  Lid
  30/03/2016 - 00:22 00:22

  ..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN