More

  RECENTE POSTS

  Is dat een natte smartphone, of ben je gewoon blij me te zien?

  Stel; je hebt een smartphone. Die kans is nogal groot trouwens, want inmiddels heeft tegen de 90% van de Nederlanders een smartphone. Je leest er je e-mail op, je stuurt er berichtjes mee en je doet dingen met JouBuis. Dit apparaat heb je dus verreweg het vaakst in je handen op een dag, dan wil je niet dat daar onprettige dingen mee gebeuren. Hem uit je handen laten pleuren is al een enorme ramp als je altijd zo’n maagdelijk onbekrast schermpje hebt gehad, maar dan water…

  Je telefoon in water laten flikkeren is toch ongeveer het ergste wat je kunt bedenken!

  Halp!

  Water zuigt, maar het kan erger, hoor. Dat je hem in versgestort beton laat vallen, dat er een stoomwals overheen rijdt of dat er een drukpers mee aan de slag gaat; die dingen zijn nog wel een stukje erger, want dan kun je dus écht niks meer. Dan is je lieve, trouwe smartphone’tje totally done for. Als je fysieke pijn wilt hebben door naar een filmpje te kijken, klik dan deze even aan. Hier wordt een iPhone 7 door een metal roller gehaald. Best spectaculair, but it hurts!

  Waterrr

  Zodra er iets mis gaat met een smartphone, slaan bij veel mensen de stoppen door. Een kras, aargh! Hij gaat niet meer aan, halp! De kat heeft erop gekotst, ack! Paniek kan in vele vormen komen, wil ik maar zeggen. Water is echter een extra slechte vriend van je smartphone. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je lekker in bad zit te chillen en toch eventjes wilt appen of dat metal rollerfilmpje wilt bekijken. Als je dan een seconde niet oplet en je telefoon pleurt in het water, ben je goed de sigaar natuurlijk. (Onlangs ervoer ik iets dergelijks met een iPod touch, maar dat terzijde.) Een bad, een wc, een sloot, een emmer water, een pan soep, een Fries meer, noem maar op, daar wil je je telefoon gewoon niet in hebben, zeker niet als je hem er niet meer uit krijgt. Gelukkig is er wat te doen aan een natte smartphone! Hier verschillende slimme tips als je toch een vochtig ongelukje hebt gehad.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/03/2017 - 15:52 15:52

  Waterdichtheid komt in vele vormen.
  http://www.dsmt.com/resources/ip-rating-chart/

  Mobieltjes kunnen een beetje tegen water. Als ze in de WC-pot vallen en je haalt ze er weer snel uit zal het meestal wel in orde zijn.
  Een duik in zout zeewater is vaak teveel van het goede en onder water zwemmen hoef je al helemaal niet te proberen.

  De in het filmpje aangedragen oplossing werkt eigenlijk alleen bij zoet water.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN