More

  RECENTE POSTS

  Is dat een kever, of ben je gewoon blij me te zien

  Het Japanse gedeelte van twitter staat compleet op zijn kop vanwege een foto die geplaatst is door een Japanse entomoloog.

  En daar komt ‘ie weer: Hoezo dan, ome Reet? hoor ik jullie in koor vragen. Nou, de entomoloog in kwestie, Munetoshi Maruyama, doet momenteel onderzoek in het Amazone-gebied en is daar op een Titan Kever/Titanus giganteus gestuit. En de naam zegt het al, dat insect is groot, heel groot.

  Titan-beetleEen beetje Titanus meet al snel 17 centimeter en dan hebben we de voelsprieten nog niet eens meegerekend. Er is alleen bijzonder weinig bekend over het dier. Zodra het dier zich tot kever heeft verpopt, eet het niet meer, maar is het vooral bezig met voortplanting.

  Maar als larve schijnt het dier zich enige jaren te voeden met hout. Alleen weet men dat dus niet zeker, want er is nog nooit een larve gevonden. Misschien maar goed ook, want een larve van de Titanus giganteus is waarschijnlijk twee keer zo groot als de kever zelf. Ruim 30 centimeter wit drillende insectenpulp in een velletje.

  Check hieronder eindbaas Sir David Attenborough, die met een Titanus aan de haal gaat.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  20/02/2016 - 13:23 13:23

  Op de hele pagina is het woord reetkever niet te vinden. Wat een gemiste kans…

  biermeester
  Antwoord aan  Reet
  20/02/2016 - 13:32 13:32

  Niet getreurd, het woord reetkever is inmiddels twee keer te vinden!

  Bismarck
  22/02/2016 - 10:50 10:50

  “Alleen weet men dat dus niet zeker, want er is nog nooit een larve gevonden. Misschien maar goed ook, want een larve van de Titanus giganteus is waarschijnlijk twee keer zo groot als de kever zelf. Ruim 30 centimeter wit drillende insectenpulp in een velletje.”
  Dat zal vooral goed zijn voor die larven zelf. Die Japanners zouden er anders vast raad mee weten (tastes like chicken).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN