More

  RECENTE POSTS

  Is dat een file, of ben je gewoon blij me te zien

  Eergisteren vielen er een paar druppels regen, wat resulteerde in de op één na drukste ochtendspits van het jaar. Uiteindelijk stond er op alle A en N wegen 710 kilometer aan file.

  In heel Nederland wel te verstaan. Maar wij hebben eigenlijk helemaal geen probleem druk verkeer in Nederland. Sterker nog. Nederland schijnt zelfs het fijnste land te zijn om te rijden. En ergens klopt dat ook wel. Want los van wat chronische linkshangers hier en daar, rijdt het in Nederland eigenlijk best prima door. Daarbij zijn de meeste wegen in prima staat en wordt alles (behalve op de A2) perfect duidelijk aangegeven.

  Hoe anders is het elders op onze aardkloot. In Sao Paulo staat bijvoorbeeld gemiddeld tegen de 200 kilometer file per spits en op slechte dagen gaat dat getal ruim over de 300 kilometer heen. Nu is Sao Paulo een gigantische stad, maar we hebben het dus nog steeds over een stad.

  China spant echter de kroon als het om files gaat. Vooral wanneer Chinezen na een week vakantie massaal terugkeren vanaf het platte land naar de grote stad, zoals bijvoorbeeld Beijing. Gisteren was het weer zo ver en stond het richting Beijing weer voor tientallen kilometers muurvast. Check onderstaande footage die met een drone is gemaakt, terwijl duizenden Chinezen door tolpoortjes heen proberen te komen, waarna 50 banen naar 4 of 5 banen gaan. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat zoiets niet gaat werken. De langste file ooit stond 5 jaar geleden overigens ook in China en heeft ruim tien dagen geduurd.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  08/10/2015 - 11:23 11:23

  Pff.. die chinezen, de kindertjes in Afrika hebben pas honger etc.. enfin, we moeten wel wat te klagen houden dus.. het buitenland is wat mij betreft geen maatstaf. Dus: meer asfalt FTW!! (al was het maar om de milieubeweging te narren 😉

  Broeder Bolognese
  08/10/2015 - 11:51 11:51

  Files! Aaaaah, ik verheug mij er altijd weer op.
  De euphorie die ik voel als ik langs die stilstaande vierwielige verkeersdrempels rijd is met niets te vergelijken.

  barq
  Lid
  08/10/2015 - 12:08 12:08

  Ook WTF @ die truck!

  http://i.imgur.com/aHfTxx4.jpg

  Heiner
  Heiner
  Antwoord aan  barq
  08/10/2015 - 13:29 13:29

  Normaal krijg ik altijd trek in chinees, als ik er een zie lopen maar dit gaat te ver.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN