More

  RECENTE POSTS

  Is dat een 5 meter hoge vlag op je fiets, of ben je gewoon blij me te zien?

  In de Verenigde Staten van de USA of Amerika haten ze fietsers, dat is algemeen bekend (MURICA!). Maar in de staat Missouri hebben ze het haten van fietsen en fietsers in het algemeen nog even naar een nieuw level getild.

  Maar hoezo dan? Hoor ik jullie vragen. Nou, er is door Representative Jay Houghton zojuist een wetsvoorstel ingediend om alle fietsen te voorzien van een fluorescerende vlag. Nu is dat al een beetje mal, want niet alle fietsers zijn kleine kinderen en in slecht zicht zou een stukje werkende verlichting naar demense toereikend moeten zijn. Maar wat nog gekker is, is dat deze vlag minimaal 15 feet hoog moet zijn. 15 feet! Dat is dus bijna 4 meter en 60 centimeter (4,572 om precies te zijn). Dus je kunt straks niet meer door een fietstunneltje, omdat je een vlaggenmast van bijna 5 meter hoog op je fiets hebt staan. Daarbij moet iedere automobilist de lucht in kijken of er niet toevallig een fiets ergens aan het rondtoeren is.

  Maar goed, wat ik al zei, in Missouri haten ze fietsers werkelijk tot op het bot, want er is ook al eens een wetsvoorstel ingediend om fietsers sowieso van de weg te verbannen. Maar blijkbaar is die wet er dus niet doorheen gedrukt

  fietsmetvlag

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  14/01/2016 - 16:36 16:36

  Maar moet dat ook zo’n lullig vlaggetje zijn zoals op de foto? Als je toch al zo’n mast moet installeren, dan kan je net zo goed een grote reclamevlag ophangen. Dat levert nog wel wat op qua financieel geld.

  Bismarck
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  14/01/2016 - 17:34 17:34

  Hij moet volledig fel oranje zijn, dus reclame is toch al niet mogelijk. Maar goed, je mist het punt: Doel is fietsen onmogelijk maken. Dus misschien probeert ie het volgend jaar met een verplichte wielklem voor fietsen. Of anders kan ie nog eentje uit de oude doos (maar dan voor auto’s) van het VK halen: Daar moest in de19e eeuw iemand met een rode vlag en hoorn vooruitlopen om de onorthodoxe weggebruiker aan te kondigen.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Bismarck
  14/01/2016 - 19:49 19:49

  Dat doel was mij ook wel duidelijk, het is praktisch onmogelijk te fietsen met zo’n mast achterop.

  Ik ken die wegen in Missouri verder niet, misschien is het daar ook wel heel gevaarlijk om te fietsen. Ik heb even snel gegoogled en het lijkt erop dat 65mph de limiet is, voor drukkere stukken 40mph. Dat is inderdaad erg gevaarlijk voor fietsers. Hier mag je ook niet fietsen op een autoweg en met goede reden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN