More

  RECENTE POSTS

  Hugo de Jonge blijkt een nog grotere prutser dan u al dacht!

  Welkom bij de Retecool open-deuren-week, na “Gerard Sanderink is gestoord“, “Songfestival is kut“, “Het Openbaar Ministerie kan niets” is het nu tijd voor “Hugo de Jonge is een prutser“.

  Nu zag iedereen die niet in een coma lag tijdens de coronette dat wellicht al heel klein beetje en stiekem stukje aankomen, maar ook in z’n nieuwe functie als Minister van Bouwvarkens blijkt Hugo de Jonge de meest veelbelovende minster in het kabinet.  Nakomen, dat had die moeten doen, voormalig basisschoolleraar.

  Wat blijkt, een derde van de ruim 2000 kant-en-klare woningen die minister De Jonge heeft besteld om de meest acute woningnood op te lossen, is of nog niet gebouwd of staat in de opslag te verstoffen. En hoe komt dat? “Er is veel bezwaar- en beroepgedoe. Daarom zeg ik tegen alle bezwaarmakers: accepteer dat je zelf ook een keer met spoed een woning nodig hebt.”

  Nee. Zo werkt het niet. Je kunt niet aan burgers vragen om hun rechtsbescherming maar te laten varen omdat het zielig is.

  “Daarom heb ik fabrieken alvast opdracht gegeven, zodat ze aan de slag kunnen. Locaties vinden is weerbarstiger door praktisch gedoe. Door bezwaar en beroep, of omdat de woningen niet passen op de fundering die er ligt. In Delft is het in paar maanden gefikst. Dus het kan wel.”

  Praktisch gedoe. Als er nou iemand zou zijn die iets zou kunnen doen aan die beknellende regeltjes. Iemand die een wet kan maken, of aanpassen, of iets anders juridisch kan bedenken waardoor je niet moet bedelen bij de burger om niet van hun rechtsbescherming gebruik te maken wanneer ze mogelijk benadeeld worden. OH WACHT, JE BENT ZELF DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING. Mud hooi.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  11/05/2023 - 11:08 11:08
  • ongeschikt
  pico hugo bv.jpg
  Apekut
  Lid
  11/05/2023 - 13:06 13:06

  Mjah, er zijn hier nogal wat haken en ogen aan. Allereerst zijn de bestemmingsplannen lokaal geregeld en die kan de rijksoverheid niet zomaar overrulen. Dus je hebt óf wat incompetente gemeenteambtenaren óf wat nimby’s nodig en je gaat naar de lange procedure (reken twee jaar).

  Daarnaast is de kleine flexwoning vergunningstechnisch door de huidige eisen m.b.t. energie en materiaalgebruik (die allemaal zijn afgestemd op rijtjeshuizen van 120m2) erg lastig om op alle punten te laten voldoen.

  Stikstof is hierbij trouwens geeneens het ding, want de meeste grote aannemers hebben al voldoende elektrische kranen voor klusjes nabij natuurgebieden.

  Ik denk dat de meest voor de hand liggende oplossing is om wat leegstaande fabriekshallen (daar ligt overal een industrievloer onder met een variabel draagvermogen van ca. 20kN/m2) te ontmantelen en hier dan een klein wijkje neer te zetten… Maar ja, dan moet de gemeente dus vooral wel meewerken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/05/2023 - 13:50 13:50

  De ouwetjes onder ons kunnen zich het RSV-drama nog wel herinneren. 48 kolengravers die gebouwd maar nooit verkocht werden. Het leek de minister destijds ook wel een goed idee om daar ruime subsidie voor te geven terwijl er nog geen enkele een bestemming had gevonden. 2 miljard verdampt en kolengravers die vervolgens ongebruikt stonden weg te roesten.
  (Kijkersvraag van vandaag: Welke politieke partij had hier de meeste schuld aan?)

  Dus ach… Hugo’s containerwoningen vallen daarbij in het niet.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  11/05/2023 - 14:30 14:30

  hehehe, dat was Gijs van Aardenne/VVD 🙂

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  11/05/2023 - 14:48 14:48

  Dat is correct geantwoord. Het T-shirt is onderweg.
  Laat ook opgemerkt worden dat e.e.a. onder de bezielde leiding van van Agt en Wiegel plaatshad. Als je echt iets goed wilt verneuken dan heb je VVD en CDA samen nodig. Dat was toen zo en dat is het nog steeds.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  11/05/2023 - 14:54 14:54

  Toch een fijn idee dat sommige dingen hetzelfde blijven.

  Oh wacht…

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  11/05/2023 - 15:39 15:39

  #feit

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN