More

  RECENTE POSTS

  Homohuwelijk? Dan ook Polygamie

  In Italië mogen sinds kort, ondanks enorm veel protest vanuit de machtige Katholieke kerk, mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk treden.

  Welkom in de 21ste eeuw voor Italië dus (vanmiddag extra Peroni Nastro Azzurro en noci bij de borrel), want waar het in de rest van West-Europa al even mogelijk was, kan het nu ook eindelijk in Italië (het land met de meest ijdele mannen van Europa, die vaak ook nog eens ontzettend lang bij hun moeder blijven wonen).

  Maar niet alleen de Katholieke kerk is faliekant tegen het homohuwelijk, ook de moslimgemeenschap voelt er niets voor, maar voelt zich gedwongen zich bij de situatie neer te leggen. Maar, zo zegt moslimleider Hamza Piccardo van Union de las Comunidades Islamicas de Italia (UCOII) op Facebook: Als het homohuwelijk okay is, dan moet polygamie ook bij wet goedgekeurd worden.

  Los van dat Piccardo het waarschijnlijk gewoon heel prettig vindt om via veelwijverij af en toe van vrouw te kunnen wisselen, zegt hij dat het ook de krimp van de bevolkingsgroei tegen kan gaan en tevens de vraag naar buitenlandse arbeidskrachten kan doen afnemen. Okay… Ergens heb ik wel het idee dat Piccardo niet doelt op veelventerij en hij het waarschijnlijk heel slecht trekt zodra de eerste vrouw met meerdere kerels trouwt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  10/08/2016 - 18:37 18:37

  Als een hele groep volwassenen met elkaar wil trouwen, dan heb ik daar geen probleem mee. Zolang het allemaal vrijwillig is heb ik er zelfs geen probleem mee als ze ook nog met hun Ford Transit trouwen. Laat dat massahuwelijk met de Toppers en hun fans in de Arena maar komen!

  Bismarck
  11/08/2016 - 00:02 00:02

  Maar toch, die argumentatie… Als cannabis gelegaliseerd wordt, moet moord ook gelegaliseerd worden! (dat zijn ook twee dingen die ongeveer hetzelfde zijn, want in beide gevallen gaat het om iets waar mensen aan dood gaan, vraag maar aan Steur).

  Weirdoinventor
  Lid
  11/08/2016 - 11:20 11:20

  Kunnen we een huwelijk niet gewoon definiëren als een verbintenis die etc etc tussen meerdere consenting adults?

  Ik ken niet heel veel voorbeelden van situaties waarin polygamie nou hele goed huwelijken opleverde, maar als mensen het graag toch willen proberen…

  Het grootste nadeel is nog dat het vaak zo’n koehandel wordt waarbij jonge meisjes bewust naïef worden opgevoed en gehouden om als beloning voor bijvoorbeeld financiële donaties aan vieze oude mannen uitgeloofd te kunnen worden. Ik vraag me dan ook af of we echt van consenting adults kunnen spreken wanneer een persoon enkel een huwelijk in gelokt kan worden doordat iedereen haar constant voorliegt.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  11/08/2016 - 13:09 13:09

  Kunnen we het huwelijk (als overheidsinstituut) niet afschaffen? Stop met al die partnershizzle in de belastingwetgeving en uitkeringen, leg zaken als kinderen vast in (individuele) contracten, schaf erfenissen helemaal af. Kun je verder hokken met wie je wil. En als je per se een ritueel wilt, ga je lekker bij een instituut voor rituelen (aka religie).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN