More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Berrie Swertz – Alisha

  Weklom in dit nieuwe jaar, tijd voor mooie nieuwe dingen en dus is het tijd voor Berrie Swertz. U kent Berrie Swertz nog wel van zijn kneiter “Jij bent de mooiste” en de daaropvolgende hulpvraag over het al dan niet laster en smaad zijn van voornoemde bespreking.

  Een hardwerkende goudeerlijke beginnende zanger werd ons verteld dus tijd om hem opnieuw in de spotlights te zetten. Hij heeft Alisha gecoverd, een nummer van Gradje Damen (bekend van Retecool) die het weer gegapt heeft van Julio Iglesias. Zware poep dus, dat je in het rijtje Julio Iglesias en Gradje Damen mag staan, maar Berrie Swertz doet het.

  Waar Gradje van die aanstellerige uithalen in z’n nummer heeft weet Berrie z’n eigen tutsj te geven aan het nummer, gewoon zoals hij is, oppervlakkig en voortkabbelend.

  Terwijl er in de video van “Jij bent de mooiste” een aantal onnavolgbare incongruenties zaten heeft hij dat hier heel knap doorgezet. Alles in de video lijkt in beginsel “succesvol” uit te moeten stralen maar Berrie weet dat heel knap te voorkomen en het nummer echt in lijn met de tekst te krijgen, die van hoop op later, dromen over misschien een mogelijkheid en bovenal wensdenken in plaats van harde resultaten. Zowel de auto, dame en helikopter in de video mag hij dit keer aanzitten en de dame zelfs een zoentje geven en daar stopt het dan weer. Je ziet bijvoorbeeld aan de zoenen in de video hoe passievol, energiek en ambitieus Berrie Swertz is.

  De tip voor het hotel waar de video geschoten is kwam van Daisy Talens waardoor het geheel een smaakvolle en ingetogen indruk maakt. Berrie Swertz maakt sinds kort deel uit van de stal van Rood-Hit-Blauw en naast deze cover heeft hij ook nog een ander nummer opgenomen wat als het een beetje tegenzit binnenkort ook op Retecool verschijnt!

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/01/2022 - 14:12 14:12

  Waarom?

  Reet
  Beheerder
  03/01/2022 - 14:14 14:14

  Wat leuk dat hij in parseltongue “zingt”

  HarryM
  HarryM
  Gast
  03/01/2022 - 15:20 15:20

  Valt mij wel op dat de nummerts uit de stal van RHB altijd lekker kort zijn. Is dat misschien omdat de zangers meer niet kunnen onthouden?

  Der Webmeister
  Beheerder
  03/01/2022 - 17:19 17:19

  Mag ik speciaal voor Berry de term “Frikandellen-chic” introduceren?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/01/2022 - 17:11 17:11

  Een aparte plotwending… Je stapt in een Helikopter en direct daarna uit een iets-te-ver-in-het-gras-doorgereden sportauto waar dan ook nog pats-boem een blonde toverfee in is gematerialiseerd.
  Wat bedoelt de schrijver hier?

  AlHarryBar
  16/01/2022 - 09:14 09:14

  Goedverr, mear well wieder Smaackful!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN