More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Berrie Swertz – Jij bent de mooiste

  Schrijver dezes heeft tijdens de studietijd nog wel eens een plan opgevat om een motivatiecursus voor managers te ontwikkelen. Punt is namelijk dat managers veel stress ervaren. Natuurlijk veelal door externe factoren, maar bovenal bijster veel door fouten van het eigen personeel. Nu zijn er dingen die gebeuren, waar niemand schuld aan heeft, maar evenzoveel dingen gaan mis door een goeie dot incompetentie.

  Voor het leren omgaan met die laatste vorm van stress moet deze cursus handvatten bieden. Heel simpel gezegd wordt er een figuur neergezet die echt op ieder vlak tekortschiet. Z’n das zit scheef, er zitten vage witte plekken op kruishoogte in de pantalon, een navy jasje met een krijt/zwarte pantalon, je ruikt het vettige haar van buiten je kantoor omdat wassen klaarblijkelijk niet bij young professionals hoort maar tot overmaat van ramp komt dit vleesgeworden stuk incompetentie vertellen dat hij zojuist een klant uitgekafferd heeft aan de telefoon om erachter te komen dat de klant gelijk heeft. En het verzoek aan jou om deze cruciale klant terug te bellen. Om dit competentievacuum een naam te geven koos ondergetekende voor de naam “Berrie”. Met “ie”. De managers zouden dan aangeleerd krijgen dat ze, wanneer geconfronteerd met zoiets in het dagelijkse werk, ze (in hun hoofd) allerhande zacht fruit en glaswerk naar het hoofd gooiden van deze prutser. Want daar bestond het praktische gedeelte van de cursus uit. Het gooien van allerhande zacht fruit en glaswerk naar het hoofd van de spreekwoordelijke Berrie.

  Nu, terug naar deze Hollandse Hits Maandaginzender. Die heet dus Berrie en dat dekt de lading volledig. Allereerst is het er een uit de kelder de stal van Roy Otters en die heeft werkelijk waar alle gratis plugins van Windows Moviemaker erbij moeten trekken om dit nog een beetje toonbaar te maken. Want Berrie Swertz slist, heeft de toonvastheid van een smeulende decoupeerzaag, de kledingsmaak van een gemiddelde Kip Caravan alsook een stem voor een blog. Daarnaast is hij zo incogruent als een CDA politicus. Hij zingt dat “Jij bent echt, voor mij, de allermooiste“. Om dit in de clip tegen twee vrouwen te zingen, TERWIJL ZE NAAST ELKAAR STAAN. DAT KAN DUS NIET HE, BERRIE. Hoogstens zing je “Jullie zijn voor mij de allermooisten”. En dan mag je er alsnog niet mee naar bed. Overigens heeft Berrie die vrouwen (die hij vermoedelijk een godsvermogen betalen moest om zo dicht bij hem te willen staan) jurkjes aangetrokken waarbij ze zelfs op het kamp zouden zeggen “Kom, das wel een beetje over de top smakeloos hè“.

  Die blonde is nog best te doen trouwens, al zie je aan d’r verkrampte glimlach dat ze zichzelf na de opnames met een staalborstel schoon gaat schrobben onder de douche. Op 3:38 kun je trouwens het hoofd zien dat Berrie Swertz trekt als hij klaarkomt. Voor wie daar benieuwd naar is.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  25/09/2017 - 12:43 12:43

  Ik voel me net een Bicro fabrieksarbeider die op de kipsaté-afdeling werkt. Ik heb last van ongecontroleerd poepen.

  Ketsman
  25/09/2017 - 13:26 13:26

  Ik stel voor de landbouwsubsidies stop te zetten.
  https://www.youtube.com/watch?v=umLbHDa7VXY
  Zwets rijdt nu in de kar van Zwendel.

  Snarf
  26/09/2017 - 10:03 10:03

  Ik bekijk de Hollandse Hits Maandag filpjes alleen nog maar met het geluid uit… zo kan ik het minstens volhouden tot halverwege de clip… soms..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN