More

  RECENTE POSTS

  Hoe gaat het nu met: De Qatarcrisis

  We penden eerder een langer tikstukje over de Qatarcrisis, niet al te lang nadat die uitgebroken was. Vandaag, al bijna een half jaar verder, gaan we even op bezoek bij het emiraat in de Perzische golf om te kijken hoe het ervoor staat.

  Zoals ze in de Golf altijd zeggen “Komt geit, komt lulz”. Dus komt de emir even zelf uitleggen waarom ze die blokkade in de omliggende landen gevoegelijk in hun, ehm, prullenbak mogen schuiven en waarom hij dus echt niet gaat bukken. Voor iedereen die zich bedenkt er de afgelopen maanden betrekkelijk weinig over gehoord te hebben, net geen 14 minuten verslag. Overigens hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat de blokkadeboys nu hebben voorgesteld dat Qatar het organiseren van het WK voetbal inlevert en dan is de rest prima. Qatar moet dus simpelweg publiekelijk vernederd worden, hoe boeit niet.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/11/2017 - 18:24 18:24

  Natuurlijk is Qatar behoorlijk fout.
  Maar aangezien de vijanden van Qatar nog veel fouter zijn, kies je automatisch de kant van Qatar. (de vijand van jouw vijand is je vriend)

  In dit filmpje klinkt de Emir zelfs behoorlijk sympathiek.

  Toch even niet vergeten dat het een staat is met een achterlijke Godsdienst (alle godsdiensten zijn achterlijk, maar het Wahabisme scoort toch flink hoger dan gemiddeld) waarvan de inwoners geen flikker uitvoeren en importarbeiders onder vaak slechte omstandigheden het werk laten doen.

  Dat ze daarbij om hun islamistische plicht te vervullen een deel van hun enorme inkomen aan goede islamitische doelen moeten besteden en daar vervolgens niet erg secuur in zijn waardoor er op hun kosten elders een moskee met een galspuiende haatbaard voor een hoop ellende zorgt, maakt het ook voor ons westerlingen extra vervelend.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  03/11/2017 - 23:51 23:51

  Die laatste twee alinea’s kon je ook opschrijven voor buurland (en afperser) Saudi Arabië, met dien verstande dat ze daar wel erg secuur met voorbedachte rade hun geld uitgeven aan haatbaardmoskeeën, juist met het oog op de export van het wahabisme.

  Bismarck
  05/11/2017 - 09:49 09:49

  In buurland Saudi-Arabië is momenteel een coup aan de gang.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN