More

  RECENTE POSTS

  Hippies willen naar Costa Rica en wij moeten dat betalen

  Maak kennis met de familie Allen. De Allens hadden ooit dezelfde droom als vrijwel iedereen: een mooi huis, een nog mooiere auto, kinderen op een puike school. fijne vakanties, dat soort zaken.

  Maar inmiddels niet meer. De Allens zijn nu namelijk afhankelijk van de bijstand en kinderbijslag. Daarmee bekostigen ze hun “onafhankelijke” en “onconventionele” manier van opvoeden. Dat is volgens de Allens namelijk de allerbeste manier om kinderen op te voeden. Zo gaan de kinderen (Ulysses en Ostara) van de Allens niet naar school (“He doesn’t need to be able to read”), krijgen ze geen vaccinaties, zijn moderne geneesmiddels  des duivels en hangt zoonlief, ondanks zijn vijf levensjaren, nog regelmatig aan de borst bij mama (bitty). Ook lopen de kinderen altijd op blote voeten, want dat is schijnbaar beter. Waarom papa en mama Allen vervolgens wel op Birkenstocks lopen blijft een raadsel. Wat blijkbaar ook ontzettend fantastisch goed moet zijn volgens de Allens is het vast laten zitten van de moederkoek aan een pas geboren baby (die dan zonder persen ter wereld komt). Die moederkoek wordt opgeleukt met gedroogde rozenblaadjes om vervolgens in een rugzakje met de baby overal mee naar toe te zeulen.

  En nu willen de Alleen de volgende stap zetten in hun onconventionele manier van leven. Ze zijn namelijk van plan om in Costa Rica (waar vaccinaties verplicht zijn) een stuk land te kopen, zodat ze daar volledig onafhankelijk “off the grid” kunnen gaan leven. Zo onafhankelijk dat wij het geld voor dat stuk land moeten ophoesten. Voor dat “Off the Grid” leven is blijkbaar wel een “On the Grid” manier van bedelen nodig. Via FundmyTravel proberen ze die 100K binnen te slepen. Dat lukt overigens niet erg goed (je verwacht het niet), want tot nu toe hebben ze nog maar 150 pond binnengetrokken. Uiteindelijk willen ze de 100.000 pond terugbetalen door de kennis te delen die ze hebben opgedaan tijdens het onconventionele opvoeden (zoals het op de vloer laten pissen van je kind midden in een TV-studio)…

  De reacties onder de bedeltekst zijn dan ook niet mals en stuk voor stuk de moeite van het lezen waard. Net als deze korte documentaire over de familie Allen.

  Wij zijn even weer onze kaak aan het oprapen…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  29/07/2016 - 08:43 08:43

  Reet, kun je me even een ton overmaken zodat ik in een derde-wereldland financieel onafhankelijk kan leven?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN