More

  RECENTE POSTS

  Hippies Redden Aarde Door Werelderfgoed Te Slopen

  Omdat de wereldberoemde lijnen op de vlakte van Nazca in Peru al eeuwen te zien zijn, maar slechts vanuit de lucht, dachten de hippies van Greenpeace: ‘Kom, dat kunnen wij ook‘. Zo gezegd, zo gedaan. De ongewassen milieubeschermers togen met een ploeg (per vliegtuig, want een beter milieu begint bij jezelf) naar Peru om daar hun boodschap te verkondigen. De hippies legden op een vrij groot gebied allerhande letters neer met één of andere milieuboodschap en klopten elkaar op de schouders omdat ze zo lekker bezig waren. Daarna vlogen ze first class weer terug naar huis. Helemaal toppie, toch? Nou nee. Die tofuknagers hebben namelijk de lijnen van de vlakte onherstelbaar beschadigd, door er met hun Birkenstocks dwars doorheen te banjeren. De lijnen liggen er overigens al enkele duizenden jaren en staan sinds 1964 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat mag dus best kapot als je er als milieuorganisatie een statement met enorme post-its overheen wilt zetten. Chapeau, hippies. Wij hopen dat onderminister van cultuur Luis Jaime Castillo jullie inderdaad te pakken krijgt en gaat dwingen die lijnen met een penseeltje weer op de vlakte te tekenen, malloten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  10/12/2014 - 16:31 16:31

  Ik zou wel eens willen weten welke oliemaatschappij het voor elkaar heeft gekregen zijn hele pr-afdeling bij Greenpeace te laten infiltreren. Fucking geniaal!

  Ome Mc
  Lid
  10/12/2014 - 17:00 17:00

  Xaderp, je staat nog als Mo ingelogd…

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  10/12/2014 - 17:45 17:45

  Sorry hoor, wel een beetje van een kant belicht. Duizenden touristen geen probleem…maar een paar sandaaltjes een ramp? Ik roep bogus… Waarschijnlijk eerder Zuid Amerikaans onderbuik populisme aan het woord. Ja die heb je daar ook.

  Ps- je hebt ook een Greenpeace kantoor in Peru hoor. Niet alleen in Nederland

  Illuminatus Magnus
  10/12/2014 - 18:37 18:37

  RTFM: Castillo said no one, not even presidents and Cabinet ministers, is allowed without authorization where the activists trod, and those who do have permission must wear special shoes.

  Raketman
  10/12/2014 - 18:54 18:54

  Ah. Omdat de rest het doet is het okee. Genoteerd.

  tkteun
  tkteun
  10/12/2014 - 19:52 19:52

  Lijnen liggen er al zeker 1500 jaar…

  ‘k ben er vrij zeker van dat tegen die tijd zelfs de voetstappen van Armstrong op de maan weggewaaid zijn.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  10/12/2014 - 20:15 20:15

  @Illuminatus:
  En jij denkt dat al die toeristen zich daar aan houden? Als Green Peace daar kan komen dan kan de gemiddelde fan van von Däniken dat ook. En zeker weten dat die halve zolen van die Zwitser dat gaan doen.

  Dus als ze dat al jaren overleven, en ze liggen daar ook al 1500 jaar.. dan valt de schade van de GreenPeace Hippies waarschijnlijk ook wel mee. En ja dat zijn wel een tien duizend man die daar in de afgelopen 100 jaar overheen gestuiterd zijn, het zou me niet eens verbazen als ze het echt als Landingsbaan hebben gebruikt.

  Je kunt het nog verbieden, maar dat betekent niet dat iemand er niet komt. Tenzij je er een legerbasis van maakt natuurlijk, maar het oppervlakte is nogal wat groter dan Area 51, en ook daar komen mensen vaak verder dan de Amerikanen willen. Hebben ze weer een experimenteel vliegtuigje op de foto gezet wat over 5 jaar uitkomt….waarvan zij zeggen “ZIE JE WEL EEN UFO!”.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  10/12/2014 - 20:17 20:17

  PS: Dat betekent niet dat ik het niet met het verbod eens ben.

  horrorneefje
  Lid
  10/12/2014 - 20:41 20:41

  Nee, die woestijn kent een heel stabiel klimaat. Daardoor bleven de lijnen intact. Voor zolang als het duurt, want de laatste jaren schijnt er veel meer regen in de omgeving te vallen, wat al eens tot modderstromen leidde. Een bedreiging voor de lijnen, die toen goed afliep. De ‘ongewassen tofuknagende hippies’ hebben in die zin toch deels weer gelijk door de actie dáár te houden: ook die lijnen zouden wel eens tot het verleden kunnen gaan behoren t.g.v. klimaatverandering. En er is net een klimaattop in Lima.

  Maar, toegegeven: het lijkt wel een beetje op met je lompe boerenpoten in een kwetsbaar koraalrif gaan staan om dan te gaan staan schreeuwen dat HET OH ZO SLECHT MET HET KORAAL GAAT!!!11!eleven!

  Anderzijds heeft de Peruaanse regering natuurlijk gewoon zowiezo niet zoveel op met demonstranten. Die worden nogal vaak doodgeschoten. In 2013 nog, bij bosjes. In veel delen van het land geldt een staat van beleg. Ze heeft wél iets met mijnbouw projecten, ook als daar de lijnen door beschadigd raken. Dat is kennelijk geen ‘klap in het gezicht van alles dat Peruanen heilig achten.’

  http://www.hrw.org/americas/peru
  https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/peru

  Peru: Heavy machinery destroys Nazca lines
  http://www.peruthisweek.com/news-3743-peru-heavy-machinery-destroys-nazca-lines/

  En als een locale politicus electoraal kan scoren door settlers toe te laten, hoor je geen Minister van Cultuur daar over. Vast een politiek vriendje. Of iets met steekpenningen. Schijnt ivm de mijnbouw wel vaker voor te komen daar.

  http://www.peruthisweek.com/news-1246-Peru-hundreds-of-illegal-settlements-damaging-Nazca-lines/

  L B
  L B
  Beheerder
  10/12/2014 - 21:30 21:30

  Ik moest ook direct denken aan dat recente artikel over de schade die Peru zelf al heeft aangericht door mijnbouw etc. Behoorlijk tendentieuze over de top berichtgeving in de diverse media over het Greenpeace incident. In elk geval kunnen alle milieuhaters weer hun hart luchten met verhalen over stinkende hippies, en er eerste klas vliegtickets omheen verzinnen omdat het kan. En verder wat het Neefje zegt, als er niets gebeurt staat Nazca binnen enkele decennia onder water en valt er helemaal niets meer te bezichtigen. Mission Accomplished.

  Stickmeister - studiogast
  10/12/2014 - 22:14 22:14

  Dit is een gs artikel?

  Wat een gelul. Haters die nergens om geven, schreeuwen nu moord en brand?
  Hoezo gezocht…?

  teringbibber
  Lid
  10/12/2014 - 22:31 22:31

  Precies. “boehoe nou kan ik die lijnen niet meer ongerept bekijken” Juist zulk egoïstisch gelul is waar de mensheid aan kapot gaat. Probeer uw denkraam eens wat op te rekken svp.

  Møhammed Said al Sahaf
  11/12/2014 - 00:41 00:41

  “In elk geval kunnen alle milieuhaters weer hun hart luchten met verhalen over stinkende hippies, en er eerste klas vliegtickets omheen verzinnen omdat het kan”

  Maar dat is dus gewoon eigen schuld, dit is pr-technisch gezien een compleet achterlijke stunt en na alle missers die ze de laatste tijd al gemaakt hebben zou je toch beterschap verwachten. En ik weet heus wel dat veel dingen die ze doen zodanig geframed worden dat ze tegen ze gebruikt kunnen worden maar hier hadden ze zelf ook wel aan kunnen denken. Dit is een ronduit domme actie.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN