Ja, allemaal van ONZE BELASTINGCENTEN aldus de benedenmaatse blonde brulboei en kornuiten. Dus moeten we allemaal nee stemmen want dan sparen we dat geld uit.

Allereerst, NEE. Het associatieverdrag gaat Nederland geen extra geld kosten, niet bovenop wat gewoon allang toegezegd is. Daarbij, als je dan verder kijkt wat de EU daadwerkelijk uitgeeft aan ontwikkelingshulp? Dan zijn de nummer 1 en 2 op de lijst helegaar geen ontwikkelingslanden. De nummer één, by far in absolute euro’s, is Turkije. Nummer twee is Servië. Daarna volgen nog Marokko en Tunesië voor we bij Oekraïne uitkomen, die op plek 5 staat met 348 miljoen eypo’s.

absolute aantallen
En geloof ons vooral niet, kijk het zelf hier na.

Hé, dat is raar, vrijheidshater Erdogan sleurt de meeste absolute euro’s binnen, bijna 7 keer meer dan Oekraïne. Vet raar. Even voor je beeldvorming, een deel gaat bijvoorbeeld naar het aanleggen van snelwegen. Opbouwen van toerismemogelijkheden, verminderen van CO2 uitstoot. Dus als je deze zomer in de bus naar je all-inclusive resort zit en denkt “he, vet mooie wegen hebben die snorren hier”, dan heb je daar dus allang zelf voor betaald, maar niet met de iDeal betaling aan Cor en Don maar via je blauwe envelop van 2 jaar terug.

Maar dan gaan we natuurlijk even los op Excel. Sorteren, kolom F, per capita (u begrijpt, het mag wat kosten die onderzoekshoernalistiek). En dan gebeurt er iets raars. Het meeste geld per neus (het is opeens veel Balkan bovenin) gaat naar Kos ofzo en wat omliggende landen en Palestina. En op plaats vijf, Georgië, waarmee HETZELFDE ASSOCIATIEVERDRAG GESLOTEN IS. Hoor je niemand over. En dan zoekt u dus Oekraïne. Ja, duurt lang he? Waar staat die? Nou? En zouden we Syrië doorrekenen met het netto aantal inwoners (aantal inwoners minus de vluchtelingen) dan zou Oekraïne op plek vijftien staan.

percapita
En op welke plek staat Oekraïne? Nou?

Dus afgezien van het feit dat het associatieverdrag geen euro extra gaat kosten voor de Neerlandsche burgerij gaat er per persoon ook een marginaal bedrag aan EU ontwikkelingsgeld naar Oekraïne, en zowel per snor neus alsook in absolute zin meer naar Turkije, wat geen ontwikkelingsland is en Marokko, waar over iedere euro die erheen gaat gezeurd wordt. We hebben geen Oekraïneprobleem, geen Marokkanenprobleem, we hebben een feitenkennisprobleem.

Alweer een referendumpots? Ja. Duh. Die subsidie moet wel op. Wij zijn helemaal voor samenwerking. Alle posts over het referendum vind je hier. Verder doen we soms nog wel eens andere dossiers, zoals het nog steeds slepende faaljagerdossier. Ons voor keiharde collaborateurs uitmaken kan op Twitter, grapjes posten over treinen die naar het oosten rijden als je ‘nee’ stemt mogen ook op Facebook, maar dan moet u ons ook wel even liken.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vilmer Ramone
21/03/2016 - 02:39 02:39

Nee, fok die poep man! Europa is gewoon stom.