More

  RECENTE POSTS

  Het Fukushima van Brazilië

  In het zuid-oosten van Brazilië zijn een tweetal dammen doorgebroken, met als gevolg dat de omgeving onder de dammen overstroomd is 60 miljoen kubieke meter water. Dat klinkt als heel veel en dat is het dan ook. Namelijk 25000 olympische zwembaden, of 187 olietankers vol.

  Maar dat is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is namelijk dat dit water afvalwater is van een nabijgelegen ijzerertsmijn. En met afvalwater bedoelen we dan ook echt het smerigste van het smerigste. Het water is vervuild met chemicaliën om onzuiverheden in ijzererts te verminderen en zware metalen, of “mineral waste” zoals het zo mooi heet.

  Het directe gevolg is dat een enorm gebied bedekt is met rode modder, maar het indirecte gevolg gaat veel verder. De komende jaren zal het stroomgebied van de Rio Doce (Zoete rivier) vervuild zijn en onbruikbaar zijn voor drinkwater, landbouw en/of veeteelt. Het vervuilde water stroomt momenteel richting zee, waar het ook voor gigantische vervuiling zal zorgen.

  Who had the brilliant idea of opening the dams along the river?

  Aldus bioloog André Ruschi. Nou, dat dus. Check hieronder een aantal video’s van de directe gevolgen van deze dambreuk.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  17/11/2015 - 16:37 16:37

  “Namelijk 25000 olympische zwembaden, of 187 olietankers vol.”

  Je zou ook kunnen zeggen: Dat is zoveel water als er past een kubus van 391 bij 391 bij 391 meter.

  Verder wie zou dat idee hebben gehad? Toch niet het bedrijf dat eigenaar is van de ijzermijn en een beetje zat met de vraag hoe al dat water te zuiveren, denk je?

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  17/11/2015 - 18:47 18:47

  Ik ken dat stelsel niet, wij rekenen altijd in voetbalvelden en olifanten,

  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  17/11/2015 - 21:01 21:01

  ik heb geen idee hoeveel water er in een olympisch zwembad gaat, of in een olietanker. Die kubus, dat zegt me wel wat. En dan denk ik wel: Wat kan die hoeveelheid een enorm gebied in problemen brengen, zeg.

  Flappie
  17/11/2015 - 21:44 21:44

  Ha Reet, fijn dat je er weer bent, maar je hebt wel heel veel typo’s en foutjes. zuid-oosten = oosten; onder de dammen = stroomafwaarts van de dammen; overstroomd is 60 miljoen> mist “door”; onzuiverheden … verminderen = ijzererts te zuiveren (onzuiverheden worden verwijderd uit het erts); Zoete rivier = “Zoete Rivier”; stroomgebied is vervuild (niet “zijn”), etc etc. Ik maak er zelf zo vaak een potje van en lees daarom zo graag de mooie posten hier en zal verder niet meer zeiken 🙂

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN