More

  RECENTE POSTS

  Helicoide De Caracas Is Mooi Van Lelijkheid

  Caracas is in meerdere opzichten een bizarre stad. Niet alleen geografisch gezien is het een wonderlijke stad (de stad ligt gemiddeld op 1000 meter hoogte in een langgerekt overbevolkt dal en wordt door een kleine bergrug van de Caraïbische zee gescheiden), de hoofdstad van Venezuela is vanwege de misdaad die er welig tiert ook nog eens één van de gevaarlijkste plekken op aarde. Daarnaast staat het ook nog eens vol met onafgebouwde mega-projecten. Denk maar eens aan de Torre de David, die een maand geleden eindelijk is leeggetrokken door de overheid. Op dat moment woonden er 2500 mensen zonder normale voorzieningen in deze moderne ruïne. Een ander bizar object in de stad is de Helicoide De Caracas, of El Helicoide de la Roca Tarpeya, zoals het ding volledig heet. Dit project zou de eerste drive-in-mall op aarde worden. Bezoekers konden via een soort spiraalweg omhoog tot de winkel rijden waar ze moesten zijn, de auto daar parkeren, boodschappen doen en weer verder rijden. Dankzij de onstabiele politieke situatie in het land werd het project stopgezet vlak voor het klaar was, met als gevolg dat er tientallen jaren later bijna 12000 daklozen in woonden. Later is het gebouw ontruimd en na een poging van het Museum van Antropologie om zich er te vestigen in gebruik genomen als hoofdkwartier van de Venezolaanse geheime dienst. Die is daar inmiddels ook weer weg, maar het gebouw wordt nog wel gebruikt als gevangenis. Check de volledige geschiedenis bij Failed Architecture en check hieronder een aantal foto’s van dit schitterende maar vooral bizarre gebouw.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  22/09/2014 - 15:05 15:05

  “Op dat moment woonden er 2500 mensen zonder normale voorzieningen in deze moderne ruïne.”

  Uit de link in de voorgaande zin:

  “They rigged up electricity, opened up stores and barbershops, and created an internal management system.”
  Twenty-eight floors of the 45-story structure are illegally occupied, complete with beauty parlors and day-care centers, says Reuters photographer Jorge Silva. “One could live here without ever having to go outside,” Silva writes.
  Reuters describes the building as “something of a model commune,” saying corridors were polished, apartments were well-kept, and “work schedules, rules and admonitions plastered the walls.”
  Residents will miss their easy access to public transportation, supermarkets and jobs, according to the AP.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN