More

  RECENTE POSTS

  Groningen staat (weer) in de kou

  Nadat de overheid 400 miljard eypo aan gas uit de grond getrokken heeft staat diezelfde overheid met de vierde regering van Rutte op het bordes. Tegelijkertijd staan er Groningers die last en schade hebben van de aardbevingen door die gaswinning in de rij voor de diverse gemeentehuizen in de regio te wachten om aan te melden voor subsidie.

  Er is 220 miljoen beschikbaar sinds vanochtend 09:00 voor de ongeveer 53.000 huishoudens in een deel van het aardbevingsgebied waar de huizen niet versterkt gaan worden. Men kan 10.000 eypo de neus aanvragen. Maar Flepz0r, dat is dan toch nooit genoeg? Neen. Dus er gaan een zwik mensen naast de pot grijpen. Gelukkig moet iemand die om 09:55 aansloot in de rij op het moment nog maar 12 uur wachten voor ze de aanvraag kunnen indienen:

  Fucking veel succes Groningers. Gelukkig hebben ze daar wel ervaring met erg lang aan het lijntje gehouden worden voor een paar centen en in veel gevallen naast een terechte vergoeding grijpen.

  Voor wie benieuwd is, het Who/Wobverzoek aan het Instituut Mijnbouwschade over de trillingstool loopt nog steeds, ze hadden niet verdaagd maar na een rappel wel meer tijd nodig. Aardige jongens als de vereniging RC Juridisch is hebben ze 4 weken extra de tijd gekregen. En het dringende verzoek die vier weken goed te gebruiken om dan in ieder geval wel een besluit te hebben liggen. De jurist ontving daarop een out-of-office reply tot en met vandaag, dus ze zullen wel vrij genomen hebben om het verzoek sneller te behandelen. Of niet, kijk maar.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  10/01/2022 - 15:36 15:36

  Zo werkt de overheid niet hè mannetje

  Untitled-2.jpg
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/01/2022 - 17:28 17:28

  Slim ook om de Groningers nog eens over de zeik te laten gaan een paar dagen nadat er is aangekondigd dat de gaskraan een “pietsie” verder opgaat (zoals vooraf al was aangekondigd dus niet zeiken)…

  …en een paar dagen voordat die kraan helemaal zo wijd mogelijk open moet om te voorkomen dat half Europa bevriest als Poetin de gaskraan dichtdraait als reactie op de sancties van de EU als reactie op de Russische inval in Oekraïne. Dit wordt Rutte’s grote gebaar aan de onze buurlanden. Dubbel scoren want a) de gasprijs gaat skyhigh zodra dit gebeurt, dus nooit werd er zoveel voor een kuub betaald en b) hij komt er in NL mee weg, want in tijd van oorlog moeten er nou eenmaal offers gebracht worden (door Groningers over 10 jaar en dat zit Mark allang ergens anders).
  Ter compensatie wordt Groningen bezworen dat er zowel preventief als achteraf ruimhartig zal worden gecompenseerd. In maart wordt hiervoor een commissie ingesteld en die gaat in september al aan het werk. Na de val van Rutte IV wordt geconcludeerd dat e.e.a. veel te langzaam gaat en moet de nieuwe stichting “Betaalorgaan Groningen Nu” ervoor zorgen dat iedere Groninger die erom vraagt eerst 200.000 EUR op z’n rekening krijgt en dat er dan pas gekeken wordt of die daar wel recht op had. Als het jaar daarop honderden Groningers failliet gaan omdat ze die 2 ton onterecht hadden geclaimd en het geld al aan verbouwingen hadden opgemaakt volgt er een parlementaire enquête. Die concludeert in 2026 dat met de kennis van nu het natuurlijk altijd makkelijk lullen is. Premier Omtzigt dient z’n ontslag in en na verkiezingen vechten Wilders en Baudet uit wie de trap naar het torentje mag beklimmen.

  (Jaja, u hoorde het het eerst op Retecool)

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  11/01/2022 - 09:44 09:44

  Meestal krijg ik graag gelijk. Nu niet.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  11/01/2022 - 00:12 00:12

  huh? de raad van state had toch van alles geroepen over de gaswinning? Wat mis ik hier?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  11/01/2022 - 12:02 12:02

  Wat je gemist hebt is het commentaar: “Ja, daar gaan we ons uiteraard aan houden binnen het kader van onze mogelijkheden en mits niet in strijd met contractuele verplichtingen” Door de gebarentolk is dit treffend samengevat met een enkele gestrekte middelvinger.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/01/2022 - 00:13 00:13

  Ik zie de volgende uitspraak wel weer tegemoet!

  Eerdere uitspraken over gaswinning in GroningenDit is de vijfde keer in zes jaar tijd dat de Afdeling bestuursrechtspraak zich heeft gebogen over de gaswinning in Groningen. In 2019
  (opent in nieuw venster)

  (verwijst naar een andere website)
  2017
  (opent in nieuw venster)

  (verwijst naar een andere website)
   en 2015
  (opent in nieuw venster)

  (verwijst naar een andere website)
   vernietigde zij eerdere instemmingsbesluiten van de minister over de hoeveelheid gas die gewonnen mocht worden uit het Groningenveld. In 2020
  (opent in nieuw venster)

  (verwijst naar een andere website)
   oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak dat de minister mocht instemmen met de winning van 11,8 miljard kubieke meter gas voor het jaar 2019-2020.

  Monade
  13/01/2022 - 13:29 13:29

  “Er is 220 miljoen beschikbaar […] voor de ongeveer 53.000 huishoudens”

  Tja, dan wordt de tomeloze inzet van RC juristen een stuk begrijpelijker.

  Maar goed, 1000 EYPO de neus is niet eens voldoende voor de verhuiskosten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN