More

  RECENTE POSTS

  Gestoorde Ouders Zijn Gestoord

  Goed, dat je als volwassene jezelf wilt opzadelen met een paleo-dieet moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Het is immers je eigen bewuste keuze om af te zien van noodzakelijke bouw- en voedingsstoffen. Maar zodra je baby’s een dergelijk GESTOORD dieet voorzet, dien je EN uit de ouderlijke macht gezet te worden EN gewoon voor een tijdje achter slot en grendel gezet te worden om je zonden te overdenken. WAT! DACHT! JE! De Australische Charlotte Carr is zo’n totaalmalloot. Deze dame heeft in 2012 het paleo-dieet ontdekt en gelijk toegepast op haar pas geboren zoontje. Volgens haar is het zo’n succes, dat ze er maar voor het gemak, samen met Paleo-TV-chef Pete Evans, een boek over heeft geschreven, dat eigenlijk deze week gepubliceerd zou worden. Maar gelukkig zijn er toch een paar mensen wakker in Australië, zoals de Public Health Association of Australia die een stokje voor deze publicatie heeft gestoken wegens LEVENSGEVAAR voor de baby’s waar dit dieet op wordt toegepast. Zo wordt melk (toch redelijk essentieel voor de groei van een baby, een moeder geeft niet voor niets melk) vervangen door een mengsel van kippenlever en bottenbouillon (serieus) en zijn recepten met rauwe eieren en lekker veel zout ook helemaal te gek volgens Charlotte en Pete. Dat onze voorouders, waarop dit totaal hysterische dieet is gebaseerd niet ouder werden dan een jaar of 30 (uitzonderingen daargelaten) en een stuk korter waren dan de gemiddelde mens nu lijkt geen enkele boodschap te zijn voor dit soort gezondheidsfreaks. Echt, vreet lekker zelf rauw, maar geef je kind normale en vooral gezonde voeding.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  13/03/2015 - 15:39 15:39

  NRC reaguurders (2e link) weten het uiteraard allemaal veel beter, dat paleodieet is supergezond, ze voelen dat dat waar is!

  En ik plaats helemaal niet te snel reacties, malle side!

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  13/03/2015 - 16:02 16:02

  naja.. niet goed wijs, inderdaad…

  Maar moet gezegd worden:
  de ouders die bij elke Mac die in zicht komt zwichten voor zoon/dochterlief om toch echt even minimaal een drive-by te doen zijn eigenlijk misschien wel net zo slecht bezig.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/03/2015 - 16:39 16:39

  Vergeleken bij iemand die z’n baby in een vuilcontainer deponeert of gewoon verrot schopt zijn deze ouders zo gek nog niet. Ze schijnen het in ieder geval goed te bedoelen.
  Maar daar houdt de positieve waardering natuurlijk wel op.

  Hele volksstammen zweren bij vage dieetjes die door aandachts- en geld-geile gezondheidsgoeroes de wereld in worden gesmeten.
  Als de gezondheid van kinderen in gevaar komt zou je als overheid in moeten grijpen (net zoals de overheid zou moeten verbieden dat kinderen met religie in aanraking komen of niet ingeënt worden) maar de scheidslijn met aantasting van de vrijheid van meningsuiting en eigen-beschikking komt dan wel dicht in de buurt
  Tot nu toe wordt altijd verkozen dan maar niets te doen; zieke of dode kindjes zijn de prijs die je voor vrijheid moet betalen. Ik geloof eigenlijk niet dat dat een bewuste keus is; eerder het besef dat de kinderbescherming en jeugdzorg zo bureaucratisch en onslagvaardig zijn dat die toch nooit fatsoenlijk in zouden kunnen grijpen. Niks doen is altijd gemakkelijker.

  Trollbuster
  Lid
  13/03/2015 - 17:39 17:39

  Ergens snap ik de bedoeling en redenatie van deze ouders wel. Dat het niet klopt is een ander verhaal.
  In ander kindernieuws: in Berlijn hebben ze het wel begrepen:
  http://www.morgenpost.de/berlin/article138371232/Berliner-Gerichtsentscheid-Ohne-Masernimpfung-keine-Schule.html

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN