More

  RECENTE POSTS

  Gemeentes willen u meer bekeuren want LALAGELD

  Al een aantal jaren betaalt het Ministerie van Peppi en Kokkie Ard van de Steureitjes aan Gemeentes een vergoeding voor iedere haakneus CJIB beschikking die hun BOA’s uitschrijven. Dan moet u denken aan gehandicaptenparkeerplaatsen, op de stoep parkeren, vuilnis te vroeg buitenzetten, hondenpeop en dergelijke “overlastfeiten” zoals het eufemistisch genoemd werd. Werd inderdaad, want per 1 januari dit jaar is de PV vergoeding afgeschaft. Sommige gemeentes graaiden een paar honderd euro, want handhaving moet een doel dienen, maar er zijn ook gemeentes die met de vingers in de neus een krappe 3,5e ton opstrijken aan kickbacks voor uitgeschreven boetes (kuch, Haarlem, kuch), want hee, gratis geld.
  Nu willen de gemeentes dus door het wegvallen van die steady inkomstenstroom tegemoetkoming in de kosten voor de handhaving gewoon vers geld. En gok eens wie dat mag gaan betalen. Inderdaad. Gelukkig zijn de gemeentes zo servicegericht om dat allemaal fijn in eigen hand te willen gaan houden. Ze gaan zelf de boetes wel versturen en incasseren. En dat is dezelfde gemeente die uw WOZ aanslag al 14 jaar achter elkaar jaarlijks verneukt. En dat brengt ons op een recente aflevering van Last Week Tonight met John Oliver. U weet, John O. is een allround heersmeneer die vaker langsbanjert op den RC’s, maar dit specifieke segment zou zomaar eens een blauwdruk kunnen zijn voor hoe we over 5 jaar omgaan met mensen en boetes. Kijkt u maar even rustig naar de YT clip onder de MEER MEER MEER en bedenk u dan dat het CJIB in Nederland door de rechter al is teruggefloten omdat ze zonder zaken inhoudelijk ook maar te bekijken mensen achter de tralies zetten die simpelweg hun boete niet konden betalen. ‘MURICA, that’s us already.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  15/05/2015 - 12:51 12:51

  Als trouwe fan van John O. heb ik dat stukje natuurlijk al gezien, en toen moest ik meteen denken aan het artikel over die gijzelingen. Ik ben dus niet de enige die die connectie maakte.

  Maar, even afgezien van het feit dat boetes geen onderdeel van de begroting uit zouden mogen maken en dat natuurlijk de root cause van dit probleem is, is het niet heel gek dat de gemeentes ‘fuck you’ tegen het Rijk zeggen. Alles wordt “gedecentraliseerd”, oftewel over de schutting gegooid en dan is de uitvoering in ene geen landelijke politiek meer, maar ondertussen worden wel zoveel mogelijk geldstromen vanuit het Rijk richting de gemeentes drooggelegd. En als het dan onmogelijk blijkt om alle taken te realiseren is dat de schuld van de gemeente. Ja, dan ga je vanzelf wel op zoek naar oplossingen die niet helemaal in de haak zijn, want je hebt verdomme gewoon geld nodig.

  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  15/05/2015 - 13:49 13:49

  Hopelijk laten Boa’s mij met rust, want ik respecteer hun autoriteit niet en vrees dat ik zal moeten zitten voor zelfverdediging als zo’n mongool mijn vrijheid ook maar een millimeter probeert te beperken.

  Grijpstra
  15/05/2015 - 14:33 14:33

  Alle BOA’s naar een nieuw te stichten club genaamd gemeentepolitie. Oh, wacht…

  E.R. Deoz
  15/05/2015 - 18:37 18:37

  Mogelijk scenario:
  – meer inkomsten voor gemeenten, die je voor alles gaan beboeten
  – minder werk voor agenten, want de BOA’s delen nu boetes uit, vrijgekomen agenten gaan geen boeven vangen, maar vliegen eruit
  – gemeenten zetten werkloze agenten met behoud van bijstand in als extra BOA’s, die veel boetes moeten uitdelen, anders worden ze gekort op de uitkering

  Hopelijk gaat het niet die kant op, maar erg veel vertrouwen heb ik niet in de politiek.

  Bismarck
  15/05/2015 - 19:13 19:13

  Werkt zoiets nou ook omgekeerd? Ik wil best wel wat BOA’s op de gemeente afsturen voor jarenlang zwerfafval van hun bomen op mijn perceel.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/05/2015 - 22:21 22:21

  In Nijmegen was al lang niet meer veilig voor de naheffing gemeentelijke parkeerbelasting.
  http://www.regio024.nl/index.php/nieuws/nijmegen/103-redactie/22383-parkeerkaartjes-delen-mag-niet-oordeelt-de-rechtbank
  De naheffing wordt ook niet verrekend via het CJIB maar via de (gemeentelijke) belastingdienst.

  Verder vind je in Nijmegen opvallend vaak slecht geparkeerde aanhangers van de gemeentelijke reiniging. Zeker in 30 km zones moet je voet dan meteen van het gas naar de rem want de correctie van 3 km/uur maakt de boete niet goedkoper. Hopelijk is deze gemeentelijke ondersteuning van de verkeershandhaving nu niet meer lucratief.

  PS Nijmeegse BOA’s snappen niet dat er voor fietsen geen maximumsnelheden gelden (m.u.v. woonerven waar de snelheidsregel “stapvoets” geldt voor alle verkeersdeelnemers, ook joggers 😉 )

  Incator
  Incator
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  16/05/2015 - 12:59 12:59

  De ideale samenleving moet er wel een zijn waar kinderen beboet worden wegens het rennen op een woonerf!

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Incator
  16/05/2015 - 14:48 14:48

  Of het plukken van bloemen.

  Hangmat
  Lid
  15/05/2015 - 23:36 23:36

  Lekker goedkoop in Murica: $ 35, — voor door het rode licht rijden. Hier mag je direct € 230,– aftikken. Paupers die volle vuilniszakken over het balkonhek pleuren zijn hier ook duur uit. Dat kan – afhankelijk van het aantal vuilniszakken – makkelijk oplopen tot 450 euro. Met Incassokosten der bij ga je dan zo over de 1000 euro heen..

  Kortom: de private inningskosten zijn daar veel hoger ( private leeches) en de paupers zijn hier kapitaalkrachtiger of de schuldhulpverlening doet hier – ondanks de onbuigzame houding van de overheid ( lees: vooral de belastingdienst) toch wel goed werk..

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  15/05/2015 - 23:51 23:51

  En het zijn daar natuurlijk Amerikanen hè? Fuck the gouvernment, taxes zijn kut @ I live in “the land of the free” ( lees: je kunt me alles wijsmaken maar ik betaal me boetes niet) . Nederlanders zijn daarmee vergeleken volgzame schaapjes..

  Hark
  Hark
  16/05/2015 - 17:13 17:13

  Ik heb toch liever dat foutparkeerders het gat in de begroting dichten dan dat de OZB voor de zoveelste keer verhoogd wordt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN