More

  RECENTE POSTS

  Geen Echte Boter op je Hoofd

  Natuurlijk wist iedereen en zijn profeet gisteren al wie er achter deze aanslagen zou zitten. Er is op dit moment maar één religie die zo slecht tegen kritiek kan dat de aanhangers het nodig vinden om alle andersdenkenden op allerlei mogelijke manieren de mond te snoeren. En nee, deze keer zijn het niet de katholieken die hun kindermisbruik in het biechthokje trachtten weg te moffelen

  ‘Experts’, deskundologen, idioten, boeren, burgers en buitenlui grepen deze trieste gebeurtenis aan om er politiek over te bedrijven en hun zielige gelijk te halen over de bloedende ziel van onze Belgische buren. Het circus dat wordt afgedraaid kent welhaast een triestige voorspelbaarheid. Rutte die met zijn smoel in de plooi holle woorden staat te verkondigen. Geert die besmuikt Tweet dat de eindlozing nu nog dichterbij aan het komen is en de grenzen dicht moeten. Prem, of een andere tafelheerdame, die bij de Rolodex der Zelfbevlekking mogen komen raaskallen, Twitter dat te snel conclusies trekt. En dan dat ene, hartverscheurende verslag dat ze allemaal de grote muil snoert.

  Uiteindelijk hoorde iedereen wat we eigenlijk allemaal al vreesden maar in ons donkere hart wisten: de religie van de op zijn teentjes getrapte vrede had weer eens toegeslagen. De Islamistische Staat eiste deze daden op. Voordat ik hier de totale vernietiging van deze grootste bedreiging voor iedereen sinds de nazi’s ga prediken, richt ik eerst even mijn vizier op een andere groep:

  Gewone Redelijke Moslims. Ja, dat is schrikken jongens en meisjes!“Whaagarbl! Jake! Raksist! Ga voor Geenstijl schrijven!”. Rustig maar, beste schuimbekjes, denk om jullie tere, gevoelige hartjes: niet alle Gewone Redelijke Moslims. Want ook Jake heeft genoeg Nance in zijn donder zitten om onderscheid te kunnen maken. Nee, vandaag wil ik het hebben over de mensen binnen die groep die over elkaar heen buitelen om te roepen dat IS geen Echte Moslims zijn. Wacht, wut??? GEEN ECHTE MOSLIMS? WAT ZIJN HET DAN? PASTAFARIS? ALIENS? DAMHERTEN?

  Lekker makkelijk zeg! Dat is als zeggen dat de eerder genoemde kindermisbruikers Geen Echte Katholieken zijn. Of dat Geert Wilders Geen Echte Nederlander is. Nee, beste Gewone Redelijke Moslims: dit komt geheel op conto van JULLIE religie. Die niet tegen een stootje kan, die atheïsten stokslagen geeft en opsluit, naar de wapens en geweld grijpt als jullie profeet weer eens niet voor zichzelf kan opkomen en die het prima vinden dat andersdenkenden met elk mogelijk middel de mond worden gesnoerd.

  Zolang jullie niet de hand in eigen boezem kunnen steken en de Verlichting, die sommigen van jullie al wel kenmerkt, kunnen doorvoeren stevenen jullie samen met die zogenaamde Niet-Moslims af op hetzelfde eindresultaat. De geschiedenis herhaalt zich voor hen die er niets van hebben willen leren, namelijk. Ik wijs nadrukkelijk naar de eerder genoemde totalitaire ideologie. En ja, ook daar waren nazi’s die Iets Minder Nazi waren dan de rest en Gewone Redelijke Burgers die ook maar werden meegesleept maar uiteindelijk heeft heel Duitsland er lang voor moeten boeten. “In war it doesn’t matter who’s right, it matters who’s left”.

  Denkend aan deze mogelijke doem concludeer ik dan ook het volgende: jullie god helpe jullie, als de varkensgemutste tokkies overal de overhand krijgen, deze het zat zijn, op moslims gaan schieten, moskeeën in de fik gaan zetten en pogroms gaan uitvoeren. Ik ben alleen bang dat jullie god in zijn ‘almachtigheid’ net zo doodstil zal blijven en net zo min zal ingrijpen zoals hij dat gisteren OOK NIET deed, toen iedereen dat het hardst nodig had.

  “Live a good life. If there are gods and they are just, then they will not care how devout you have been, but will welcome you based on the virtues you have lived by. If there are gods, but unjust, then you should not want to worship them. If there are no gods, then you will be gone, but will have lived a noble life that will live on in the memories of your loved ones.”

  Heel, heel misschien zijn er dan nog Gewone Redelijke Mensen, zoals ik, over die dat wel zullen doen.

  Normaal gooi ik dit vol met snedige vondsten, kwinkslagen en andere dingen ter vermaak. Maar vandaag is boosheid en afschuw over de ellende die religie deze wereld brengt wat mijn hart doet bewolken. We zitten op Facebook. Ons voor Roze Koeken uitmaken mag op Twitter. Wij lachen u dan uit.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  23/03/2016 - 10:35 10:35

  Ik denk dat de beste oplossing is, om ons met z’n allen (het hele westen) te bekeren tot de islam en dan die godsdienst van binnenuit te ontdoen van de scherpe randjes en uiteindelijk de hele boel te ontmoskeeën. Of we blazen ons dan allen eensgezind en tegelijk naar Allah en zijn 72 maagden. Wordt wel een flinke rij daar. En de seconds zullen erg sloppy zijn.

  xaderp.
  Redacteur
  23/03/2016 - 11:52 11:52

  Sorry maar ik vind dit een ontzettend dom stuk. Gaan we dan ook maar alle slachtoffers van de Sovjet-Unie (zo´n 50 a 60 miljoen in de SU zelf) op de schouders van de atheisten leggen? De Sovjet-Unie was namelijk de eerste zelfverklaarde atheistische staat ter wereld. Jij bent toch atheist, Jake?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  xaderp.
  23/03/2016 - 11:58 11:58

  Jij hebt de tools om een tegenhangend stuk op RC te knallen, Xaderp.
  Om Nance zeek, doen!

  Vilmer Ramone
  Antwoord aan  Jake
  23/03/2016 - 13:01 13:01

  tss, ‘t is Xaderp maar Jake.

  xaderp.
  Redacteur
  Antwoord aan  Jake
  23/03/2016 - 14:51 14:51

  Sorry voor mijn gestrekte been in de openbare ruimte, Jake. Ik heb je stuk en ook alle links goed doorgelezen maar ik kom er niet helemaal uit: moslims moeten de verlichting accepteren, anders worden ze naar Auschwitz gestuurd door varkensmutsdragers. Die WEL de verlichting hebben geaccepteerd. En voor het merendeel atheist zijn. Of bedoelde je dat niet?

  Bedoelde je misschien alléén de moslims die zeggen dat “de terroristen geen echte moslims zijn”?

  Maar de moslims moeten zich toch juist distantiëren van dit soort religieus terrorisme? Verwarrend hoor.

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  23/03/2016 - 12:50 12:50

  Wat een ongenuanceerd stukje, de generalisering druipt er vanaf. Ben je aan het solliciteren naar een functie als speechschrijver bij de PVV misschien Jake?

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  Antwoord aan  Jake
  23/03/2016 - 16:03 16:03

  Natuurlijk wist ik dat mijn opmerking hier verkeerd zou vallen Jake. Maar ik hang nu eenmaal het idee aan dat er maar twee groeperingen zijn die de islam letterlijk interpreteren, dat zijn dus de moslim fundamentalisten en de atheisten. En beide partijen missen de capaciteit om te nuanceren waardoor ze uitkomen op het projecteren van hun frustratie op vredelievende volksstammen die er dus geen kloten mee te maken hebben. Begrijp me niet verkeerd, je kunt beter oorlog voeren met een pen dan met spijkerbommen. Ikzelf ben meer van het helemaal niet oorlog voeren, ben meer van de dialoog ipv het vingertje wijzen. Hoewel dit laatste natuurlijk nog moeilijk valt te vermarkten in de porseleinkast die we ondertussen van onze samenleving hebben gemaakt. Het zijn niet alleen de radicaliserende moslims die met hun olifantenreet in die porseleinkast rondbanjeren, maar net zo goed degenen die generaliserend hun vingertje wijzen in de wel érg makkelijke richting.

  brassnov
  brassnov
  23/03/2016 - 13:14 13:14

  Natuurlijk bestaat IS uit moslims. Het is meer een no-true-Scotsman argument dat ze het niet zouden zijn. Een aardig diepgaand artikel omtrent de ideëen van IS en wat voor soort tak ze aanhangen is hier te lezen: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN