More

  RECENTE POSTS

  Geeklijstje! 5 clichés van Disney-villains

  Iedereen houdt van Disney! Nou, nee, dat is natuurlijk niet waar. Maar ‘iedereen ként Disney’ komt wel dichter bij de waarheid. Je kunt bijna niet opgroeien zonder minstens één Disneyfilm te hebben gezien, ongeacht je leeftijd. In vrijwel elke film komt wel een epische slechterik voor en sommige daarvan zijn verantwoordelijk voor aardig wat nachtmerries. Welke clichés zijn er als je aan deze villains denkt?

  Hier is een lijstje van 5 villain clichés die je in Disneyfilms tegenkomt.

  1 Ze zien er evil uit

  Neem een Jaffar of een Ursula en je zíet al meteen dat je met de bad guy te maken hebt. Hoewel Ursula er totaal geen geheim van maakt dat ze de slechterik van het verhaal is, en dit ook algemeen bekend is bij de good guys, wil Jaffar overkomen als betrouwbare raadsheer. Zijn zwarte krulsik, evil wenkbrauwen, evil British en staf zouden hem al verraden moeten hebben natuurlijk.

  2 Maniacal laughter

  We weten niet waarom, maar de slechteriken in Disneyfilms vinden hun eigen slechterikkerij vaak enorm grappig. Ze lachen in ieder geval over het algemeen hardop, en als er henchmen in de buurt zijn, moeten die ook meelachen. Dit fenomeen kom je trouwens ook in andere films tegen. In een aflevering van Friends verwart Joey de evil plan-laugh echter met de kerstman.

  3 Evil naam

  Ja, met een naam als Cruella DeVil hoef je natuurlijk niet eens verder te kijken dan je neus lang is. Met zó’n naam heb je zonder meer te maken met een bad guy. Of girl, in dit geval. Ook Scar en  Lucifer hadden geen schijn van kans. Toch zijn er nog mensen die hun kind een naam als Phileine meegeven. Die hebben vast niet zoveel Disney-films gezien.

  4 Die like a villain

  Is het je wel eens opgevallen dat de slechteriken in Disney’s vaak te pletter vallen? Gaston, Judge Frollo, Mother Gothel, zo zijn er nog wel meer. Er is geen elegante manier van overlijden als je de bad guy in een Disneyfilm bent. Je krijgt de punt van een schip in je buik of je wordt opgevreten door je voormalige henchmen. Tja, live like a villain, die like a villain.

  5 Henchmen

  Disney-villains gaan over het algemeen vergezeld van één of meerdere henchmen. Capitain Hook heeft bijvoorbeeld Smee, Gaston wordt vereerd door zijn maatje LeFou en Scar heeft een leger van hyena’s. Een ander woord voor henchmen is ‘minions’, waar Illumination Entertainment gretig gebruik van maakte door de gele henchmen van good / bad guy Gru ook gewoon zo te noemen.

  Welke clichés ken jij nog meer? Plemp ze gerust in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  08/05/2017 - 12:44 12:44
  Jokkebrok
  08/05/2017 - 14:20 14:20

  Ze zijn dol op paars, zwart, rood en websites met top 5 lijstjes.

  Bismarck
  09/05/2017 - 09:16 09:16

  Henchmen
  Sneeuwwitje (voor Disney begrippen wel een doordenkertje, die evil naam!) had zelfs 7 henchmannekes!

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  09/05/2017 - 10:01 10:01

  Maar dat was in de jaren 30, toen was wit gewoon nog synoniem voor mooi. Zoals het hoort, sieg heil! Die goede oude tijd.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  09/05/2017 - 11:00 11:00

  In een latere vertolking van sneeuwwitje werd de rol gegenderswitched.

  http://dwfoh96rza0z7.cloudfront.net/wp/wp-content/uploads/2016/05/27102411/bolton-scarface-2.jpg

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN