More

  RECENTE POSTS

  Ewald Engelen neukt kinderen

  Ja, dat is even schrikken natuurlijk. Ewald Engelen neukt kinderen. Nou moet ik dat een klein beetje nuanceren overigens, er is geen hard bewijs van, althans, niet op grond waarvan hij strafrechtelijk veroordeeld zou worden, ik kan het zelfs nog wat verder nuanceren, Ewald Engelen heeft eigenlijk helegaar niets verkeerds gedaan. Hij is een eerzaam burger en volgt gewoon de wet. We hebben hem op geen enkele overtreding kunnen betrappen. Maar hij neukt wel kinderen.

  Maar Flepz0r vraagt u zich nu af, met welk verkeerde been ben jij uit bed gestapt dan vandaag. Nou, dit been. Daar stelt Ewald namelijk onomwonden dat bedrijven die zich aan de regels houden belastingontduikers zijn. Want dat kan schijnbaar, je aan de regels houden en toch rustig beschuldigd worden van strafbare feiten. Hij stelt zelfs “ik weiger om het politiek correct ‘belastingontwijking’ te noemen”. Dus zaken benoemen zoals ze zijn is politiek correct, zonder enige onderbouwing beschuldigingen uiten, dat is helemaal dikke prima.  En dat is een beetje gek natuurlijk. Belastingontduiking is simpelweg strafbaar, bedrijven die gebruik maken van wet- en regelgeving om hun totale belastingdruk te verminderen zijn gewoon handige jongens. Dat geld was anders echt niet in de staatskoffers gekomen, laat staan op een goeie plek, daar hadden ze wel weer wat anders op bedacht. Je kunt namelijk niet EN van pensioenfondsen vragen dat ze 8% per jaar groei op hun vermogen fixen en dat bedrijven aan de andere kant zoveel geld als mogelijk afdragen aan belasting. Het moet ergens vandaan komen. Ik had al een stukje gepend over de Bonsai Pvda’ers die bij het U2 kantoor gingen staan brullen en mijn standpunt daar kan ik hier samengevat herhalen: “Als je het niet eens bent met de regels of het effect van de regels dan moet je je beklag doen bij de wetgever of de rechter. Niet bij een toevallige toepasser van die regels.”

  Je gaat ook niet langs de A10 staan schreeuwen naar langsrazende auto’s dat 100 belachelijk is en dat met 80 stukken minder kittens dood gaan. Je gaat dan naar de rechter of klaagt bij de wetgever. En je gaat al helemaal niet bij een witte pomp automobilisten staan uitkafferen dat het HUN SCHULD is dat bijstandsmoeders minder geld krijgen omdat ze goedkoper tanken en dus minder accijnzen afdragen. Het is een beetje zoals met Volkert: Ja, het is kut en VOELT misschien onrechtvaardig dat hij nu vrij is maar het is de wet. Als dat je niet bevalt dan maak je je hard voor een wetswijziging of je gaat stemmen op gasten die daar wat aan willen doen.

  pas op satire

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  32 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  32 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  20/06/2014 - 10:47 10:47

  Wat is het Fleppie, voel je je baan in bedreiging komen? Jij verdient je brood toch met bedrijven helpen belasting te ontduiken?

  Jack Random
  Jack Random
  20/06/2014 - 10:52 10:52

  Weet je, ik wilde hier een schuimbekkende reactie op geven, met als kern dat die bedrijven wel schofterige belastingontduikers zijn, omdat hun bestuurlijke en politieke vriendjes onder invloed van de multinationals en de grote bedrijven de voor de bedrijven gunstige regels maken. En als jij en jouw vriendjes de regels maken, dan is alles wat je doet volgens de regels. Want het zijn jouw regels. Zo was de jodenvervolging in nazi-Duitsland ook volkomen legaal. Zag je die kneiter van een Godwin die ik daar maakte?

  Maar hee, fuck it, ik ga lekker in de tuin werken. Daar staat onkruid die ik wel met wortel en tak kan uitroeien, i.t.t.. de politieke en bestuurlijke elite.

  biermeester
  20/06/2014 - 11:08 11:08

  Het blijft me ook verbazen dat mensen vaak denken dat wanneer bedrijven meer belasting moeten betalen dat het dan ook de *bedrijven* zijn die meer lappen. Hoe komen komen bedrijven aan geld? Door ons producten en diensten te verkopen, welke simpelweg duurder worden als de belastingdruk voor hen toeneemt.

  Reet
  Beheerder
  20/06/2014 - 11:11 11:11

  Jack Random, het is mogelijk en het mag van de wetgever. Waarom dan de toepasser aan de schandpaal en niet de wetgever? Pak het probleem bij de bron aan. Overigens zal dat nog niet zo makkelijk gaan. Want omdat die bedrijven Nederland gebruiken als een belastingparadijs, komt er tenminste nog IETS binnen bij vadertje staat. Zodra de wet veranderd wordt, verkassen die bedrijven gewoon naar een ander land. Een jaartje of 15 geleden zaten ze allemaal in Ierland, nu in Nederland. Over een paar jaar ongetwijfeld in een ander “belastingparadijs”. Heb je het artikel van Ewald gelezen? Hij noemt een aflossingsvrije hypotheek belasting ontduiken. Dan heb je een gat in je hoofd. En die Godwin raakt kan noch wal.

  Jake
  Lid
  20/06/2014 - 11:15 11:15

  Jongens, laat Jack toch even lekker tomatolistic gaan op dit topic. Want de wet is alleen leuk als je er zelf wat aan hebt natuurlijk!

  nwipusr
  20/06/2014 - 11:25 11:25

  je kan met een potlood ook iemands oog uitsteken, maar dat is nog geen reden om het te doen

  smakeloze kop overigens

  Reet
  Beheerder
  20/06/2014 - 12:02 12:02

  @ mkg: nee, want dat is (terecht) strafbaar. welk deel van [b]HET MAG VOLGENS DE WET[/b] begrijp je niet?

  Jack Random
  Jack Random
  20/06/2014 - 12:10 12:10

  @reet: “Waarom dan de toepasser aan de schandpaal en niet de wetgever? Pak het probleem bij de bron aan.”

  Omdat de toepasser de wetgever in zijn broekzak heeft, en bepaald wat die wetgever doet. Multinationals en grote bedrijven zijn niet toevallige gebruikers van gaten in de wet en mogelijkheden die de wet ze biedt; ze lobbyen en sturen politici om die wetten voor hen voordelig te maken. De wetgever, politici in dit geval, zijn niets anders dan zetbazen voor de belangen van de grote bedrijven.

  Dat het allemaal volgens de regels is, is een dooddoener die ik de laatste tijd iets te vaak gehoord heb. Zie de bankiers en andere toppers met hun beloningen. Zie de parlementaire enquete over de woningbouwverenigingen.

  Jack Random
  Jack Random
  20/06/2014 - 12:12 12:12

  Als morgen de pedopartij aan de macht komt, en die maakt het legaal om jonge kinderen te verkrachten, wil ik jullie nog wel eens horen over ‘niks aan de hand, het mag volgens de wet’.

  Er is ook nog zoiets als moreel gedrag.

  Napster
  Napster
  20/06/2014 - 12:13 12:13

  Volgens mij zijn beide partijen in deze discussie het eens dat de multinational-postbuspraktijk een absurde situatie is. De superrijken (bedrijven danwel personen) gebruiken gaten in de wet. De vraag is kennelijk wie je nu een klootzak mag noemen: de wetgever die het toelaat, of de bedrijven die het doen. En sorry, ik ben het dan volkomen met Ewald Engelen eens. Dat iets kan, is namelijk nog geen reden het ook te doen. En ik vind degene die het doet, toch echt een slagje erger dan de wetgevers die het (willens en wetens of misschien uit onmacht) toelaten.

  De Godwin van Jack Random was volkomen terecht: als iets mag, is dat nog niet een reden om het te doen, ook al wordt je er zelf beter van. Ook in dit geval worden er namelijk heel veel mensen geslachtofferd, langzaamaan.

  N=1
  N=1
  Lid
  20/06/2014 - 13:00 13:00
  nwipusr
  20/06/2014 - 13:02 13:02

  @reet: Ik wist niet dat je juridisch zo goed onderlegd was. Jij kent DE WET blijkbaar erg goed. Leg eens uit hoe het zit, want ik begrijp het niet.

  Iedereen voelt op zijn klompen aan dat het wegsluizen van zoveel geld niet in de haak is. Je kan het ook uitleggen als diefstal. Mag ook niet volgens ‘de wet’.

  Ewald Engelen heeft een goed verhaal. Jij niet.

  Jack Random
  Jack Random
  20/06/2014 - 14:01 14:01

  Nee, de juiste term is “gelegaliseerde diefstal”. Van vele miljoenen/miljarden geld dat aan de gemeenschap toebehoort. Illegale diefstal is het wanneer een uitkeringsgerechtigde voor 100 euro fraudeert.

  Charlietoffert
  20/06/2014 - 14:25 14:25

  Een schijn-freeriders probleem. Als alle EU landen belastingregels uitbreiden, moeten bedrijven wel op een reguliere manier belasting betalen.

  We hebben de laatste 10 jaar gezien hoeveel wetgeving en regels er gerealiseerd zijn.
  Kijk naar de betalers van de EU lobbygroepen en je ziet meteen wie daar schuldig is. Ewald zijn punt is dat veel recht-gelult wordt, terwijl het vrij duidelijk is dan er ongezonde redenen zijn waarom het werkt volgens de wet zoals het werkt. Misschien had ie beter 1 zin kunnen opschrijven: Nederland is moreel failliet, had ie hetzelfde punt gemaakt.

  TheStef
  20/06/2014 - 14:29 14:29

  @mkg

  Wat voor een vreemde kronkel moet je hebben om te kunnen stellen dat wet toepassen=diefstal?

  Bevalt de wet je niet, pas hem aan. Simpel. Het is de Nederlandse wetgever die dit faciliteert ga dan niet lopen ranten op diegene die die wet vervolgens toepast.

  Belastingen zijn een noodzakelijk kwaad maar je hebt een gaatje in je hoofd als je meer gaat betalen dan dat de wetgever van je verwacht.

  Maar ik neem aan dat u toch wel deze morele superioriteit ook tentoonspreid wanneer u uw eigen aangifte invult en de rente-aftrek buiten beschouwing laat., want wet toepassen=diefstal toch?

  Charlietoffert
  20/06/2014 - 14:38 14:38

  Bevalt de wet je niet, pas hem aan. Simpel. – simpel? mwhahahaha.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/06/2014 - 14:42 14:42

  U2 zit hoogstwaarschijnlijk in categorie 4???

  Hoe ingewijd ben [i]jij[/i] dan wel niet? Dat kun je net zo min hard maken als dat ik zeg dat ze hoogstwaarschijnlijk in categorie 1 zitten. Overigens heb ik dan de grootste kans op gelijk.

  En hulde @JackRandom’s term “uitkeringsgerechtigde”: zo herkent men de ware socialist. Die term wordt al zo lang niet meer gebruikt dat deze uit de Dikke Van Dale dreigt te verdwijnen.

  nwipusr
  20/06/2014 - 14:54 14:54

  @Flepz0r: volgens mij gaf ik alleen maar aan dat je een slechte smaak hebt, daar hoor ik je niet over

  ik gaf met mijn vergelijking aan dat je er ook voor kunt kiezen iets niet te doen, het is een morele kwestie

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/06/2014 - 15:00 15:00

  De activiteit van die zgn. voltijdmedewerkers is waarschijnlijk te vergelijken met de hoeveelheid werk die de echtgenote van een ‘bevrind’ eu-parlementariër voor jou moet doen en andersom.
  Wassen neuzen overal.

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  20/06/2014 - 15:00 15:00

  @Jack Random: Dus iedereen die 4 dagen werkt is een klaploper, want je kan ook 5 of 6 dagen werken, iedere ambtenaar een parasiet van de samenleving, want wettelijk recht op boevenwettelijke uitkering en iedereen die iets in de aanbieding koopt of korting krijgt is een boef (en belastingontduiker want minder BTW afdracht!), want je kan ook het volle pond betalen…

  Iedere ondernemer weet dat je klanten moet binden, de staat doet dat niet anders. Zonder die korting, mag je gaan zwaaien. Ik heb ooit bij een groothandel gewerkt en daar was het zo dat de top 2% van de klanten voor 20% van de omzet zorgden. Als daar een van weg viel was het gedaan met de jaarlijkse winstuitkering… Als een deel van die 14.000 ‘brievenbusmaatschappijen’ (en de bijbehorende werkgelegenheid) verkast, wie gaat dat gat opvangen? Ze brengen nu zo een 3-3,5 miljard en ca. 10.000 banen op…1% weg betekent dus een derving van 30 miljoen en > 4 miljoen aan WW. En daar gaat die redenatie van Ewald Engelen ook de mist in…hij denkt dat het half mijard aan korting gemiste inkomsten zijn. Die 3-3,5 miljard kunnen we kwijtraken, dat 0,5 mijard niet, wat die heeft nooit bestaan… Iemand loopt een winkel in met 100 euro op zak, ziet daar een boormachine liggen van 120 euro en loopt de winkel weer uit, ziet verderop zelfde type boormachine liggen voor 90 euro. Wie gaat er aan die man verdienen denk je?

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/06/2014 - 15:02 15:02

  En kom me niet aan met wat de nederlandse fiscus wel of niet accepteert. Want dáár heb ik de nodige informatie.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/06/2014 - 15:18 15:18

  Persoonlijk moet ik de eerste ‘buitenlandse’ topholding met meer in dienst dan een faxapparaat – hoe ouderwets – nog tegenkomen.
  Maar goed: jij weet klaarblijkelijk niets van individuele gevallen en I’m not at liberty to discuss them.
  Ik moet me beperken alhier tot algemeenheden.

  Incator
  Incator
  20/06/2014 - 16:30 16:30

  @8000 [quote] Iemand loopt een winkel in met 100 euro op zak, ziet daar een boormachine liggen van 120 euro en loopt de winkel weer uit, ziet verderop zelfde type boormachine liggen voor 90 euro. Wie gaat er aan die man verdienen denk je? [/quote]

  Ja wie? Op korte termijn de tweede boorhandelaar, en de koper is ook tevreden met z’n voordeeltje. Maar dan kijken we een jaar later. De koper heeft de boor kapot laten vallen en kan niet verder met z’n werk. Zowel boorhandelaar 1 als boorhandelaar 2 zijn failliet: 1 omdat ‘ie niet genoeg verkocht en 2 omdat hij het aanbood onder de kostprijs.

  En nu is er voor de koper geen boormachine meer te vinden. Sterker nog – omdat zowel handelaar 1 als 2 niet meer afnemen, is ook de fabriek eraan onderdoor gegaan. Het gevolg is dat de koper geen boor heeft, waardoor een aantal dingen onmogelijk is geworden. Zaken die niet zonder meer zijn om te rekenen in een nummertje… want wat betekent het als je je deur niet meer sluitvast kunt maken of stormschade kunt herstellen?

  En dit is dus niet ver weg. Er storten (letterlijk) dingen in elkaar die over decennia, zoniet eeuwen zijn opgebouwd. Infrastructuur, kennis, sociaal systeem… Wat weg is krijgen we niet zomaar terug en het verlies is groter dan die paar tientjes voordeel goed maken.

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  20/06/2014 - 17:58 17:58

  Juist met wat je zegt met [i]”Wat weg is krijgen we niet zomaar terug en het verlies is groter dan die paar tientjes voordeel goed maken.'[/i] sla je de spijker op de kop. De belastingdienst geeft nu een paar tientjes weg aan bronnen die ze anders kwijt raken, c.q. sowieso nooit gehad zouden hebben kunnen krijgen. We praten hier overigens niet over onder de kostprijs zitten, want netto gaat er nog steeds meer geld naar de belastingdienst dan dat zij uitkeren. En inderdaad er zijn tal van zaken die niet direct terug te rekenen zijn, want ook de postbode die de brievenbussen vult zal dan overbodig worden…

  Over kennis gesproken…je weet dat we buitenlandse kennis aantrekken door de kennismigrantenregeling (ook een belastingvoordeel) en dat werkgevers afdrachtsvermindering kunnen krijgen als zij hun werknemers een opleiding laten volgen?

  Ome Mc
  Lid
  20/06/2014 - 18:14 18:14

  Nou, volgens mij is iets een strafbaar feit noemen wat geen strafbaar feit is in algemene zin zoals hier gebeurt prima in de haak volgens de Wet, dus de kern van dit stukje is nogal gebaseerd op een dubbele standaard.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN