Nadat Pokemon Go zaterdag officieel beschikbaar werd in de Turkse Apps Store en Google Play heeft de Turkse President Erdogan besloten het land te zuiveren van deze, wat hij noemt, “kankergezwellen”.

In eerste instantie zullen alle officiële instanties- van het leger en de rechterlijke macht tot het ambtelijk apparaat – gezuiverd worden van alle Pokémons. Erdogan heeft daartoe 25.000 extra reservisten opgeroepen die moeten meehelpen met het vangen. Sinds zaterdag heeft de President naar eigen zeggen al 6000 Pokémons gevangen, waarvan het merendeel overigens dubbele. Volgens een woordvoerder zou Erdogan nog 15 zeldzame exemplaren moeten vangen om de hele set van 150 compleet te hebben. Op de Turkse Staats TV vertelde Erdogan vanochtend dat hij zijn ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken heeft opgedragen een brief te schrijven aan de Amerikaanse regering om deze resterende 15 Pokémons over te dragen aan Turkije. De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei nog geen officieel verzoek van Erdogan te hebben ontvangen voor de uitlevering van 15 Pokémons. Hij zei een dergelijk verzoek serieus te nemen, maar dat de Turkse regering met “legitieme bewijzen zal moeten komen die nauwkeurige toetsing kunnen weerstaan”. Kerry benadrukte dat een screenshot van de iPhone van Erdogan daarvoor niet voldoende is.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henkie
Henkie
19/07/2016 - 07:06 07:06

Vandaag 300000 emails en 500000 documenten van Erdogan openbaar via Wikileaks. Iets zegt mij dat die niet alleen over zijn lievelingsgeitje gaan.