More

  RECENTE POSTS

  Er gaat niets boven een feestje van 2,5 miljoen!

  Als lid van het Corps wordt je als kapitalistisch bevoorrecht student voorbereid op je toekomstige rol als Captain of Industry. Anno 2016 hoort daar vanzelfsprekend een stukje praktijkonderricht bij in het achterlaten van een Financiële Puinhoop, en die treffen we dan ook aan in het Colloquium van het Groningse Studentencorps Vinddiekat, wat Latijn is voor “Handhaaft en Beschaaft” (hoonlach), en waar ooit kanjers rondliepen als Hans Wijers, Frank de Grave, Job Cohen, Cees van der Hoeven en Seth Gaaikema.

  Onlangs vierde Vinddiekat haar 40e lustrum, en dat betekende natuurlijk een feestje. Mooie gelegenheid voor de feestcommissie om eens flink te oefenen voor hun toekomstig wanbeleid bij ministeries, woningcorporaties of zorginstellingen! En gezien het resultaat zijn deze studenten cum laude geslaagd, want ze hebben het corps na afloop van dit feestje opgezadeld met een tekort van ruim 3 ton. Overigens hoeft u geen medelijden te hebben met deze Corpsballen, die gaan dat budgetneutraal fixen met een sale en lease back-constructie met een Panamese brievenbus. Bovendien moeten we bij dit alles aantekenen dat het totale feestbudget ongeveer 2,5 miljoen bedroeg, dus u moet dat wel in verhouding zien. 2,5 miljoen euro voor een feest: dat zijn Griekse toestanden! Ons Redactie tripje volgende maand naar Ibiza op jullie kosten, lieve Retecoollezertjes, is dan nog heel bescheiden, dus bek houwe, ja?! Zonder een oplegger coke, champagne uit de tap en busladingen topclass hoeren háál je die 2,5 miljoen niet eens, maar de feestcommissie van Vinddiekat heeft flink haar best gedaan middels het aanleggen van een zwembad en het organiseren van een musical. Overigens waren die Captains of Industry-in-opleiding er als de kippen bij om te verklaren dat de 3 ton bleeder het gevolg was van allerlei linkse milieumaatregelen waar ze zich aan moesten houden. Naar verluidt hebben bedrijven als DSB Bank en Vestia inmiddels recruiters naar Groningen gestuurd.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  11/04/2016 - 22:04 22:04

  Er is geen student bij deze borrelclub die daarom slechter slaapt of een biertje minder drinkt. (de ontgroeningen zijn berucht.)

  Hangmat
  Lid
  11/04/2016 - 22:39 22:39

  Volgens de Rector van Vindicat, Marijn Achtereekte, viel het allemaal redelijk mee: ‘We hebben een fantastisch lustrum gehad, maar het is met zo’n 25.000 bezoekers allemaal veel groter en veel explosiever uitgepakt dan waar we op gerekend hadden. Zowel aan de inkomsten als aan de kosten kant stijgen de cijfers dan enorm, en dan moet er geanticipeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan meer noodvoorzieningen, het in toom houden van de geluidsoverlast of het beperken van CO2-uitstoot. <=== whehehe 🙂

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN