De Australische graffitikunstenaar Lushsux, naar eigen zeggen “Graffiti’s #1 Asshole“, dacht dat het een goed idee was om in Footscray (wijk in Melbourne) een mural ta mekan van Hillary Clinton in een badpak met sideboobs.

Maar blijkbaar zijn wij niet de enige die liever niet naar een afbeelding van Hillary Clinton in een weinig verhullend badpak kijken. Ook de deelgemeenteraad dacht daar zo over en heeft zowel Lushsux als de eigenaar van het pand dat als schilderdoek heeft gediend opgedragen om de afbeelding van de democratische presidentskandidaat te verwijderen wegens “offensive”.

Doeltreffend

Dat liet Lushsux zich geen twee keer vertellen en pakte dat aan met een buitengewoon creatieve en tevens zeer doeltreffende oplossing. Of de deelgemeenteraad daar ook zo over denkt betwijfelen we, maar er is in ieder geval zeer weinig te zien van de sideboobs van la Clinton.

fa-de-wilde-frisheid-van-limoenen
ik ben gek op limoenen!
Hoe Lushsux dat heeft aangepakt zie je hierboven. Toch is hij het niet eens met de kritiek dat zijn kunst “offensive” zou zijn, want, zo zegt hij, er is niet veel meer bloot te zien dan op de gemiddelde douchegel-reclame. En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Zo denk ik nog steeds met zeer veel plezier terug aan de vroegere commercials van Fa, de wilde frisheid van limoenen. Dat was toch een stuk spannender dan de pagina met gezichtsmassagestaven in de catalogus van de Wehkamp.

Nog meer censuur

lushlux2aHet is overigens niet de eerste keer dat Lushsux is opgedragen om zijn werk te censureren. Eerder maakte hij al een aantal murals van zowel Donald als zijn Trophy wife Melania Trump, die ook weer vrijwel niets te verbergen hadden. En ook hier is Lushsux weer buitengewoon creatief te werk gegaan. En ook deze keer vragen wij ons af of de deelgemeenteraad tevreden is met het behaalde resultaat.

Check hieronder de censuurkunsten van Lushsux en hier en enorme lading video’s van zijn werk. Bij de NOS kan je zijn werken voor en na het ingrijpen van de censuur-polizei bekijken.

lushlux0lushlux1lushlux2lushlux3lushlux4lushlux5

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties