More

  RECENTE POSTS

  Ebru Umar: Grondwet Artikel 1 “helaas”

  Het nieuws aan het begin van deze week wordt gedomineerd door de kwestie Ebru Umar. Umar schrijft voor verschillende media, waaronder de roze buren. Vooropgesteld zijn we hier van Retecool ook voor de VVMU en als gevolg daarvan dus chapeau voor de inzet van iedereen om haar vrij te krijgen, want dit is gegund.

  Dat u dus niet gaat zeggen dat we Erdogan-aanhangers zijn. Maar niet iedereen die het centrum van media-aandacht is, is ook automatisch een intellectueel. En puur het feit dat Erdogan de pik op je heeft, maakt je nog geen heilige. Wat wel positief is aan Ebru: ze houdt van Nederland. Zegt ze.

  Er is een absolute downside aan het gastarbeiderskind zijn: als je geboren en getogen bent in Nederland, weet je, alle reizen die je in je verdere leven zult maken ten spijt, dat het niet beter wordt dan Nederland.

  Dit schrijft Umar in een column waar ze “Nederturken” die op Erdogan stemmen maar raar vindt. Is ze daar nou een beetje consequent in? Nou, eh nee. In een andere column vindt ze namelijk onze grondwet helemaal niet zo tof. Niet dat ze hem nou heel goed begrijpt…

  “En het Nederland van morgen heeft al helemaal geen baat bij beroepspolitici die de universele mensenrechten, zoals de gelijkheid van man en vrouw, ondergeschikt maken aan welke godsdienst dan ook – zoals helaas vastgelegd in artikel 1 van de Grondwet.”

  Moment. We pakken even een stukje uit dat artikel erbij. “Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” Zie je dat achtste woord in die zin, Ebru? Staat in dezelfde zin. Is het op je Nederturkse opleiding in het geweldige land Nederland niet gelukt om te leren dat je verder moet lezen dan drie woorden voordat je begint te schuimbekken of is dat gewoon een beroepsafwijking voor telegraafstukjestikkers?

  Maar Ebru heeft niet alleen maar meningen over Nederturken. Of, nouja, toch wel, in dezelfde column over Nederturken. Die schrijft ze trouwens vaker dan Ard van der Steur ‘Sorry’ zegt, maar dat terzijde.

  “Het enige wat mij als randstadbewoner was opgevallen is hun belachelijk slechte beheersing van het Nederlands; iedereen die wel eens een vakkenvuller bij Albert Heijn heeft gesproken weet dat het ABN ver te zoeken is.”

  Ten eerste is dat overduidelijk niet het enige wat je opvalt. Je schrijft stukje na stukje. Maar dan: what the fuck? Albert Heijn vakkenvullers zijn Islamitische Nederturk zonder taalvermogen? JA! Allemaal. Zeker in de Randstad. Harrie Piekema ook. Tussen het zeuren over Nederturken en Erdogan afzeiken heeft ze nog wel eens een onderwerp over, hoor. Dat u niet denkt dat ze geobsedeerd is met haar ethniciteit. Lees bijvoorbeeld haar citaat over haar prachtige vakantie-ervaring in het land van De Grote Dictator:

  “Als ik die nacht weer wakker gebruld wordt, overweeg ik een fractie van een seconde om mijn moeder te bellen. LUISTER DAN: de moskee jengelt!”

  Umar, dat land waarover je de hele tijd schrijft dat het een dictatuur is? Waar je niet wakker wil worden door de moskee? Waar je je ergert aan het feit dat een discussie daarover taboe is terwijl je in Nederland alle vrijheid hebt en het hier zo geweldig is, wat doe je daar eigenlijk de godganse tijd?

  Ik vind Turkije ook niet heel aantrekkelijk. Erdogan eigenlijk ronduit kut. Om 4 uur wakker gejengeld worden door een moskee ben ik ook geen fan van. Dan ga ik er dus ook niet heen, en zeker niet zo vaak dat ze me uiteindelijk arresteren omdat ik continu op alles en iedereen in dat land loop te zeiken. Maar goed, we hopen dat je vrij komt hoor. Doe je dan intussen een beetje je best om dat spoedig te laten verlopen?

  “een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag.”

  Oh. Juist ja. Dat duurt nog wel een tijdje voor je weer weg mag, dus. Kom je dan wel weer fijn naar Nederland?

  Ik weiger, met álles wat ik in me heb, het Nederland van de toekomst op te geven. Daar hebben mijn ouders hun huis en haard, land en familie niet voor verlaten.

  Nee, inderdaad, die mogen nu zien hoe hun dochter vrijwillig net zolang in dat land stennis schopt tot ze zich uiteindelijk toch in de nesten werkt. Terwijl dat stennis schoppen hier gewoon mag, ook al hebben wij ook geen zin om deze onzin te lezen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  26/04/2016 - 18:31 18:31

  Maar wat bedoelt ze nou met de zin “Ja, dank voor het weg met ons.” uit haar laatste column? Mijn Nederturks is beroerd, misschien kan iemand dat voor mij vertalen.

  Verder is Erdogan uiteraard een beschimmelde berg nijlpaardenstront met een plaksnorretje.

  Sjofels de Pofels
  26/04/2016 - 22:30 22:30

  Ohjajoh, gaan we nu ineens tussen de tieten, bier en exploderende lego hotrods met hete saus door heel genuanceerd lopen doen. “Het is eigenlijk haar eigen schuld.” Zoals Theo van Gogh het ook allemaal aan zichzelf te danken had, met z’n dikke grote bek.
  Of Hirsi Ali, dat mens waarvan d’r foef kapot gehakt was en vervolgens een doodsbedreiging kreeg in de vorm van een brief met een mes vastgepind op het lichaam van het bovengenoemde lijdend voorwerp; “wat een hypocriet wijf was dat he, die nepvluchteling”
  Wees blij dat mensen de durf hebben om de streep op te zoeken en daar nog een stapje overheen doen ten opzichte van dictaturen en diep gewortelde overtuigingen, zelfs als dit niet je eigen mening of modus operandi is.
  Mede daardoor kan jij vanachter je 7 proxies mooi zeggen wat je wil.
  En je mag Ebru dan een domme roeptoeter vinden het is wel ONZE domme roeptoeter.
  Koeienbeffers!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/04/2016 - 12:02 12:02

  Tsja, een beetje een dubbele agenda heeft Ebru wel… op zich komt die aandacht haar natuurlijk niet zo slecht uit; wellicht dromend van een terugkeer straks op Schiphol met tientallen fans en media. Als ze haar brood verdiend had als zakenvrouw, met belangen in Turkije, zou ze waarschijnlijk stukken minder “durf” gehad hebben.

  Neemt niet weg dat ze nooit opgepakt had mogen worden en dat het politieke systeem in Turkije heel erg fout is. Maar ik heb behoorlijk meer te doen met de honderden Turkse journalisten die daar ter plekke het leven zuur gemaakt worden en daar straks niet bij DWDD verontwaardigd over kunnen zijn.

  wout
  wout
  27/04/2016 - 23:49 23:49

  Komop MC, Erdogan heeft haar armpjes vast, sla jij d’r nog maar eens onder de gordel.

  Puh!
  Redacteur
  28/04/2016 - 00:15 00:15

  “Natuurlijk moet er vrijheid van meningsuiting zijn, maar……!” vind ik zo slappe lul: wel pissen maar niet neuken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN