More

  RECENTE POSTS

  Duur superjacht is duur

  Als we het dan toch over bijzondere bootjes hebben, waarom dan ook niet gelijk even over het toekomstig duurste superjacht ter wereld. Het Italiaanse Admiral Yachts uit Marina di Carrara is bezig met de Admiral X Force 145. En inderdaad, je raadt het al, die 145 staat voor de lengte van het bootje erh…, sorry, van het schip!

  Nu is 145 meter voor een plezierschip natuurlijk niet heel erg lullig, maar het is in ieder geval niet het grootste superjacht ter wereld. Die eer gaat nog steeds naar de Eclipse, het superjacht van Roman Abramovich. Maar met een schamele 340 miljoen euro bouwkosten, staat de Eclipse met afstand in de schaduw van de geraamde 1 miljard euro bouwkosten voor deze drijvende kitschbak. Want het exterieur mag dan voor een superjacht best fraai zijn (hoewel dit ding en dit ding ontzettend veel mooier zijn), van binnen ziet het er uit als een moderne interpretatie van de woonwagen van Frans Bouwer (ja, ik weet het, die woont niet in een woonwagen, maar je begrijpt wat ik bedoel).

  Maar wat krijg je dan voor die ruim 1 miljard euro? Nou, twee zwembaden, twee bioscopen, twee helipads, een garage, fitness-accommodaties, heel veel kristal en ander glimspul en ongeveer de laatste restjes Carrara-marmer. Zelfs een op z’n Japans aangeharkte grindtuin behoort tot de mogelijkheden. Lekker zen aan de Cote. Beetje lullig wanneer het flink tekeer gaat op zee, maar daar heb je dan uiteraard genoeg personeel voor rondhuppelen om de boel weer een beetje aan kant te trekken.

  Nu nog even een wansmakend rijke Rus of Arabier zien te strikken die zijn centjes op dit ding wil stuk slaan en Admiral Yachts kan aan de slag. Ik ben altijd wel benieuwd wat de afschrijving van zo’n schip nou is. Want laten we wel wezen, wanneer je zo veel geld te besteden hebt aan een boot, dan koop je toch geen tweedehandsje? Hieronder een overzicht van de boot waar wij en jullie komende zomer niet op zullen vertoeven. Overigens, het mooiste plezierschip ter wereld blijft natuurlijk de Wally Power 118.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  03/09/2015 - 18:39 18:39

  It’s not a boat is a yacht!

  https://www.youtube.com/watch?v=-3o17BBbd2k

  E.R. Deoz
  03/09/2015 - 20:03 20:03

  Die wansmaak kan zoveel beter! Bijvoorbeeld dit hoofdkantoor van Chinese witgoedgigant Haier:

  comment image

  Ik kwam dat merk net tegen op Tweakers met een Chromebook, het zei me niets en dus maar even op Wikipedia gecheckt.

  Roel Zwaar
  Gast
  04/09/2015 - 07:52 07:52

  Okee, Reet…voor de dag ermee. We willen jouw 14 geheime vertrekken in de Reetbunker nu wel eens aan het daglicht blootgesteld zien. Want dat van die 14 secretaresses geloven we natuurlijk niet zomaar.

  Bismarck
  04/09/2015 - 11:42 11:42

  “twee bioscopen”
  Voor als ze in de ene bioscoop niet draaien wat de eigenaar graag wil kijken?

  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  04/09/2015 - 14:31 14:31

  Waarom maak je je schip dan ook zo lang? Ohja, anders passen er geen twee bioscopen in natuurlijk!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/09/2015 - 16:19 16:19

  Zolang er geen zeil op zit blijft het wat wij in de wandelgangen een strijkijzer noemen.

  Als ik centen zat zou hebben, had ik echt geen zin in een hele schare hielenlikkende bedienden om me heen.
  Een 48 voets zeiljacht dat nog met z’n tweetjes te hanteren is, maar wel is volgepropt met allerlei luxe zou voor mij de ultieme boot zijn. Meer dan een miljoen kost zo’n ding niet. Kan ik de overige 999 miljoen aan een goed doel besteden. Ga je ook nog eens met een gesust geweten op reis.

  Verder ken ik wel een aantal van die superjacht-bezitters. Meer dan een paar dagen per jaar zijn ze meestal niet aan boord, want druk-druk-druk met het bewaken van het vermogen en de schaarse vrije tijd moet gedeeld worden met het chalet in Zermatt. Maar de overige 360 dagen is er uiteraard wel een volledige crew aanwezig die het beestje stand-by houdt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN