More

  RECENTE POSTS

  Direct UP! – Marketing die snoeihard zuigt

  Direct UP! Nee, dat is niet een nieuwe versie van de Volkswagen Up!, maar een marketing & desingbedrijfje. Direct UP! doet dingen op de interwebs. En dat doen ze gratis en voor niets. Waarom doet Direct UP! gratis en voor niets communicatie, marketing en desing? Naar eigen zeggen zien ze “in deze vorm van marketing” veel waarde. Volgens ons zijn ze voornamelijk gewoon slecht.

  Direct UP! maakt namelijk o.a. de website voor het Vreugdevuur Scheveningen. Dat doen ze gratis. En, om die website te vullen, willen ze graag een fotograaf. Dus ging Direct UP! op Facebook bedelen of er iemand op oudejaars avond gratis foto’s wilde komen schieten. Voor de exposure! Zoals vaker met dit soort bedelverzoeken werd de vraag vrij kort en bondig beantwoord met onderstaande cartoon.

  Direct UP! betaalt creatievelingen
  Hoeveel? Nou, nog geen 14 euro, dus.

  Advertentie, want voor niets gaat de zon op

   

  Negatieve reacties

  Direct UP! blijft echter volharden en vindt de reacties maar erg negatief. Ook passen ze de oproep aan. Het was namelijk niet echt de bedoeling dat mensen zomaar gingen vinden dat “exposure” waardeloos is en daarom de oproep belachelijk maakten.

  De oproep van Direct UP!
  De oproep van Direct UP!

  Geen geld

  Die donaties zijn trouwens tussen de 650 en 5000 euro. Er zijn 92 sponsoren. Laten we van gemiddeld 2000 euro uitgaan, dan is er een budget van 184.000 euro. Direct UP! vindt het nog steeds gek dat mensen betaald willen krijgen. Dat is namelijk omdat ze zelf ook al hun diensten voor de exposure doen.

  Direct UP! doet het voor de exposure
  Ze doen het voor de exposure!

  Dat valt wel te zien ook. De site van het Vreugdevuur is op de home pagina nauwelijks te lezen door het gebruik van kleine witte tekst op een drukke foto-achtergrond. Die foto is overigens zo uitgesneden dat een standbeeld in de eerste plaats makkelijk aangezien kan worden voor een grote koperen penis met voeten. Maar in de tekst daarop staat:

  Op onze website hebben wij foto’s staan waar Copyright op zit. Het gebruik van deze foto’s voor commerciële doeleinden zonder onze toestemming kan financiële gevolgen hebben!

  Copyrightschending

  Toch mooi, dat je alvast waarschuwt voor de gevolgen van het gebruik van foto’s die iemand op oudejaarsavond gratis moet gaan staan maken. Maar puur omdat je zelf zo gek bent om voor de exposure een website in elkaar te gaan lopen prittstiftplakken, betekent nog niet dat iedereen dan maar zo gek moet zijn. Of dat mensen die dit soort verzoeken een miljoenmiljard keer krijgen, maar met die exposure nog geen krentenbol bij de bakker kunnen halen, dat maar gelaten moeten negeren.

  Bedelsponsoren

  We vragen ons af wat de sponsoren daar eigenlijk van vinden. Die betalen tenslotte met z’n allen een flink bedrag om iets leuks mogelijk te maken, niet om de marketingpartner van dit evenement een bedelcampagne op Facebook te laten houden. En dan hebben we het over het Kurhaus, Boels, Domino’s Pizza, Groep de Mos, VIER Advocatenen nog een hele rits lokale bedrijven die hun naam aan Vreugdevuur Scheveningen verbinden.

  Dus: zoek je nog een partner voor gratis social media marketing? Hierboven staat het portfolio van Direct UP!, die overigens ook hier en daar te bereiken zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  20/12/2016 - 23:18 23:18

  Ik heb de “I jump for cash bitch”-link onlangs weer eens gepotst, dus ik exposure mijzelf maar eens deze keer:

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  21/12/2016 - 14:51 14:51

  Kan dat niet eens ge-epic battle simuleerd worden?

  Tim Ebbeler
  Lid
  25/12/2016 - 00:26 00:26

  Beste ‘ome eindbaas mc’…

  Dat je het niet eens bent met de waarde van deze vorm van marketing, kan. We vinden het jammer dat je je kennelijk zo aangevallen voelt. Je reageerde ook al op Facebook op een spijtige, zeer aangevallen wijze. Wij hebben voordat het event al is begonnen al 3 nieuwe relaties opgedaan, ja, uit deze vorm van marketing dus. We wensen je sterkte met jouw manier van negatieve vorm van zelfmarketing, met onze kennis van marketing en exposure blijkt negatieve publiciteit vaak geen beste, maar toch.

  Ik zal ook even reageren voor onze partner. Er zijn zelfs 129 sponsoren. Dit brengt net genoeg in het laatje om een groot deel van de te huren zaken te dekken. Ze zijn voornamelijk afhankelijk van partijen die begrijpen dat deze vorm van marketing werkt en daarom meedoen. Dit zijn wij dus, nogmaals, ook al direct terug.

  De foto’s van het vreugdevuur zijn door hun aangeleverd en deze zijn niet door ons geschoten. Dat wij een fotograaf voor hun proberen te regelen is een extra verdiensten bij welke we hun graag willen helpen. Het is enkel ter informele extra hulp, één waar we zelf geen enkel extra profijt van zien.

  Dat heet relatiemanagement, positieve ondersteuning naar je partners zul je terug zien in het aantal opdrachten. Dat moet jij misschien nog ervaren. Vandaar dat jij je energie misschien kan steken in dit soort haatcampagnes, of iig pogingen tot.
  Ironisch is dat je jezelf hiermee hebt, ‘ome mc’..

  Ik denk dat het een goede is om te beginnen met naar buiten te treden onder een wat aantrekkelijkere naam. Marketing technisch gezien zal een naam waar ‘mc en eindbaas’ in staat je niet extra aantrekkelijk maken.

  We hebben overigens een goede fotografe gevonden.ik wens je veel opdrachten en goede zaken toe.

  Met vriendelijke groet,

  Tim Ebbeler
  Direct UP! Online Marketing • webdesign • bedrijfsvideo’s • bedrijfs & merkcommunicatie.

  http://Www.directup.nl

  frank overvecht
  frank overvecht
  Gast
  Antwoord aan  Tim Ebbeler
  25/12/2016 - 14:52 14:52

  hahaha ‘ome MC’

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN