More

  RECENTE POSTS

  Deze Keer Zijn 700 Dode Bootvluchtelingen Feest Bij Nederland Mijn Vaderland

  Vier maanden geleden was het groot feest bij de Facebookpagina Nederland mijn Vaderland. Deze voor en door tokkies bestierde pagina houdt van alles dat uit Nederland komt. Maar zodra men de grens over gaat slaat de angst toe. Eng, raar en vies. Moeten ze niets van hebben. Het nieuws dat er 400 bootvluchtelingen verdronken waren werd dan ook groots gevierd. Maar de partytenten kunnen weer uit het vet gehaald worden, want deze keer zijn er 700 bootvluchtelingen verdronken. Dat is bijna twee keer zoveel, dus bijna twee keer zoveel feest (ondanks dat de pagina destijds beterschap beloofde, is niet gelukt)! En zo’n feest schreeuwt er natuurlijk om dat er een paar “hardwerkende” feestgangers in het zonnetje worden gezet. Dat deden we destijds met veel plezier, dus dat doen we deze keer zelfs met nog veel meer plezier.


  basmoonsBas Moons
  Mooiboy Bas Moons uit het Groene Hart (waarschijnlijk Woerden) pakt er een schattig kinderliedje bij, want hij vindt het blijkbaar ontzettend grappig wat er is gebeurd. Kom op, allemaal even uit volle borst meezingen:

  “…schipper mag ik over varen ja of nee. moet ik dan meier betalen ja of nee?…”


  lampuhkapLampuhkap Lama
  Deze anonieme held (Hoi Dennis uit Goes) krijgt binnenkort ongetwijfeld een berichtje van Facebook of hij even zijn eigen naam wil gaan gebruiken voor zijn pagina, waar hij het ontzettend druk heeft met vluchtelingen. En dat verdrinken? Komt allemaal door Links!:

  “…Zoveel euros voor een bootje!?, mooi kennen ze ook wel belasting betalen, en zorg, huur, e.d. O wacht daar betalen wij voor…. Terug sturen dat tuig met of zonder boot! Sukkels zijn het bah! En onze oudere moeten 3 dagen lopen met dezelfde tena slip! Nederland gaat kapot door dit linkse gelul…”


  dannyzeelenDanny Zeelen
  De Mierlose Danny Zeelen denkt dat men in Afrika de hele dag naar youtube zit te staren (net als Danny zelf waarschijnlijk):

  “…Ze zijn serieus omgeslagen omdat ze allemaal naar dezelfde kant van hun houten bootje gingen toen ze een ander schip zagen? Kijken hun nooit op youtube dat staat vol met filmpjes van mensen waarbij dat fout gaat…”


  SoufyanDaafiSoufyan Daafi
  Dat je niets slechts uit de provincie hoeft te komen om het IQ van een amoebe te hebben bewijst Soufyan Daafi uit Amsterdam (wat een ontzettend Nederlandse naam Soufyan!):

  “…Hitler wist waar hij mee bezig was al die tijd kennelijk. Van mij mocht hij rustig nog een paar van deze mensen mee nemen die hier zonder hart reageren dan zag het er een stuk vrediger uit in nederland…”


  richardvanderloopRichard van der Loop
  Dan kan je nog zo veel modieuze tatoeages nemen, je blijft een pannenkoek. Daar helpt geen hippe bril en dito kapsel tegen, toch Richard van der Loop uit Nijmegen?

  “…Dat ze ze snel uit t water vissen. Lijken gaan drijven, gaan ze derek nog op de rug van tante M’boetoe de oversteek maken…”


  riaplaisierRia Plaisier
  De Rotterdamse (hoewel, inmiddels woont ze in Krimpen aan den IJssel) Ria Plaisier is het gezeik eigenlijk allemaal zat en wil weer gewoon glitterplaatjes op haar hyves zetten onder het genot van een sherry. Gedoe allemaal!

  “…houd dat achtelijke gedoe eens op met die vluchtelingen…” Goed verhaal Ria, lekker kort!


  Rob WestendorpRob Westendorp
  En als klap op de vuurpijl hebben we Rob Westendorp, woonachtig in de parel van het oosten, Haaksbergen. Rob is een fan van het Duitse gedachtengoed.

  “…Mooi laten dobberen daar gelukts zoekers mooi in hun bananen boom blijven zitten een aap hoort daar en niet op een boot…Extra haaien er naar toe sturen…Ze zouden beter een vat beton om de nek doen zinken zr sneller heb je ook geen rotzooi in het zich…Kunnen we er niet op prijs schieten iedere aap 100 euro waard…Ik zeg VOL IS VOL…”.

  Ja, Rob heeft vijf keer gereageerd. Chapeau Rob, Chapeau!


  Hieronder een bloemlezing van de geweldige en vooral ontzettend feestelijke opmerkingen omtrent dit bootjes-evenement in de Middellandse Zee en hier een screendump van alle reacties tot nu toe, gewoon voor de zekerheid!
  nederlandmijnvaderland700

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  35 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  35 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Xloph
  07/08/2015 - 18:12 18:12

  WTF I don’t even…

  http://i.imgur.com/697eU.gif

  PaulusdeBKB
  PaulusdeBKB
  Antwoord aan  Xloph
  16/08/2015 - 22:50 22:50
  Meneer van Dale
  Beheerder
  07/08/2015 - 19:06 19:06

  Echt, ik blijf het zeggen: Gewoon elke keer als er een TROS Muziekfeest Op Het Plein is, een hek eromheen zetten en iedereen die zich binnen dat hek bevindt terug naar hun eigen land sturen! Oh… wacht.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  07/08/2015 - 19:12 19:12

  …ondertussen in de Retecoolbunker, wachtte men op de stappen die men wist dat zouden komen…

  http://i.imgur.com/OegaZ3u.gif

  Hangmat
  Lid
  07/08/2015 - 19:45 19:45

  Schande roepen zal het probleem van verdrinkende migranten niet oplossen. En het kan zo simpel zijn: richt aan de andere kant van de middellandse zee flink wat opvangkampen in. Iedereen die Europa binnen probeert te komen, die wordt onderschept, of de overkant haalt, gaat linea recta naar die kampen. Daar kunnen ze vervolgens asiel aanvragen. Als dat wordt toegekend mogen ze binnenkomen en zo niet dan lopen ze maar weer terug naar huis. Vanzelfsprekend betaalt Europa de (tijdelijke) gastlanden goed voor die opvangkampen. Goed voor de lokale economie en het schept flink wat werkgelegenheid.. Daarbij flink wat propaganda gaan maken in de thuislanden waar veel gelukszoekers vandaan komen.. je moet ze thuis al ontmoedigen..

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  07/08/2015 - 20:44 20:44

  Er zijn al kampen in Italië en Griekenland. Die landen krijgen al heel veel geld, en er zijn al complete procedures, mensen en middelen beschikbaar voor wat jij nu noemt.

  Bij de bron aanpakken is nagenoeg onmogelijk om meerdere politieke redenen: In Mali, Algerije en Libië werkt de VN nauw samen met mensensmokkelaars (ja echt) onder het motto: “The enemy of my enemy is my friend”. Deze zgn Allied Armed Forces zijn bijv. Toeareg die al eeuwen lang slavenroutes controleren. Ga je die dus tegenwerken, dan heb je weer een probleem met je alliantie tegen IS.

  Kortom: Het is ingewikkeld.

  Daarbij is het gros geen gelukszoeker maar vluchteling. Ze doen het niet voor de lol.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  07/08/2015 - 21:18 21:18

  Er zijn aan de andere kant van de Middellandse zee genoeg landen met zeeën van ruimte die stabiel genoeg zijn om dergelijke kampen te huisvesten. Denk aan Marokko, Egypte, Tunesië, Algerije (?) en Turkije. Het voordeel daarvan is dat als mensen niet in aanmerking komen voor asiel, je er in Europa niet mee opgescheept en ze niet meer weg willen / kunnen omdat landen ze niet terug nemen cq ze hun paspoort hebben opgegeten.

  Fyi: in Nederland werd tot voor kort ruim 80% van alle asielaanvragen afgewezen. Ook de kampen in Italië en Griekenland zitten vol met gelukszoekers. Ze komen niet van die gasten af in de reguliere procedure en niemand wil ze hebben, dus laten ze die maar lopen, zo hup Europa in.

  Kortom: geen wedstrijdje spelen met die gasten in je eigen achtertuin, maar ze direct demotiveren en ze opvangen op een plek waar ze niet willen blijven cq opnieuw moeten beginnen.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  07/08/2015 - 21:35 21:35

  Als die landen zo “stabiel” zijn, leg dan eens uit waarom die landen nu al zo goed als niets ondernemen? Hoe had je dat gezien? Een hek door de Sahara? Binnen twee jaar een perfect werkende overheid en politieapparaat? En dan die kampen zelf. Ooit wel eens een kamp van binnen gezien? Dat zijn halve steden. We hebben het hier niet over 100 man per dag maar over zo’n 300K vluchtelingen per jaar and rising! Alleen al dit jaar 50.000 man op Italië alleen.

  Ik wens je veel succes met je aanpak.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  cspr
  07/08/2015 - 21:48 21:48

  Wat zouden die landen aan de andere kant van de zee moeten ondernemen? Ze hebben toch geen last van die migranten? Die zijn daar niet to stay, die willen naar Europa. Die kampen zijn economische activiteit dus zullen die gastlanden genoeg belangstelling hebben =$$$$.

  Ik had trouwens meer een soort ambassade-constructie in gedachten. Europa/ individuele landen kopen grond, richten daar kampen op samen met het gastland en laten daar asielaanvragen behandelen volgens Europees recht door Europese ambtenaren. Dat hoeft niet 1 groot kamp te zijn maar kunnen veel kleine kampen zijn in verschillende landen.

  300K “vluchtelingen” per jaar zullen er een stuk minder worden als de droom Europa uiteenspat.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  07/08/2015 - 22:08 22:08

  Als je het zo uitlegt klinkt het als een uitstekend plan. Europees recht in Afrikaanse landen, economische activiteit, kleine kampen, een win-win situatie. Wel een paar kleine restpuntjes.

  Hoe zorg je ervoor dat al die vluchtelingen keurig naar die kampen lopen met 80% kans om afgewezen te worden, door mensensmokkelaars meegenomen te worden, sterven in de woestijn etc? Iedereen een gratis Tom-Tom? Of zouden ze dan toch linea-recta doorsteken naar Europa?

  Waar verblijven die mensen in die gastlanden als ze onderweg zijn? Hebben we hier een business opportunity voor Van Der Valk?

  Misschien moeten we iets doen met Airmiles of Eftelingpunten, beetje marketing om het allemaal wat aantrekkelijker te maken.

  Verder prima plan, kun je het uitwerken in een business case?

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  cspr
  07/08/2015 - 22:37 22:37

  Duh.. Alleen degenen die Europa binnenkomen, op Schiphol of Lampedusa, dat maakt niet uit, mogen genieten van de geneugten van die kampen. Ze moeten zich dus wel eerst kwalificeren door voet aan Europese wal te zetten.

  Ik heb verder geen enkele intentie om (in Europa) kansloze migranten perspectief te bieden op een prettige reis of een aangenaam verblijf. Wat ben ik een klootzak he?

  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  Antwoord aan  Hangmat
  09/08/2015 - 08:59 08:59

  “Denk aan Marokko”

  Bij mensen als Hangmat betekent “in de regio” ongeveer hetzelfde als “als het maar niet hier is”. Allejezus man, Marokko is verder weg van Syrië dan Nederland.

  En Turkije noemen als logische plek om op te vangen. 95% van de vluchtelingen wordt al opgevangen in de regio en drie keer raden waar die zitten. Zo’n twee miljoen in Turkije.

  Lul niet zo uit je nek, man. Als je ze niet hier wilt prima, maar zeg dat dan en kom niet met die “argumenten” om je flutstandpunt een zweem van redelijkheid te geven.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Spuyt12
  09/08/2015 - 10:16 10:16

  heb je wel gelezen wat ik geschreven heb? dat blijkt in ieder geval niet uit je reactie

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  09/08/2015 - 10:49 10:49

  of kom maar met een eigen voorstel

  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  Antwoord aan  Hangmat
  09/08/2015 - 11:27 11:27

  Jouw voorstel is geen voorstel. Allereerst is Turkije qua vluchtelingen al zwaar overbelast. Marokko is gewoon te ver weg. En de overige landen zitten echt niet op dit soort “werkgelegenheid” te wachten. Alsof je een weldoener bent en ze een bepaald soort lucratieve “industrie” laat opzetten. Geloof mij, die landen hebben wel wat beters te doen, ze zijn echt niet zo armlastig dat ze die paar miljoen nodig hebben, anders was het al lang gebeurd.

  En als het moeilijker wordt Europa binnen te komen zal het minder worden? Get real. De enige reden dat ze nu over zee komen, is omdat de landroute veel moeilijker is gemaakt. Zolang het hier een stuk beter is dan daar zullen ze komen. Dus als je de stroom wilt stoppen, start dan maar ons levensniveau richting dat van hen te brengen. Tot die tijd houdt het niet op.

  > “of kom maar met een eigen voorstel”

  Ah, ben je zo iemand die vindt dat je alleen maar kritiek op iets mag hebben als je zelf een beter voorstel hebt?

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Spuyt12
  09/08/2015 - 12:06 12:06

  Marokko is vanuit (westelijk) zuid Europa prima te bereiken, dus zeker niet te ver weg. Turkije is inderdaad misschien minder geschikt omdat ze al vol zitten. Je bent verder nogal stellig over dat andere gastlanden niet op dit soort AZc s zitten te wachten, maar dat lijkt me meer een veronderstelling. Het gaat trouwens wel om meer geld dan een “paar miljoen”. Verder zijn het vooral je eigen aannames die je spuit /seth. Voor zo ver ik weet is dit nog niet onderzocht.

  Maar goed, verder niks doen kan natuurlijk ook. Dan leven we ( ik niet, maar goed) over 100/200 jaar wellicht in een neo-liberale dystopie of op het niveau van Afrika nu. Dat laatste is op zich niet erg (als je geld hebt), maar de sociale voorzieningen etc. zullen wel verdwenen zijn.

  Møhammed Said al Sahaf
  07/08/2015 - 20:11 20:11

  Ik heb die teksten en screenshots nu al minstens 300 keer gezien met allerlei verontwaardigde ‘kijk mij dit eens afschuwelijk vinden, ik deug heel erg’ kreten erboven zonder dat ik ooit die Nederland Mijn Vaderland pagina bezocht heb en ik begin dat woest irritant te vinden.
  Het is niet zo dat die gladiolen deze shit overal op facebook dumpen, ze hebben er een klein miniem hoekje dat ze dus Nederland Mijn Vaderland gedoopt hebben waar ze dit soort vitriool spuien. Dat is heel handig want dan weet ik tenminste waar ik vooral NIET moet gaan kijken.
  Blijkbaar is dat dan weer niet geheel naar de zin van al die mensen die zo heel verschrikkelijk wél deugen en moet en zal ik dergelijke rotzooi Steeds.. Maar.. Weer.. onder de neus gedrukt krijgen.
  Die deugende mens is de grootste plaag van mijn plezier in social media aan het worden.

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  07/08/2015 - 20:48 20:48

  Zo waar!
  !!!!

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  07/08/2015 - 21:26 21:26

  Af en toe kan het in het kader van een stukje bewustwording van de gladiool naar de mensen toe, helemaal geen kwaad om die gladiolen even in het zonlicht te zetten.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  07/08/2015 - 22:27 22:27

  Iedereen weet nu wel welke stenen ze moeten lichten om deze pissebedden aan het licht te brengen. Echt.
  En ik vond het heus niet erg dat iemand zo nu en dan eens zo’n screentje dumpte maar het is vooral een manier om goedkoop te scoren geworden. #OPHEF en vooral heel veel retweets ende likes (mits er uiteraard een hartgrondig FOEI!!!1 onder staat) gegarandeerd.
  Het is voor de bühne, laten zien dat je deugt. Zo onderhand vind ik het bijna net zo intens sneu als het puntje aan het begin van de boze tweet richting blondi. Je wil wel dat je volgers zien dat je deugt natuurlijk..
  Begrijp me niet verkeerd, zo’n post als deze vind ik wel leuk, lekker even aapjes kijken hier maar op socmed ben ik helemaal klaar met dit soort dingen.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  07/08/2015 - 22:57 22:57

  tjsa, retecool moet ook een beetje balanceren denk ik.. grapjes over rare negers maken kan natuurlijk alleen als daar een stukje fatsoen tegenover staat.. je zou nog eens bij het foute kamp ingedeeld worden, ben je zo de helft van je lezers kwijt.

  * kruipt weer in zijn hol *

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Hangmat
  07/08/2015 - 23:22 23:22

  Maar wat is er dan fatsoenlijk aan het in the spotlight zetten van een stelletje vaderlandslievende reaguurmongolen? Die gasten zuigen. En dan mogen ze op RC.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  07/08/2015 - 23:48 23:48

  Vroegah werd RC daar om veroordeeld door de degelijke fatsoensrakker en langteenfoeivingerwapperaar, tegenwoordig doen die lui het schandpalen zelf..
  Treurige ontwikkeling : )

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  08/08/2015 - 01:13 01:13

  Oh, ja, iedereen weet het. Nujij, twitter, bepaalde facebookgroepen, etcetera. “Laat ze daar lekker gaan, dan komt het goed”. Maar nee, want ondertussen staan er regelmatig asielzoekerscentra in de fik en emeer van dat soort dingen. Dit soort gasten zonder tegengeluid hun gang laten gaan is vragen om de volgende dode – want onder “vrijheid van meningsuiting” menen ze dit allemaal te mogen zeggen. Wat wil je dan om te voorkomen dat bandstichting bij Asielzoekerscentra bon ton wordt? Tegengas muss sein.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Ome Mc
  08/08/2015 - 04:00 04:00

  Je mist mijn punt volledig. Tegengas is goed maar doe dat dan ook op de plekken waar ze zijn, reageer direct op ze onder hun comments. Ik zie ze namelijk helemaal niet op twitter of facebook behalve in screenshots. En die screenshots zien zij dan weer niet, dat is niks anders dan preken voor eigen parochie.
  Enig minpuntje, als je direct op ze reageert ziet de rest van de wereld natuurlijk niet hoe geweldig je bezig bent.
  En dat minpuntje telt zwaar merk ik.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  08/08/2015 - 06:44 06:44

  We reageren overigens wel degelijk direct, maar de moderatie is daar razendsnel. Elk tegengeluid wordt meteen gedelete. Want ‘links’. En ‘links’ is de satan en hoort niet thuis op hun pagina.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  08/08/2015 - 08:27 08:27

  OLO! Jij ziet ze niet, behalve in screenshots. Nou, good for you. Houden zo, blijkbaar heb je een geweldige filterbubbel waar dit soort dingen netjes buiten blijven. Maar dat zegt verder helemaal niets, behalve dat jij het nu vervelend vind dat je filterbubbel doorgeprikt wordt.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  08/08/2015 - 08:53 08:53

  Je creëert een beeld dat hier allemaal asielzoekerscentra in de brand worden gestoken en dat dan kom meningen door sites als Nederland mijn vaderland. Dit land is al 15 jaar in tokkiemodus en ik denk dat als je het, statistisch bekijkt, synagoges, moskeeën, kerken (in die volgorde ook) aanzienlijk meer hebben te lijden aan vandalisme dan de asielzoekerscentra. Asielzoekers centra hebben nog het meest last van hun cliënten onderling en politici dan heel tokkiPVV Nederland bij elkaar.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  08/08/2015 - 14:11 14:11

  Tegengas muss sein.
  Ha! Die /Seth liet je toch maar mooi even liggen!

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  07/08/2015 - 22:12 22:12

  Onder het mom: ik negeer het, dan bestaat het niet.

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  08/08/2015 - 00:56 00:56

  Komt op hetzelfde neer als: ik verdien een aflaat door verontwaardigd te doen over deze gladiolen.

  Bert
  Bert
  Lid
  08/08/2015 - 06:52 06:52

  Zijn gewoon eenvoudige mensen met weinig empathie, laat staan het verstand omdat op te brengen. We hebben asociaal veel van dit soort mensen op deze govverdomse bol. Bij dit onderwerp zijn ze dan ook makkelijk vinden. Er komen domme dingen uit. Maar waarschijnlijk zijn het gewone lieve mensen die het slachtoffer zijn van hun eigen vermogen zich te kunnen inschrijven op sociale media.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  08/08/2015 - 09:54 09:54

  Even los van de politieke haalbaarheid (wat is er wel politiek haalbaar tegenwoordig?). Zou een Europees work-and-travel visum niet iets zijn? Kunnen mensen uit Afrika legaal naar Europa komen om een jaartje te werken en wat geld te verdienen. Kunnen ze zien hoe het hier echt is. Hoeven ze niet hun hele hebben en houden aan mensensmokkelaars te geven om hier te komen, met als bijkomend effect dat ze ook iets hebben om naar terug te gaan. Oh ja, en ze hoeven niet met honderden tegelijk te verdrinken, lijkt me ook een fijne.

  Bismarck
  Antwoord aan  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  09/08/2015 - 23:03 23:03

  Dat gaat toch niet werken met de grote meerderheid van de vluchtelingen; mensen die uit Centraal en Oost Afrika, Syrië, Irak, Afghanistan of Birma vluchten, omdat ze daar hun leven niet zeker zijn. Die willen na dat jaar blijven, al moeten ze voor een hongerloontje werken en naast tokkies wonen die van hun uitkering de hele dag op facebook zitten te posten dat ze het jammer vinden dat hun nieuwe buurman niet verdronken is.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  08/08/2015 - 14:13 14:13

  Er staat geen enkele reactie vanuit Noord-Korea bij. Vreemd!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN