More

  RECENTE POSTS

  Deze Animatie Verbindt Persoonlijke Visuele En Auditieve Ervaringen

  Graag uw aandacht voor Cosmic Flower Unfolding van Ben Ridgway. Een redelijk heersend filmpje, maar is het kunst? Vast wel, want er valt weer heel wat krep te kutten.

  Mijn abstracte animaties onderzoeken de metafysische eigenschappen van de werkelijkheid. Ze zijn ontworpen om archetypische associaties te stimuleren en nodigen de toeschouwer uit om persoonlijke verbindingen met de visuele en auditieve ervaring te maken, zonder enige afhankelijkheid van verhalende of gesproken taal. […] Mijn werk is abstract van aard en maakt gebruik van niet-narratieve filmtechnieken. De onderstroom van mijn werk hint naar thema’s rond de tijd, terugkerende patronen, het concept van oneindigheid en de overeenkomsten tussen kunstmatige en natuurlijke systemen. In een wereld waar technologie en kunstmatige systemen steeds belangrijker worden, herinneren mijn films er aan dat ze beiden uit de natuur voort zijn gekomen.


  Oef! Misschien klapt ie als een koekwaus omdat ie ook wel eens school gegaan heeft. Bennie is namelijk professor aan de San Francisco State University. Hij heeft 14+1 jaar ervaring als professionele 3D-artiest in de game-industrie en als professor. Hij heeft gewerkt aan games voor Nintendo, Sony, and Microsoft. Geen pruster dus. Ook won hij met deze animatie de 2e plaats in de categorie – Independent Animation op het ASIFA-Spring Festival. Geen idee of dat je wat street cred geeft in animatie-land, maar het staat leuker op je LinkedIn dan assistent-bedrijfsleider bij de Action.
  NB: Morgen wordt er, hier in de bunkert, een Digital Dome geïnstalleerd om onderstaande video eens goed te bekijken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  15/08/2014 - 16:12 16:12

  Cool, lijkt me geweldig om m’n lul in te steken!

  Verder, professor zonder hoofdletter betekent in de USA gewoon docent, daarbij is Bennie ook nog eens assistent-docent en is San Fransisco State het USA-equivalent van In Holland. Maar dat doet niks af aan z’n animatie, net zoals het er wat bij op zou tellen als het wel wat voorstelde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN