Het leek de Rotterdamse PVV fractievoorzitter Maurice Meeuwissen een kek plan om eens te peilen wat men vond van de 150 miljoen euro waarvan hij dacht dat Rotterdam jaarlijks aan kunst en cultuur uitgaf.

Ten eerste bleek het niet om 150 miljoen te gaan, want de cultuuruitgaven van de gemeente Rotterdam zijn voor 2018 op 122 miljoen euro begroot. Nog steeds een smak geld, maar op een begroting van 3,5 miljard euro een peulenschilletje van ongeveer 3,5% en een verschil van 28 miljoen euro. Amsterdam doet bijna het dubbele, maar heeft ook een begroting van 2 miljard meer.

Ten tweede bleek men het in het geheel niet eens te zijn met de stelling van Meeuwissen. 74% van de ruim 3000 stemmers stemde namelijk voor MEER geld naar kunst en cultuur. Tja en dat trok Maurice niet. In eerste instantie wilde hij de uitslag corrigeren, maar het verschil was dusdanig groot dat er niet tegen op te corrigeren viel. Dus was het tijd om moord en brand te schreeuwen om vervolgens zijn Stelling van de Dag ongeldig te verklaren wegens trollen:

Bespaar de moeite van stemmen want bij deze is de poll wegens de trollen overmacht ongeldig verklaard.

Mooi moment om er een mini Stelling van de Dag tegen aan te gooien: Voor de OLO’s moet Maurice Meeuwissen meer polls op twitter starten. Hieronder kan gestemd worden en jullie immer ongenuanceerde meningen kunnen jullie uiteraard kwijt in de comments.

Voor de OLO's moet Maurice Meeuwissen meer polls op twitter starten

  • Wacht, ik start mijn trollenleger even op. (40%, 21 Votes)
  • Ja lachen! (32%, 17 Votes)
  • Wie belt Wierd Duk even? (23%, 12 Votes)
  • Maar natuurlijk. (6%, 3 Votes)

Totaal aantal stemmers: 53

Laden ... Laden ...

11

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
6 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Roel ZwaarProf.Dr.A.P.E.PakkieWeirdoinventorDs. PloppoBroeder Bolognese Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Ik zie parallellen met de e-nor-me mensenmassa die Trump bejubelde bij zin inauguratie.
Perspectief en Nance, het zijn zo van die fijne dingen om te hebben….

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Hee, er ligt nog een “j’ naast mijn toetsenbord. Hoe dat nou weer komt…

Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

Gdvrdgdvr, die 150 miljoen kan beter besteed worden aan onderwijs voor Rotterdamse raadsleden met taalachterstand. Niet dat het niveau zo hemeltergend is, vooruit, maar van een raadslid verwacht ik toch tenminste “kunst- en cultuursubsidies”.
Ik dacht overigens dat Rotterdam de PVV, met pek en veren de stad had uitgedragen?

Weirdoinventor

Stelling van de dag: meer stellingen van de dag.

Stellig ja
Dat kan je wel stellen
Stel je niet aan
Stel het is je eigen vel

Jack Random
Eindbaas!
Jack Random

De beste stelling is een bouwstelling.

Weirdoinventor

Het enige stel van een vrouw is het aanstel.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

122M is inderdaad een smak geld. 3,5% van de begroting is ook best wel aanzienlijk. Je zult het moeten zien in verhouding met andere uitgaven.

Verder is kunst en cultuur een ruim begrip. Een buurtfeest organiseren waarbij verschillende culturen zich aan elkaar kunnen presenteren valt er onder, maar een witgeverfde afgetrapte schoen met een spijker door de neus op een eiken plankje genageld en daarna in een glazen boxje gezet ook.
Het is een kwestie van smaak waar je voorkeur naar uitgaat. Als er voor de schoen 10 keer zoveel uitgegeven wordt als voor het buurtfeest moet je je af gaan vragen of je de gemiddelde Rotterdammer daar nou zo’n plezier mee doet.
Nance dus enzo.

Maar domweg kwijlen “OMG 150 Miljoen!!!!! minder! minder!” lijkt mij die nuance een beetje te missen.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Je vat mijn stelling met meer woorden mooi samen.

Jack Random
Eindbaas!
Jack Random

Kan iemand der Rotterdamse ingewijden vertellen wat de lokale PVV vindt van een eventuele bijdrage van de gemeente aan een nieuw Feyenoord-stadion? Daar moeten ze toch ook tegen zijn dan toch?

Verder had IS het ook niet zo op kunst&cultuur en andere meningen, dus die twee clubs kunnen elkaar dan prima vinden. En janken over cultuurgeld is zwak, kameraad Mao pakte tenminste door, neem daar eens een voorbeeld aan!

Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
Prof.Dr.A.P.E.Pakkie

Goh, het lijkt wel een politicus ……. In de tweede kamer of regering stellen ze altijd een andere onderzoekende partij in. Net zolang tot ze de uitslag hebben die ze kunnen gebruiken. Dus is er iets nieuws onder de zon ? Welnee, het gaat alleen op een erg lompe manier, waardoor het opvalt. Meer niet. Biertje ?