More

  RECENTE POSTS

  De tijd zal het leren…

  In het kader van de komkommertijd graag uw aandacht voor het volgende: wij als volgevreten First World burgers hebben natuurlijk allemaal een digitale klok, en bovendien zitten wij heerlijk riant op het Noordelijk Halfrond waar de zon rechtsom beweegt, met de klok mee dus. In Bolivia hebben ze echter ontdekt dat de zon er, zoals op het gehele Zuidelijke Halfrond, linksom beweegt, en dus leek het hen logisch om alle analoge klokken op overheidsgebouwen om te bouwen zoals op het topicplaatje, waarbij de wijzers linksom draaien. Tegen de klok in, zouden wij dan zeggen. Volgens mij kon je dat soort klokken hier in Nederland ook al kopen, maar dan in allerlei feestwinkels. Of het behalve logisch ook praktisch is, is nog maar de vraag. Tijd is tenslotte geld. De lokale ambtenaren in Bolivia zien als gevolg van hun 9-tot-5 mentaliteit plots hun werkdagen in lengte verdubbeld en zijn direct in staking gegaan. PVV-leider Geert Wilders heeft inmiddels interesse getoond: “Weliswaar wonen wij hardwerkende Nederlanders niet op het Zuidelijk Halfrond, maar de klok terugzetten is natuurlijk een gedachte waar wij ons als PVV prima in kunnen vinden”.

  A clock with hands and numbers that are reversed, is seen on the Bolivian national congress building at the Murillo Square in La Paz

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  30/06/2014 - 16:19 16:19

  Ik heb moeite me voor te stellen dat dat echt logisch is. Dat is namelijk alleen maar zo als je onder de Steenbokskeerking woont. Dus zelfs in Bolivia moet de zon een deel van het jaar van links naar rechts gaan. Draaien ze de klokken dan ook om?

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  30/06/2014 - 16:57 16:57

  Ik heb me daar een keer lelijk in vergist tijdens een fietstocht in Ecuador.
  Ik had geen kaart en dacht wel op de zon te kunnen navigeren.
  Omdat ik me niet realiseerde dat ik van de andere kant naar de zon keek, fietste ik dus precies de verkeerde kant op.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN