“Je voelt als zwarte toch altijd dat de lat wat hoger ligt dan voor blanken, dat er onbewust meer van je verwacht wordt. En ja, ik ben ervan overtuigd dat websites als Pr0nhub aanzetten tot Etnisch Profileren. Vrouwen denken bijna allemaal dat je als zwarte een piemel hebt van het formaat honkbalknuppel, terwijl dat voor de grote meerderheid niet opgaat.”

Retecool sprak met Rapper T., die begrijpelijkerwijs niet zijn echte naam vermeld wil hebben, over de schaduwkant van het Etnisch Profileren. “Na het sporten samen douchen heb ik al jaren niet gedurfd, ik had altijd het gevoel dat ik bekeken werd. Alsof men zelf wilde zien of het waar was wat ze op Pr0nhub altijd zagen. En naar een openbaar toilet gaan doe ik alleen als het echt niet anders kan. Mensen verwachten op basis van je huidskleur dat je een enorme snikkel hebt, en als dat dan niet zo blijkt te zijn kijken ze je vreemd aan. Alsof je niet normaal bent. En sommigen bellen dan zelfs de politie omdat ze het zaakje niet vertrouwen.

Het zijn overigens vooral vrouwen die zich volgens T. schuldig maken aan Etnisch Profileren. “Ik heb al jaren geen relatie meer durven hebben met een vrouw, puur uit zelfbescherming. Ik begin er gewoon niet meer aan. Elke keer als ik na een avond stappen met een leuke vrouw in bed dreigde te belanden, en m’n kleren uittrok, was de teleurstelling altijd duidelijk merkbaar. Van giechelen, of flauwe grappen, tot aan opzichtige smoesjes dat ze opeens vergeten waren dat ze vroeg op kantoor moeten zijn de volgende ochtend. Zelf kan ik als Bekende Nederlander dit nog wel bespreekbaar maken, maar je wilt niet weten hoeveel onbekende Nederlanders met een donkere huid dit dagelijks overkomt. Denk daar maar eens over na, de volgende keer dat je achter Pr0nhub zit.”

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cspr
Lid
01/06/2016 - 16:00 16:00

Mooi artikel, heel herkenbaar.

Oh…wacht….

Sjofels de Pofels
02/06/2016 - 09:06 09:06

Ik wist niet eens dat Wim T. schippers een zwarte was.

Weirdoinventor
Lid
02/06/2016 - 21:09 21:09

Ik heb ook altijd last van etnisch profileren. Overal ter wereld denkt men dat ik rijk, slim en belangrijk ben, en misschien een tikkeltje racistisch.

Als ik destijds de keus had gehad, was ik ook blank geworden.