More

  RECENTE POSTS

  De Oekraïne Referendumpost die je wist dat ging komen is eindelijk hierrrrrrrrr

  Zoals beloofd zouden we nog even uitgebreid terugkomen op het hele referendumverhaal. Om niet in een soort paniekstuip van emoties en ontlading van alle stress uw favo blog vol te kotsen met NOG MEER referendumbagger hebben we ons even gedeisd gehouden na de uitslagenavond en alles even netjes op een rijtje gezet. Net als voor de subsidie die formeel eindigde op de 6e om 21:00 uur was het ook voor het “erover tikken” goed om even de rem erop te gooien.

  Want om heel eerlijk te zijn, ook wij waren de laatste week volledig referendum-moe. Het aantal uren verdubbelde, de leugens werden harder en hardnekkiger en voor je het weet sta je schreeuwend een downie vol op z’n tandjes te trappen.

  Inmiddels is de uitslag binnen en inderdaad, de meerderheid van de opgekomen stemmerts heeft tegen gestemd. Nu kunnen we een uitgebreid betoog gaan houden dat door die 30% grens veel mensen thuis zijn gebleven en het dus anders kan liggen maar naast dat dat ook maar gokken is naar wat er dan uitgekomen zou zijn krijgen we dan vast het verwijt een slechte verliezer te zijn. Alleen zo voelt het sowieso niet. Als verloren. Verre van. We zijn namelijk niet zo arrogant dat we denken dat we de Neerlandsche publieke opinie zouden kunnen laten kantelen. Althans, niet voor het bedrag subsidie dat we toegewezen kregen. Wat we wel hebben gedaan is uitgebreid bijgedragen aan het publieke debat. We hebben kamervragen uitgelokt, persberichten verstuurd, meer dan 200 inhoudelijke posts online geramd vanaf het moment dat nog niemand ook maar ene fuck bezig was met het referendum tot in de laatste week waar het gas er nog even extra opgegaan is. Ja, daar zaten wat posts bij die wat minder serieus waren, want de boog kan niet altijd gespannen zijn, maar juist die leverden naast een beste boel extra traffic ook weer debat op.

  En gebeurde er dan veel met wat we gedaan hebben? Nou, dat varieerde, als je de referendumposts opzoekt op Facebook ga je huilen van het stuitend domme gejank aldaar. Daar kwamen alleen maar brullende schreeuwers op af. Wel handig, want we kregen daardoor snel door -waarom- mensen van plan waren tegen te gaan stemmen.

  how about no
  Doorgaans ondersteund met argumenten met de
  diepgang van een kano op het droge.

  Iedereen en z’n moeder was er namelijk van overtuigd dat:

  • Oekraïne door het verdrag bij de EU komt (spoiler, nee)
  • Er bakken geld heengaan door het verdrag (spoiler, nee)
  • Ze allemaal hierheen komen om onze banen te stelen (spoiler, nee)

  Gelul van een dronken aardbei maar er valt niet tegenop te discussieren als men niet voor discussie vatbaar is. Dat doen we bij een volgend referendum niet nog een keer op die manier. Jake stond hier doorlopend in de bunker met trillende handen omdat hem verboden werd te reageren op de tsunami aan bullshit.

  Maar luisteren naar dingen zoals "argumenten", ho maar.
  Maar luisteren naar dingen zoals “argumenten”, ho maar.

  Naast natuurlijk die doorlopende leugens van Roos/Geenpeil/Baudet was ook de Partij voor de Dieren prima in staat om de werkelijkheid te vervormen voor hun eigen verhaal. Daar hebben we stelselmatig inhoudelijk op gereageerd en dat werd dan vervolgens weer aardig opgepikt.

  Naast veel dank verschuldigd aan u, de lezers, voor het doorstaan van deze tsunami aan liefde voor Oekraïne past ook een diepe buiging richting de redactieleden die zonder enige vorm van inspraak dit project ingefröbeld zijn. Er waren opeens targets, deadlines, schema’s, planningstools en “JA LEUK DAT JE EEN LEVEN HEBT MAAR DAAR KOPEN DIE LIEVE KINDJES IN KIEV GEEN BROOD VAN JA” roepers wanneer iemand stamelde dat hij nog dingen moest doen die dag, anders dan tikken. Niets dan lof verder voor PN.nl, onze onverschrokken hoster die moest roeien met de riemen die we aangeboden kregen van de commissie (er was flink gekort op de begrote post cloudflare en uptimesupport moet u weten) wat resulteerde in een aantal keer overbelasting van de server, niet omdat zekere redactieleden weer vla in de server gegooid hadden maar omdat de server simpelweg gedataverkeerboard werd door alle nieuwsgierige (nieuwe) lezertjes. Nemen we mee in de evaluatie met de commissie.

  Het Retecool serverpark na een retweet van Victoria Kolblenko
  Het Retecool serverpark na een retweet van Victoria Kolblenko

  En verder kisten lof voor de onverschrokken helden van Referendum Reporter die in het neutrale kamp zaten en aan ‘s lands mediapartijen aanboden om de “antwoorden op vragen van de burgers” te delen, zowel in artikelen als in vlogs. Ons zijn de mediapartijen dus.

  De belangrijke vraag vervolgens is, “wat nu?”

  De roze buren gaan op dit moment full retaart omdat ze niet op hun wenken bediend worden en Rutte en consorten de boel eens rustig willen beoordelen en overleg willen voeren. Logisch, want het is nogal een mijnenveld waar GeenPeil c.s. ons ingerommeld heeft. Jan Roos heeft dat hele associatieverdrag niet gelezen, BurgerComité EU interesseert Oekraïne geen fuck en zoals aangegeven hebben veel stemmers nee gestemd omdat ze dingen willen voorkomen die het verdrag niet regelt. Thierry Baudet dan? Die moet van de LSD afblijven. Met z’n orgaansmokkel, vrouwenhandel, drugshandel en wapenhandel.

  Kees Verhoeven (D66) stelt onder andere het volgende:

  Oftewel: premier Rutte en minister Koenders moeten om tafel met mensen als Jan Roos en Bart Nijman (GeenPeil/GeenStijl), Thierry Baudet (Forum voor Democratie), Van Dixhoorn en Van Houwelingen (Burgercomité EU), Jort Kelder (925), Wilders (PVV), Roemer (SP) en Thieme (Dieren).

  Nou, Kelder vertelde op de verkiezingsavond dat hij niets voor of tegen dat verdrag had en vooral een signaal wilde afgeven. Roemer moeten we nog op de eerste inhoudelijk rake opmerking betrappen en de rest hebben we net al afgeserveerd besproken.

  Als Kees bedoelt dat hij met de neebrullers om tafel moet gaan zitten om hen te horen over hun probleem met hoe Nederland omgaat met de EU, helemaal dikke prima. Dan willen wij ook wel aan tafel aanschuiven want op de manier waarop Nederland omgaat met de EU is nogal wat aan te merken. Maar als “vertegenwoordigers van mensen die op inhoudelijke argumenten nee hebben gestemd” zijn ze allemaal gediskwalificeerd.

  Het referendum afdoen als een stuiptrekking, dom geschreeuw en vervolgens gewoon onverschrokken doorgaan doet echter geen recht aan de knappe prestatie die Geenpeil c.s. voor elkaar gebokst heeft. De schier onneembaar geachte 300.000 handtekeningengrens ging met een daverende klap aan flarden. *kapiteinspet afnemen doet* Wat echter niet moet gebeuren is dat Oekraïne de dupe wordt van de regerings- en EU-haat die duidelijk leeft in Nederland. Wat Retecool betreft kan het verdrag (althans de goedkeuringswet in Nederland) dus eerst ingetrokken worden zoals de Wrr voorschrijft waarna het verdrag opnieuw in stemming komt waarbij binnen het Nederlandse kader de (grotendeels onterechte) angsten die leven duidelijker beantwoord worden.

  Er zou ruimte ingeruimd kunnen worden om in de memorie van toelichting bij de wet uitdrukkelijk te vermelden dat Oekraïne niet bij de EU komt met het verdrag, er geen geld meer besteed gaat worden dan nu al door de EU toegezegd en anders Nederland niet meebetalen zal, er geen Schengenniveau status komt voor Oekraïne en dat NAVO lidmaatschap er niet in zit met dit verdrag. Kon je al weten als je het verdrag gelezen had, maar dat zijn zo de angsten die leven, en daar moet zeker wat mee gebeuren.

  De boodschap van de regering moet dus zijn dat het verdrag met verduidelijking en mogelijk nog wat nadere eisen (in de wet hier) gewoon door kan gaan. Zover we gezien hebben zijn namelijk vrijwel alle angsten en argumenten tegen vooral gebaseerd op onderbuik en weinig op feiten. Het past Nederland, zeker nu we voorzitter van die club zijn, dus een discussie te starten over of we met de EU het op de juiste manier aanpakken. Dat is niet iets dat alleen in Nederland speelt gezien de sentimenten rond een Brexit op dat drooggevallen stuk land voor de kust van IJmuiden met die schare bleke homosensuele theedrinkers. Want dat is namelijk de boodschap van de uitslag van het referendum:

  “Hee, Regering, hoe jullie bezig zijn mèt de EU en ìn de EU bevalt veel mensen niet”

  Laten we niet de fout maken te doen alsof het referendum inhoudelijk over Oekraïne ging.

  We kijken overigens uit naar het volgende referendum, want Geenpeil gaat naar eigen zeggen vaker een referendum willen organiseren uitlokken. Retecool is vóór meer referenda! We hebben genoten van deze ronde van polemiek, onderzoek, verdieping en tot in de redactie verhitte discussies over het verdrag. Veel dank voor Geenpeil voor het referendum, volgende ronde een tikje meer op de inhoud? Afgesproken?

  “Gasten, kom eens uit die bar en ga gewoon weer inhoudelijke tietenposts tikken ofzo” ~ Iedere reaguurder sinds 6 april. Ja, sorry, bij hoog decreet van Onze Glorieuze Leider moeten we het over de inhoud hebben, dus na deze nancepots gaan we gewoon weer over drones, hipsters en legale stappen tiepen. Geen zin in hipsters? Wij raden aan een setje van 14 strakke nagelnieuwe maagden. Bij voorkeur zonder kruitdamp en stukken shrapnel. Ons “JE BENT ZELF EEN STRIKJESDRAGENDE HIPSTER” toeroepen kan op Twitter maar let even op uw spelling anders lachen we u weer uit, hipstervideo’s posten op onze wall mag op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN